Saturday, April 25, 2009

kenapa mereka bencikan malaysia?

cuba anda lihat tajuk entri ini. tidakkah anda rasa yang saya suka betul mencari tajuk-tajuk untuk menulis blog dan TIDAK MEMBACA BUKU. hikhik~ oke2. back to the topic. kenapa ada sahaja orang-orang indonesia yang datang ke malaysia untuk bekerja di sini?

tadi kawan saya menghantar comment di myspace. dia bagi 1 link untuk page myspace yang agak menarik.http://www.myspace.com/pasukanantimalingsia [sila click]. nampak sahaja link tu, sudah tahu, kenapa dia bagi link tu. populasi orang-orang indonesia di negara kita ramai betul. tapi macam mana mereka boleh sahaja mengeluarkan statement seperti:

Malingsia Tidak Beretika
Sampaikan ke semua tenaga kerja Indonesia terutama yang bekerja di MALINGSIA agar :
1. Tidak memberikan resep makanan Asli Indonesia ke Orang orang MALINGSIA.
2.Jangan menyumbangkan tarian atau apapun yang berbau budaya asli Indonesia pada orang MALINGSIA.
3. Jangan bermain musik Tradisional Indonesia Pada Orang MALINGSIA.
Kita semua telah tau bahwa Negara satu itu adalah NEGARA TAK BERETIKA, NEGARA PLAGIAT MURNI Negara tanpa kreativitas, tak mau dan tak mampu menciptakan karya, Jadi mulai saat ini sebaiknya kita berhati hati menyajikan sesuatu yang asli budaya Indonesia pada negara MALINGSIA dan mari sejak sekarang sebut negara itu dengan sebutan MALINGSIA bukan MALAYSIA, Berapa banyak budaya Indonesia direbut? Masih tegakah budaya kita di Maling?

duh~ lihat sendiri di page itu. ada lagi dari blog-blog pasal anti racist mereka ini. nanti sudah dapat, saya posting! papai~ =)

blogger-emoticon.blogspot.com

9 comments:

  1. dulu group tu ade buat friendster. ade lagi lah kot. cube check ch-ch-check it out.

    orang indon memang tak kenang budi. bodoh ah. kita pon buat lah myspace benci indon. ahhahah!

    ReplyDelete
  2. haha~
    buat mespes benci indon?
    terbaek.
    ade jugak blog dowg.
    tp kutuk abeh arr kerajaan kte.
    duh~~
    ntuh pape.
    mcm bagos.

    ReplyDelete
  3. indon tak maju. malaysia lagi maju. *taknak kalah*

    tu pasal depa dengki
    hahahah!

    ReplyDelete
  4. bencilah indonesia, jika memang kebencian itu baik bagimu, keluargamu, dan negerimu.
    tapi...
    pantaskah kebencian itu,
    padahal artis2 dan patinggi2 malaysia selalu mengatakan kita serumpun??

    ReplyDelete
  5. pelik dowh ngan owg2 indon nie.
    kte pown de gak bg die keje.
    tp die nk benci2 kte np ea?

    ReplyDelete
  6. erm,dah pnah post psl ni dkt my blog..n n ramai yg memilih utk xkomen pape psl ni sbbnye kite n indonesia serumpun..kalo bermusuhan sesame islam,lg seronok la yahudi tengok..tp,mmg xpatot pn diorang jd racist smpai cmtu skali.

    ReplyDelete
  7. haizz..
    taw xpe.
    cmne lar islam nk maju kalo cmnie.
    susah sgt ke nk baek2.
    suke berdengki2 kn.
    =P

    ReplyDelete