Monday, May 18, 2009

second week of practical

semalam berjalan-jalan di Jusco Bukit Raja. tujuan utama: mencari sandal kerana selipar kuh telah terputus. *sungguh ganas!* so. i tell you. here is what i got. =)


this gladiator not as good as my carlo rino which worth RM89.90.
but its worth it.
plus its only cost RM35.90.
blogger-emoticon.blogspot.com

plus. i also bought this:


hihi. lipice, compact powder + facial foam.

well, what's for today's story?

hmm. let see. tadi kami (student CS225) dah berpindah tempat practical. kami tak buat lagi dekat Lab 4 dekat fakulti kami. kami dapat tempat dekat pusat kesihatan. mesti semua tertanya-tanya. pusat kesihatan ada ke lab. yah. kami pun pelik. ada ke lab komputer. well. nak kate lab tu. tak macam lab pun. macam stor tempat simpan monitor, CPU, keyboard, mouse, cable, blablabla. and cuma ada 1 meja panjang (cuma muat 3 PC sahaja). and ada lah kerusi 5 buah. dan juga sebuah katil untuk orang sakit. so, bermula lah sesi meng'setup' PC. supaya kami boleh menjalankan tugas kami dengan sempurna.

macam-macam hal jadi. setup itu, setup ini, cable tak cukup panjang nak sambung dekat switch lah, monitor tak sharp lah, keyboard tak boleh pakai lah. semua mesti cuba-jaya. buat-buat. akhirnya berjaya siap 3 PC. and kami juga menggunakan 3 laptop.

here are some of the pictures:

Hisyam. semangat nak pasang cable. sampai terbaring di bawah meja.

amin cuba membetulkan CPU yang tiba-tiba buat hal.
dan syafa mula interframe. :p

amin da malas nak buat dia suruh syafa buat.
amin : ko buat. belajar nak pasang benda ni.
syafa: yelah!

semua berehat. setelah siap setup semua PC itu.
*warna hitam itu adalah katil yang kami jadikan meja untuk letak laptop.*


well, hari ini, menunggu download OS tu lama betul. jadi untuk membuang masa, kami tengok cerita! producing nobuka. haha. so, itu sahaja cerita untuk hari ini. papai semua~

blogger-emoticon.blogspot.com

7 comments:

  1. Wah, cantik kasut Jusco Bukit Raja.

    ReplyDelete
  2. wa.. cantek ur gladiator..
    biase la slipper mahal mst lagik best ;D

    ReplyDelete
  3. grunge: yah. btol3!

    nadd: huhu. tu lar.nk beli mhl2. lom de uet. T.T

    ReplyDelete
  4. huyo.. bleh la tlg repair laptop kt nihh.. dah kerja dah die. dah beranjak dewasa..

    ReplyDelete
  5. isya : keje = practical jep. np ngn ur laptop dear?

    ReplyDelete
  6. oit,producing nobuka 2 cte pe?nabuta no produce ke??huhu~

    ReplyDelete
  7. dna : ha! cte tu lar babe. bhs ingris nye itu lar~

    ReplyDelete