Thursday, May 28, 2009

kenangan yang terindah

semalam balik dari kerja ikut nana ke rumah lama di Klang. sedikit briefing mengenai rumah ini.

mula didiami : 1995
alamat : 20, lorong penghulu kassim 1c, taman sri mewah
jumlah bilik : 4 (3 di tingkat atas, 1 di tingkat bawah)
jumlah bilik air : 3 (2 di tingkat atas, 1 di tingkat bawah)

well, saya membesar di rumah ini selama 13 tahun. huh! lama kan? banyak sangat kenangan di rumah ini. ye lah. dari darjah satu, sampai tingkatan 5 saya duduk di rumah ini. tak ke banyak kenangan nya itu. ha! semalam ikut nana. dia basuh rumah ini selepas abg pi (our cousin) berpindah keluar dari rumah ini. sekarang rumah ini sudah kosong kembali. here are some of the pictures. rumah ini nampak usang bila tiada penghuni. kan? kan? kan?

pandangan depan rumah.
thriller je tengok rumah sendiri.


this was used to be my room.
2x ganda lebih besar dari bilik sekarang.
boleh muat sehingga 1 katil queen dan 1 single bed.
lebih luas maka lebih mudah melakukan apa sahaja di dalam bilik.

ha. korang semua rasa apa agak nya yang saya nak tunjukkan di dalam gambar ini?
well, ini adalah rumah kayu yang buruk yang terletak di hujung jalan rumah kami.
ha. seram tahu kalau jalan malam-malam.
ouh tidak berani.
tapi sepanjang 13 tahun tinggal di sini, belum pernah lagi kami nampak apa-apa yang pelik dari rumah itu.

pandangan dari pintu rumah.
ha! menghadap hutan belantara.
haha! joke. joke. adalah hutan sedikit.
tapi kadang-kadang boleh dengar bunyi komuter dari arah seberang hutan sana.


***********************************************

well, menarik kan rumah lama?
sayang sangat dekat rumah ini!
huhu~

papai

blogger-emoticon.blogspot.com

14 comments:

  1. Erk, menakutkan. Paling menakutkan, gambar bilik awak Dart. Macam ada makhluk halus je. Wakakakaka. Entiti ni.

    ReplyDelete
  2. grunge : ye2. thriller betul. haha! ye lar da 5 bln kosong mmg lar nmpk mcm haunted cikit. ape lar.

    ReplyDelete
  3. huuu..saye pon penah g umah die..wahaha..

    ReplyDelete
  4. mega: aiyak! tu zaman bile ep? lama da kn? kn? kn? :P dtg lar cnie plak. :)

    ReplyDelete
  5. b4 darjah satu ko duk mne?

    ReplyDelete
  6. nk tnye: b4 drjh 1 duk kt sek25. kt shah alam nun. np?

    ReplyDelete
  7. xde ape.sje je aku nk tnye.haha.aku memang suka tnye.rumah mne yang best?

    jawab tau pertanyaan aku.ngeh3

    ReplyDelete
  8. nk tnye: sume rumah best. rumah yg kt sek25 tu, sbb aku kecik lg. rumah tu pown kecik jep. kt klang tu, bilik die besar. yg kt cni, bilik die kecik. tp dapur besar. ade lar special masing2. :P

    ReplyDelete
  9. post lo pic umah latest.mau tengok.post bhagian dapur yang besar tu.wee~

    ReplyDelete
  10. nk tnye: dapur die bru pecah kn toilet. so nmpk besar lar. kalo kt klang tu dapur die memanjang. huhu. nnt i'll post.

    ReplyDelete
  11. post asap.hehe.mau dtg raya nnt.duk kt dapur besar.bole.bole? :p

    ReplyDelete
  12. nk tnye: duk kt dapur besar? bole3. nk tito pown bole. hikhik. :P

    ReplyDelete
  13. haha~
    ala,tak mo ar tdo kt dapur.
    tdo kt blik baby atiey la.
    blik baby mst comel.bru la seronok nk tdo.
    hua3

    ReplyDelete
  14. nk tnye:haha~ ade plak nk tito in my room. no3! bilik cini kecik. x muat.

    ReplyDelete