Wednesday, May 27, 2009

kebuhsanan lagi!

tadi saya duk mengusha dekat google.letak lar nama saya, wardati binti za'im. ouh. ada banyak lah yang keluar. tapi semua adalah posting dari blog saya dan blog mereka yang letak katahatidarty sebagai link. huhu. sudah bosan mengusha nama sendiri. saya taipkan pula nama umi, ASMA BINTI MUDA. surprisingly, ada orang tulis blog tentang umi dan baba. ha~ apa dia? mahu lihat? oke. oke. saya bagi link. [click sini]

ouh well, memang lah sikit jep penulisan dia mengenai cerita my parents itu. jadi, saya posting apa yang saya jumpa di google mengenai cerita itu dan link nya.


* * * * * * * * * * *

cerita nya macam ini, umi terjumpa duit dekat KLIA. jadi hasrat di hati ingin pulangkan. bukan sikit babe! banyak kowt. dalam unit pound oke. bukan Ringgit Malaysia. jadi, umi letak lah dalam the star kalau lah ada sesiapa yang kehilangan duit. boleh lah nak mesej umi. dah banyak sangat orang mesej. cakap hilang duit banyak itu lah. banyak ini lah. umi gelak je. sebab mereka mesej kata dalam jumlah 30ribu lah. 10 ribu lah. umi buat tak tahu je lah. sebab jumlah asal adalah dalam mata wang pound kan. untill 1 day, ada seorang lelaki mesej umi, dan kata ada nama dia pada envelop *eh, betul ke eja macam ini?* dia siap kata pada sampul itu * playsafe, guna perkataan sampul pula* ada nama dia. ye. memang ada nama dia. umi mintak dia bawak I/C atau passport, juga bawa sekali tiket penerbangan dia pada tarikh yang dia hilang sampul itu.

mau baca lagi? ha! pergi lah anda ke link ini : http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2007/11/13/nation/19453468&sec=nation
yah. pergi. pergi. syoh! baca dari mula sampai habis. ouh. by the way. before i forget. there's a tribute to this story in the star that written in the reader's digest bulan berapa entah. lupa dah. haha. nanti balik saya posting balik tengok bulan dia ye. jangan risau!


gambar yang diambil dari the star punya website.
*umi, nampak gemuk lah pakai baju itu*

16 comments:

  1. Owh, anak lecturer rupanya. Padanlah pandai dak Dart ni.

    ReplyDelete
  2. grunge: haha. pandai lah sgt ye. haizz~ bese2 jep.

    ReplyDelete
  3. bapak ko pilot airasia eh?
    bole naek flight free selalu~

    ReplyDelete
  4. nk tnye: bpk aku bkn pilot air asia. pilot mas. sbb tu terjumpe duet tu dkt KLIA. kalo da air asia, da tntu2 lar jumpe kt LCCT. sbb nek tiket free kt sne kn?

    ReplyDelete
  5. btol gak kan.sengal gak aku.sah2 la mas klu da kt klia.best tak jd anak pilot?

    ReplyDelete
  6. nk tnye: best ke x? tataw nk kata best ke x. pe beze nye jd anak org len pown. ayah jugak dowg tu kn. hihi. btw. best kalau jadi anak incik za'im and pn asma!

    ReplyDelete
  7. famili pilot memang slalu dpt tiket free ka?

    ReplyDelete
  8. nk tnye : hmmm. kalo x silap, every year dpt 1 tiket free. n if nk travel, dpt harga tiket staf.. tp if tiket free pown. still kne byr airport tax.

    ReplyDelete
  9. owh..so sepanjang ko idup,mne je ko da pegi?

    ReplyDelete
  10. nk tnye : spjg idup? hmm. mne ye. ade lar tmpt2 yg da g. cm aussie, nz, US, indon. huhu. cnt remember lar. :D

    ReplyDelete
  11. ceit,klu da cant remember da sgt byk ar.ak bce blog ko ade kata nk pegi NY kn?pegi x?pegi x?

    ReplyDelete
  12. nk tnye : my family yg nk g. sbb i de practical. so x bole nk g. but cncel tiket tu. sbb kn de swine flu. 1st tmpt kne kt NY. huhu. btw, my mum n my siz still berjalan. 11jun dowg g brisbane. huhu~

    ReplyDelete
  13. tukar angin pulak.berjalan sahaja pn asma ini.
    tu la pasal,jangan la cari penyakit di NY tu.huhu~
    pegi brisbane,pegi.shuuh~

    ReplyDelete
  14. nk tnye: my mum lar pergi. i tak g. de practical kowt. :P

    ReplyDelete
  15. ble abes practical?
    tgok ye post kt blog,bukan maen seronok lg dia berpraktikal bersama kawan2.

    ReplyDelete
  16. nk tnye : 3 julai bru abeh lar. 2 bulan. nie bru sebln. mne x sonok. sume mmbr sekelas kowt. :P

    ReplyDelete