Wednesday, April 29, 2009

suatu hari yang biasa

hari ini, awal-awal pagi sudah melihat pemandangan yang indah. huhu. sejuk mata memandang oke.

pemandangan di depan rumah yang indah ini di tangkap pada jam 0700. huhu. menghantar adik ke sekolah adalah tugas yang sungguh tidak best. tido lagi baek. ceh~ tapi tanggungjawab. terpaksa lar buat juga.

hari ini tidak hujan. actually, sudah berapa hari tidak hujan. pemanasan global semakin menjadi-jadi, pada masa ini, apa yang bermain di dalam otak ialah berendam di dalam tub mandi bersama dengan buih-buih sabun yang wangi. atau bermandi di dalam air susu supaya badan lebih lembut dan putih *kulit saya hitam, sekian terima kasih*. lebih kurang 2.50, tiba-tiba snowbell masuk ke dalam bilik. dan berlegar-legar di dalam bilik. *da dua hari dia hilang, tiba-tiba baru balik*.

sedang berborak-borak dengan nana, tiba-tiba kami terdiam. ya Allah snowbell, da tiada tempat lain lagi da ke awak nak tidur. dalam toilet pun jadi. ceh~ tengok la. kucing pun tahu pemanasan global yang semakin menjadi-jadi. tempat tidur nak sejuk je. apa lar snowbell ni.

lena btol ye tito.

kita tengok close up.

bila hari semakin petang, amirah datang ke rumah. *dia memang suka datang lepak-lepak di sini*. hari ini dia bawa baju. here's the conversation:

amirah: kak ngah, mama beli baju, dia suruh bagi dekat kak ngah satu.
dart: baju apa pulak nie?
amirah: baju t-shirt mama beli. kak nana pun ambil lar satu.
nana: tak pe lar amirah. baju ni macam kecik je. bagi kak ngah je.
dart: colour ape nak ambil ni ye? nana tolong la pilihkan.
nana: ambil je lar biru.ko tak penah ada baju colour biru.
dart: oke, kak ngah ambil biru. cakap kat mama, terima kasih =)
amirah: oke! =)

the front

and the back

2 comments:

  1. uuhuh..gle tak ley bla hello kitty kat toilet dol..haha..

    ReplyDelete
  2. ceh~ jgn kutuk. lg cantik oke~

    ReplyDelete