Sunday, May 31, 2009

katak biru ku

bosan. bosan. sudah lama tidak posting gambar practical. *kesian encik grunge tidak dapat tengok gambar interframe syafa* haha! hari jumaat hari tu, saya ke UiTM dengan menaiki mini cooper kesayangan baba bernombor plat PAH1801. hihi. apa lagi, kalau jumpa kereta itu, mesti nana yang drive. sebab saya biasa nya drive waja, BGL682. hihi. so here are some of the pictures kami ke khulafa *port baru untuk breakfast*. hihi.



yang berbaju kotak-kotak itu ialah saya!
*sekali lagi dia interframe sorang-sorang, haizz~*
dan dua jejaka di belakang boleh lar dipanggil bos.
huhu. bincang pasal kereta lah tu. *oh lelaki*


yeah! syafa nak try driving katak biru!

ouh. ouh. perasan tak, amin tidak ikut sekali pergi breakfast. well, dia kata dia sudah breakfast. ceh. katakan sahaja lah amin, bahawa anda tidak sudi menaiki katak biru ku! sampai hati mu memperlaku kan ku seperti ini. ouh!

well. well.
sebab amin tidak mahu ikut kami breakfast, saya bertindak merakam gambar dia.
ha! candid gambar amin tidur dalam lab sebab letih sangat buat kerja.
padan muka! haha!



blogger-emoticon.blogspot.com


Saturday, May 30, 2009

mari kita berjalan-jalan!

semalam, berjalan-jalan ke cheras. nak pergi kedai cermin mata. baba and umi nak buat spec baru just for reading punya spec. plus tadi nak check mata untuk boy. ternyata kamu sudah rabun wahai boy! haha. baba suruh saya pergi check skali. but for me, no! no! saya tidak mahu check. nanti rabun, kena pakai spec. bila pakai spec, nampak sangat nerdy. i'm not nerdy oke. haha! lama betul nak pergi cheras tu. kami siap main uno lagi dalam kereta tau! huhu. bosan. dengan trafic jam lagi. hari minggu kan. biasa lah. tambah-tambah lagi da cuti sekolah. huhu.



oke lah. since encik grunge suka bising cakap gambar syafa lagi banyak dari gambar tuan punya blog, jadi saya upload satu jep gambar saya.
*buat cukup syarat jep sudah lah*
hihi.
kira boleh lah gambar ini ye encik grunge?



ouh. bosan-bosan.
jadi, uno lah permainan di dalam kereta untuk menghilangkan bosan.
elok-elok je sampai dekat kedai itu, kami pun habis main. haha!
saya menang nombor satu! yeay!



ini lah dia kedai itu.
nampak macam season betul.
tuan punya kedai pun da tua sangat.



koleksi-koleksi cermin mata di dalam kedai itu.
kedai ini bagus. dia siap bagi tips-tips untuk pakai cermin mata.
siap ukur lagi anak mata kita, so that dia boleh budget power cermin mata itu di bahagian mana nak di stress kn.
*siapa-siapa nak pergi buat cermin mata, boleh lah pergi ke kedai ini*



on the way back home, tiba-tiba dekat radio keluar lagu hmmm.
apa ye nama lagu itu.
yang pasti saya tidak suka lagu itu.
ouh yes! kiss me through the phone.
keluar je lagu itu, adik buat muka macam ni. saya tergelak.
blogger-emoticon.blogspot.com
terus tangkap gambar muka dia.
*bagus adik tidak dengar lagu-lagu yang tiada makna macam lagu ini. jangkit dengan kakak dia.*

blogger-emoticon.blogspot.com


encik grunge saja nak menyusahkan saya. terima kasih!

Dear Grunge,

I don't really know how to tell you this, but I
dislike you. I think I realized it when your dog ran amok in your camping car and I saw you pull the toupee off the crazy monk. I'm sure you're ashamed enough to understand how awful I've felt. I'm returning your ring to you, but I'll keep David's tricot outfits as a memory. You should also know that I always have felt dirty before a new life as a clone.

Best regards,
Dart yang kacak lagi ensem.


Masa untuk TAG orang. *baca sampai habis, mana tahu anda di tag.*

Instructions to Write this Hate Letter:

1. Copy the letter:

Dear _____, (the last person who left a comment on your blog/journal):
I don't really know how to tell you this, but ___1___. I think I realized it___2___ ___3___ and I saw you ___4___ ___5___. I'm sure you're ___6___enough to understand ___7___. I'm returning ___8___ to you, but I'll keep___9___ as a memory. You should also know that I ___10___ ___11___ .

___12___,

-Your name-

2. Fill in the blanks with choices of answers as below

3. Tag anyone u want!Answers:

1. What's the color of your shirt?

Blue - Our romance is over
Red - Our affair is over
White - I'll join the monastery
Black - I dislike you
Green - Our horoscope doesn't match
Grey - You're a pervert
Yellow - I'm selling myself
Pink - Your nostrils are insulting
Brown - The mafia wants you
No shirt - You're a loser
Other - I'm in love with your sister

2. Which is your birth month?
January - That night
February - Last year
March - When your dwarf bit me
April - When I tripped on sesame seeds
May - First of May
June - When you put cuffs on me
July - When I threw up
August - When I saw the shrunken head
September - When we skinny dipped
October - When I quoted Santa
November - When your dog ran amok
December - When I changed tennis shoes

3. Which food do you prefer?
Tacos - In your apartment
Pizza - In your camping car
Pasta - Outside of Chicago
Hamburgers - Under the bus
Salad - As you ate enchilada
Chicken - In your closet
Kebab - With Paris Hilton
Fish - In women's clothing
Sandwiches - At the Hare Krishna graduation
Lasagna - At the mental hospital
Hot dog - Under a state of trance
None of the above - With George Bush and his wife

4. What's the color of your socks?
Yellow - Hit on
Red - Insult
Black - Ignore
Blue - Knock out
Purple - Pour syrup on
White - Carve your initials into
Grey - Pull the clothes off
Brown - Put leeches on
Orange - Castrate
Pink - Pull the toupee off
Barefoot - Sit on
Other - Drive out

5. What's the color of your underwear?
Black - My best friend
White - My father
Grey - Bill Clinton
Brown - My fart balloon
Purple - My mustard soufflé
Red - Donald Duck
Blue - My avocado plant
Yellow - My pen pal in Ghana
Orange - My Kid Rock-collection
Pink - Manchester United's goalkeeper
None - My John F. Kennedy-statue
Other - The crazy monk

6. What do you prefer to watch on TV?
Scrubs - Man
O.C. - Emotional
One Tree Hill - Open
Heroes - Frostbitten
Lost - High
House - Scared
Simpsons - Cowardly
The news - Mongolic
Idol - Masochistic
Family Guy - Senile
Top Model - Middle-class
None of the above - Ashamed

7. Your mood right now?
Happy - How awful I've felt
Sad - How boring you are
Bored - That Santa doesn't exist
Angry - That your pimples are at the last stage
Depressed - That we're cousins
Excited - That there is no solution to this
Nervous - The middle-east
Worried - That your Honda sucks
Apathetic - That I did a sex-change
Ashamed - That I'm allergic to your hamster
Cuddly - That I get turned on by garbage men
Overjoyous - That I'm open
Other - That Extreme Home Makeover sucks

8. What's the color of your walls in your bedroom?
White - Your ring
Yellow - Your love letters
Red - Your Darth Vader-poster
Black - Your tame stone
Blue - The couch cushions
Green - The pictures from LA
Orange - Your false teeth
Brown - Your contact book
Grey - Our matching snoopy-bibs
Purple - Your old lottery coupons
Pink - How awful I've felt
Other - Your memories from the military service

9. The first letter of your first name?
A/B - Your photo
C/D - The oil stocks
E/F - Your neighbour Martin
G/H - My virginity
I/J - The results of your blood-sample
K/L - Your left ear
M/N - Your suicide note
O/P - My common sense
Q/R - Your mom
S/T - Your collection of butterflies
U/V - Your criminal record
W/X - David's tricot outfits
Y/Z - Your grades from college

10. The last letter in your last name?
A/B - Hate your guts
C/D - Never will forget
E/F - Always wanted to break
G/H - Never openly mocked
I/J - Always have felt dirty before
K/L - Will tell the authorities about
M/N - Told in my confession today about
O/P - Was interviewed by the Times about
Q/R - Told my psychiatrist about
S/T - Get sick when I think of
U/V - Always will try to forget
W/X - Am better off without
Y/Z - Never liked

11. What do you prefer to drink?
Water- Our friendship
Beer - Senility
Soft drink - A new life as a clone
Soda - The incarnation as an eskimo
Milk - The apartment building
Wine - Cocaine abuse
Cider - A passionate interest for mice
Juice - Oprah Winfrey imitations
Mineral water - Embarrassing rash
Hot chocolate - Eggplant-fetishism
Whisky - To ruin the second world war
Other - To hate the Boston Celtics

12. To which country would you prefer to go on a vacation?
Thailand - Warm regards
USA - Best regards
England - Good luck on your short-term leave from jail
Spain - Go and drown yourself
China - Disgusting regards
Germany - With ease
Japan - Go burn
Greece - Your everlasting enemy
Australia - Greetings to your frog Leonard
Egypt - Fuck off now
France - In pain

Terima kasih kepada (ni semua kena tagged)
1- iffah ensem
2- aliah
3- aisyah
4- sume yang baca tag ni. haha! *asal lar awal-awal tak tulis macam ni~*

Friday, May 29, 2009

kenapa sayang? sampai hati buat i macam ini

wargh!! ada siapa-siapa boleh tolong saya tak? kenapa lah sampai macam ini sekali saya terkena dugaan ni. hukhuk. mr dunhill buat hal, cincin patah. dan sekarang handphone pula yang buat hal. kenapa? hukhuk. sedeyh lah. saya beli handphone ni bukan dengan duit ayah saya bagi. duit biasiswa masa matrix dulu ni. sampai habis rm1400. bukan sikit. ini dia boleh pula lah rosak. macam mana ni? hukhuk.

"kenapa ni sayang? saya cuma cakap je saya berminat dengan nokia 5730 itu. bukan nak beli pun. belum ada duit pun nak beli. and if i had, i won't sell you out sayang. please lar jangan seksa i macam ni oke. mr dunhill da sakit. x kan lar awak nak sakit jugak sayang. hukhuk."

blogger-emoticon.blogspot.com blogger-emoticon.blogspot.com blogger-emoticon.blogspot.com
blogger-emoticon.blogspot.com blogger-emoticon.blogspot.com blogger-emoticon.blogspot.com
blogger-emoticon.blogspot.com blogger-emoticon.blogspot.com blogger-emoticon.blogspot.com
blogger-emoticon.blogspot.com blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com
blogger-emoticon.blogspot.com blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com





this is my kesayangan 5610.
cinta sama ini handphone.
tarikh beli : 9nov2007
tempoh berkhidmat: 1year, 6 months



pada asalnya, skrin dia oke.
masih normal.



in all of a sudden, it's upside down.
whutthe...?



and suddenly, it's turn out blank.

blogger-emoticon.blogspot.com

and yes! i feel like dead!

blogger-emoticon.blogspot.com


kalau lah ada perkataan kalau di dunia ini.

PLEASE NOTE: BACA SAMPAI HABIS. INI SEMUA BENAR!


1. kalau anda jadi orang terkaya didunia?

serious ni?oke. i'll list down what i wanna do with that money
- beli hp baru. *hp sekarang da rosak! :((*
- pergi haji 1 family. :)
- beli fairlady Z for me
- beli rumah banglo tepi pantai for my parents. it has to be in terengganu.
- juga belikan banglo di kedah. untuk mereka pulang ke kampung sana.
- beli kereta sebiji untuk my parents. it has to be mercedes SLK 350 so that diorang boleh jalan-jalan dan kelihatan sungguh romantik. haha!
- beli sebuah rumah yg sederhana jep for me.
- hired some maids for my parents houses. :)
- invest! invest! invest!

2. Kalau anda jadi orang terseksi didunia?
seksi is subjective. mungkin pada mata sesetengah orang seksi itu terdedah sana sini. mungkin juga rupa paras boleh jadi seksi. siapa tahu. kalau jadi terseksi, saya nak yang rupa paras jep. haha!

3. kalau anda perlu terjun tingkat ke-100 untuk membuktikan cinta anda?
haha! my life is more valuable than those stupid things!

4. kalau orang kata blog awak teruk nak m*mp*s?
like i said. u can said anything about me as u please. but i am what i am. and that is something that you can never be!

5. kalau keluarga anda yang menentukan teman hidup anda
mereka tahu what's the best for me~

6. kalau tiada lagi hari esok?
sudah hendak kiamat lah tu. tak pun sudah sampai ajal. jadi, kena taubat lah banyak-banyak.

7. kalau orang yang anda benci berada didepan anda ?
buat bodoh dah lah. buat-buat tak nampak. kalau dia tegur, buat-buat tak kenal.

8. kalau anda berpeluang masuk Fear Factor dan makan benda2 pelik?
fear factor? banyak lagi makanan sedap-sedap. kenapa mesti makan benda pelik-pelik?

9. kalau ibubapa anda tiada pada pagi esoknya?
pergi kerja? saya pun pergi kerja. macam biasa lah~

10. kalau anda berjumpa dengan orang artis/selebriti yang paling anda minati. nyatakan nama artis/selebriti tersebut?
hmm. sape ye? johnny depp lah. sy mau tangkap gambar dengan dia. itu jep.

11. kalau diberi lesen untuk membunuh, siapa yang akan anda bunuh?
siapa ya? ouh. dia itu.

12. kalau orang kata anda kacak/cantik ?
"ape kau nak?" *ini kes membodek lah ni*
OR.
"jangan nak tipu lah."

13. kalau anda ada penyakit AIDS pada usia yang muda?

astaghfirullahalazim. tabah sahaja menghadapi dugaan ini. cuba berdoa banyak-banyak.

14. kalau anda terpaksa mengorbankan cinta anda untuk orang lain?
ouh. cinta itu perlukan pengorbanan. terima je lah.

15. kalau anda memenangi anugerah? dan anugerah apa yang anda inginkan?
buat masa ini, saya nak dean list. sangat nak dean list. :P

16. kalau anda berpeluang mengahwini bangsa asing, bangsa asing mana yang anda inginkan?
saya nak jepun. hihi.

17. kalau anda terpaksa berpisah dengan orang tersayang?

family.. if sekejap. boleh terima. if selama-lamanya, mungkin menangis semahu-mahu nya kot.

18. kalau ramai yang tidak puas hati dengan anda kerana mereka cemburu dengan anda?
cemburu sebab apa ya?

19. mengenai orang yang tag kamu ini;
aliah? nak tahu apa? dia kawan sampai matik! :P

orang2 yang bakal di tag??
semua orang yang baca tag ini. padan muka korang sebab kena baca sampai habis lepas tu kena tag!

Thursday, May 28, 2009

don't mess with me you jerk!

something funny came up this evening. please read carefully for the conversation below. this conversation happen between me with an unknown number. please note that, this is a text conversation. not calls. oke.



***************************************************

received : Askum
reply : Spe ni?
received : Sepupu
reply : Spupu spe? slh no ni. maaf.
received : ni wardati kan
reply : xreti nk ckp dgn org yg xreti bhs ni.bek mak bpk awk xpyh dftr nama la. wat ssh2 dowg je g pjbt dftr nama tp ank xnk gne nama dowg bg.
received : cntknye bhs anak mokteh kite. ni anak che ngoh kamu askm.
reply : heh. ckp la elok2. da owg mcg tnya elok2 spe ni. dk reti dh nk jwb elk2. spupu sy bkn sowg. rmai. ad plak org gle xmalu nk ngaku spupu. sbb 2 bg ayat mcm 2.
received : tak pe lah


*perbualan seterusnya dirahsiakan kerana sudah mengetahui siapa dia yang sebenar*


****************************************************


rasakan! main-main lagi. kan dah kena ayat membunuh. siapa-siapa yang gatal-gatal nak mesej saya macam itu, silakan lah. saya berbesar hati memaki hamun anda even though anda adalah sepupu saya. sorry jukri. jangan bagitahu umi tau! haha! *garang ni.*

kenangan yang terindah

semalam balik dari kerja ikut nana ke rumah lama di Klang. sedikit briefing mengenai rumah ini.

mula didiami : 1995
alamat : 20, lorong penghulu kassim 1c, taman sri mewah
jumlah bilik : 4 (3 di tingkat atas, 1 di tingkat bawah)
jumlah bilik air : 3 (2 di tingkat atas, 1 di tingkat bawah)

well, saya membesar di rumah ini selama 13 tahun. huh! lama kan? banyak sangat kenangan di rumah ini. ye lah. dari darjah satu, sampai tingkatan 5 saya duduk di rumah ini. tak ke banyak kenangan nya itu. ha! semalam ikut nana. dia basuh rumah ini selepas abg pi (our cousin) berpindah keluar dari rumah ini. sekarang rumah ini sudah kosong kembali. here are some of the pictures. rumah ini nampak usang bila tiada penghuni. kan? kan? kan?

pandangan depan rumah.
thriller je tengok rumah sendiri.


this was used to be my room.
2x ganda lebih besar dari bilik sekarang.
boleh muat sehingga 1 katil queen dan 1 single bed.
lebih luas maka lebih mudah melakukan apa sahaja di dalam bilik.

ha. korang semua rasa apa agak nya yang saya nak tunjukkan di dalam gambar ini?
well, ini adalah rumah kayu yang buruk yang terletak di hujung jalan rumah kami.
ha. seram tahu kalau jalan malam-malam.
ouh tidak berani.
tapi sepanjang 13 tahun tinggal di sini, belum pernah lagi kami nampak apa-apa yang pelik dari rumah itu.

pandangan dari pintu rumah.
ha! menghadap hutan belantara.
haha! joke. joke. adalah hutan sedikit.
tapi kadang-kadang boleh dengar bunyi komuter dari arah seberang hutan sana.


***********************************************

well, menarik kan rumah lama?
sayang sangat dekat rumah ini!
huhu~

papai

blogger-emoticon.blogspot.com

Wednesday, May 27, 2009

kebuhsanan lagi!

tadi saya duk mengusha dekat google.letak lar nama saya, wardati binti za'im. ouh. ada banyak lah yang keluar. tapi semua adalah posting dari blog saya dan blog mereka yang letak katahatidarty sebagai link. huhu. sudah bosan mengusha nama sendiri. saya taipkan pula nama umi, ASMA BINTI MUDA. surprisingly, ada orang tulis blog tentang umi dan baba. ha~ apa dia? mahu lihat? oke. oke. saya bagi link. [click sini]

ouh well, memang lah sikit jep penulisan dia mengenai cerita my parents itu. jadi, saya posting apa yang saya jumpa di google mengenai cerita itu dan link nya.


* * * * * * * * * * *

cerita nya macam ini, umi terjumpa duit dekat KLIA. jadi hasrat di hati ingin pulangkan. bukan sikit babe! banyak kowt. dalam unit pound oke. bukan Ringgit Malaysia. jadi, umi letak lah dalam the star kalau lah ada sesiapa yang kehilangan duit. boleh lah nak mesej umi. dah banyak sangat orang mesej. cakap hilang duit banyak itu lah. banyak ini lah. umi gelak je. sebab mereka mesej kata dalam jumlah 30ribu lah. 10 ribu lah. umi buat tak tahu je lah. sebab jumlah asal adalah dalam mata wang pound kan. untill 1 day, ada seorang lelaki mesej umi, dan kata ada nama dia pada envelop *eh, betul ke eja macam ini?* dia siap kata pada sampul itu * playsafe, guna perkataan sampul pula* ada nama dia. ye. memang ada nama dia. umi mintak dia bawak I/C atau passport, juga bawa sekali tiket penerbangan dia pada tarikh yang dia hilang sampul itu.

mau baca lagi? ha! pergi lah anda ke link ini : http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2007/11/13/nation/19453468&sec=nation
yah. pergi. pergi. syoh! baca dari mula sampai habis. ouh. by the way. before i forget. there's a tribute to this story in the star that written in the reader's digest bulan berapa entah. lupa dah. haha. nanti balik saya posting balik tengok bulan dia ye. jangan risau!


gambar yang diambil dari the star punya website.
*umi, nampak gemuk lah pakai baju itu*

sesuatu yang berharga selama 4 tahun

wargh! sedih nya semalam. cincin pemberian encik acan yang telah tersarung di jari manisku selama 4 tahun telah patah. hukhuk. sedih. sedih. sedih. sayang sangat dekat cincin itu kerana keunikan corak cincin nya itu yang susah nak jumpa di Malaysia ini *encik acan beli dekat bandung* oh sayang. sayang. sayang. ada tak sesiapa yang baik hati, saya nak cincin yang sebiji macam cincin itu. belikan untuk saya. please. please. please. hukhuk.

blogger-emoticon.blogspot.com blogger-emoticon.blogspot.com blogger-emoticon.blogspot.com blogger-emoticon.blogspot.com



there. cincin sebelum dan selepas. terpatah di bahagian corak nya itu.
haizz.

PLEASE NOTE : semalam balik je dari UiTM, snowbell masuk bilik dan baring sebelah i. it was caught in the act, bile tidur dengan telentang dan tangan seperti ingin menggapai sesuatu. apa lah snowbell ni.



kenapa sampai macam ini dugaan yang saya hadapi?

remember lagi tak saya cakap saya demam masa 1st week practical. *rujuk entri ini* well, tidak lama selepas itu, saya dah sihat lah kan. tapi, malang tidak berbau. ku sangkakan panas hingga ke petang rupanya hujan di tengah hari. kesihatan saya yang baru sahaja saya perolehi ini diganggu semula oleh demam. haizz. apa lah. baru sehat seminggu, da demam balik. and the best part is, saya selsema tu, sampai mata ini berair-air seperti menangis kematian orang yang tesayang.

ha! imagine lah sendiri bila you guys tengah syok sendiri main game di laptop tetapi tidak dapat memberikan sepenuh perhatian kerana mata you guys kabur dek air mata yang mengalir tidak berhenti seperti you guys tersentuh kerana kalah di setiap level game itu dan adik you guys menyatakan "sudah lah tu, sedih tengok ko main game camtu" (terlalu excited menulis sehingga terlupa meletakkan tanda noktah. haha!)

huh~ begitu lah keadaan saya malam itu. pergh. jangan nak kata lah. saya sedang excited nak bermain game turtle odyssey. tetapi tidak berjaya menghabiskan satu level pun kerana mata saya asyik mengalirkan air mata. *hilang konsentrasi tu!* ha. ingat best ke selsema teruk. musim-musim panas macam ni pun boleh selsema. sepatutnya batuk lah. *eh. tak nak. tak nak. tak nak sakit oke. cukup! cukup!* well. here's the picture for now lah. *mesti snap. tak penah jatuh sakit sampai macam ni!*



boleh nampak tak kesedihan di wajah yang nak tidur pun tak dapat kerana air mata yang asyik jatuh mengalir.
dan juga hidung yang merah dek selsema yang teruk.

till then,papai!

blogger-emoticon.blogspot.com