Wednesday, April 15, 2009

ayahnda tercinta


'auntie' ini sangat lar rock the world.
my siz, nana snap this picture kt kedai makan di TTDI, Shah Alam.
'auntie' ini tidak lar semuda yg disangkakan.
sbb muka dia menunjukkan yang dia telah berumur.
reason snap this picture, dia smoking dan bertudung.
ROCK3! =P
blogger-emoticon.blogspot.com

oke~
berbalik kepada cerita yang asal.
hikhik~
imagine this:
  1. u guys ada seorang ayah, yang tengah drive, dan tiba-tiba menyanyikan lagu yang sedang HOT masa kini.
  2. hujan di luar. dan tiba-tiba ayah u guys yang baru sahaja pulang dari kerja, membuka baju kemeja dia, dan terus berlari ke arah adik anda yang sedang mandi hujan.
  3. u guys sedang basuh pinggan, and tiba-tiba ayah u guys yang baru sahaja lepas makan, datang ke arah sinki dan basuh tangan. selepas selesai membasuh tangan, your dad merenjis-renjis air ke muka u guys.
  4. u guys baru sahaja pulang dari kelas, ayah u guys juga baru pulang dari kerja. ayah u guys yang baru keluar dari kerta memanggil u guys ke arah nya dan tiba-tiba menampar muka u guys dan terus melarikan diri.
surprisingly, my dad, which named as ENCIK ZA'IM BIN KHALID.
mempunyai perangai yang agak lucu *sometimes*.

tadi, semasa sedang memandu, dengan selamber nya baba menyanyikan lagu cookie jar.
blogger-emoticon.blogspot.com
OKE~ SUMPAH SAYA TIDAK TAHU NAMA PENYANYI LAGU TU.DAN SAYA JUGA TIDAK TAHU LAGU TU LIRIK NYA MACAM MANA.

funny things happen suatu petang, hujan lebat di luar. baba yang baru pulang dari kerja memanggil my sis dan sibuk suruh ambilkan tuala. belum sempat nana bawa tuala, baba da lari ke tengah-tengah laman dengan adik untuk mandi ujan.
blogger-emoticon.blogspot.com
HAHAHAHAHAHAHAHAHA!
*oke dart, stop laughing!*

yang ini paling geram. sedang i sibuk membasuh pinggan, tiba-tiba baba datang basuh tangan dan merenjis air ke muka i. *oke dart, sabar~* HAHAHAAHAHAHAHAHAHA~
blogger-emoticon.blogspot.com

last situation, i baru balik dari kelas, baba baru balik dari kerja. baba keluar kereta. baba panggil i. bila i tanya, ada apa?dengan selamber, baba tampar i dan terus melarikan diri ke dalam rumah. ceh~~ ade ke patot. apa ntah salah i? x paham sungguh.
blogger-emoticon.blogspot.com

oke~ actually, banyak lagi benda pelik-pelik yang unexpected baba buat dekat rumah ini. tapi tak larat lar nak tulis satu-satu. hahahahahahaha~

but, pelik macam mana pun baba, i really lurve him damn much!
huhu~ for the time being, really appreciate that i had him as my dad. =)
blogger-emoticon.blogspot.com

note: takziah buat ex-housemate i, siti nur shakila di atas pemergian ayahnda tercinta pada 13 April 2009. semoga roh Allahyarham dicucuri rahmat dan ditempatkan disamping orang-orang yang beriman. Amin~

11 comments:

  1. wah..sempoi gile ur dad..mcm best friend..thumbs up ;)

    ReplyDelete
  2. mmg sempoi.
    tp kadang2 tak larat da nak layan.
    sbb nnt mcm nk gelak smpai mcm nk pecah perut.
    =P

    ReplyDelete
  3. gile r makcik tu..haha

    huhu..best tul bapak kamoo ni..sempoi2
    tp cuba tnye die..cmne r die time zaman muda2 dlu..mesti lg weird n unexpected kn..huhu

    ReplyDelete
  4. hikhik~ mak cik itu mcm sgt sempoi.
    my dad xpnah cte mase die muda2 dulu lol.
    tp kazen2 n makcik2 die cte, die mcm rockers sket.
    hahahahaha~
    cn't imagine dat.

    ReplyDelete
  5. 1-sampaikn takziah kat sheila@sheila mambo..
    yer cik dart..
    2-baba kamu mmg sempoi.....bertuah kamu...

    ReplyDelete
  6. insyaAllah.
    alorh.
    kamo kn ade num die, g lar text die~

    ReplyDelete
  7. sempoiii woooo..
    hahahaaakk..
    tapi mokcik pkai tudung biru nih lagi sempoiiii giler cipan..haha..

    salam singgah..
    :p

    ReplyDelete
  8. num dier i..xsimpan pun...
    i takut u marah..
    tolong yer cik dart...
    sampaikn..

    ReplyDelete
  9. ngeh3. makcik tu mmg rock lar.
    dpn public smoking.
    hikhik~
    kalo muda lg mmg x kesah.
    ni da mcm tua je.
    =P

    whut farami?
    x save num die.?
    y shud i mad?
    i bkn sape2 pown pd kamo~
    am i rite?

    ReplyDelete
  10. isk,ko xtau lagu cookie jar dart??
    adeyh,dats my fav ok..pergh,ur baba sgt sempoi la..rajen plak dia duk mesia ekk??huhu~

    ReplyDelete
  11. alamak dart,
    anonymous kat ats ni aku la..
    hehe..mls nak tls name..huhu~

    ReplyDelete