Sunday, June 07, 2009

i had flown a plane

Sabtu, 6 Jun 2009 : satu hari semalam berjalan-jalan ke Melaka. oke tipu. bukan lah satu hari. dari tengah hari gerak dari rumah and arrived home at 10 p.m. assume that, separuh hari lah. bole tak? oke lah. sambung cerita. tujuan ke Melaka, ada kenduri kahwin kawan baba yang kerja dekat DCA *Department of Civil Aviation, tak tahu, pergi search internet. :P* biasalah hari minggu kan, jalan sure punya lah jam. teruk betul jam nya itu. kalau tengok gambar dia atas, itu dekat area seremban. jam teruk. dah pening kepala tengok kereta banyak atas jalan. dengan musim panas lagi. haizz.

sambung balik cerita tadi, kenduri kahwin itu apa yang menarik? hmmm... ntah lah. biasa je. macam kenduri kahwin biasa. korang mesti pernah pergi kenduri kahwin kan. mesti tahu macam mana rasa nya. ada karaoke, ada makanan, ada kek, ada canopy, ada meja. ha. benda macam itu lah. so, teruskan kepada cerita lain pula. balik daripada kenduri itu, baba bawak kami ke karnival udara antarabangsa dekat sungai rambai. dengar macam havoc sahaja bunyi nya. and guess what, kalau you guys pergi kan, ya Allah mesti terkejut. canopy dia da sebiji macam kenduri kahwin punya. haha! oke baba pun da complaint to the flight officer di situ, "apa lar, tidak menarik lah gaya promote tempat ini, kata antarabangsa". habis lah korang asisstant director operation sudah bising. tak tahu. aiyok! oke stop dart. they're not reading this. haha! *tak salah kalau pretend that they are*

oke sambung cerita. asyik-asyik iklan je. kami tidak melawat gerai-gerai. jual air lah, jual makanan lah. sudah kenyang oke makan di kenduri. sampai di hujung jalan, ada macam airport kecil. *macam mana nak explain kecil nya itu, assume 10000kali ganda lagi kecil dari KLIA. ha!* private punya airport. sekadar suka-suka untuk buat latihan sendiri. that's explain why it is small. oke? and the best part is, boleh naik that aeroplane! wah~ menarik bukan. harga sekepala;
  1. helicopter - rm80
  2. cessna - rm70
  3. eagle - rm70
  4. microlite - rm60
  5. intro for eagle and cessna - rm100
oke. itu semua harga adult ye. sekian terima kasih. huhu. let me explain about all those names that had been stated by... ME! =)

blogger-emoticon.blogspot.com

oke, helicopter itu you guys tahu lah kan apa. but this is the private helicopter. the owner bought it for RM1.5 million. pergh! tak nak kaya pula lah owner itu. teringin nak naik helicopter. tapi ramai sangat queue. tak best lah. lama sangat nak tunggu. that driver of the helicopter pun bawa thriller betul. dia drive turun sampai nak touch the ground and in all of a sudden, fly back up high to the sky. wah! mesti seronok kalau naik. hihi. eagle, microlite and cessna are small aeroplanes. cessna is an aeroplane that been used for cadets of any flying academy to fly for their first flight. *wah! dart speaking*. next is eagle, this is malaysian first aeroplane *belilah barangan buatan malaysia =)* and it fits for 2 persons only. microlite, flight crew dekat situ panggil nyamuk. sebab dia cuma ada rangka sahaja i repeat RANGKA SAHAJA. boleh imagine tidak macam mana rupa nya?

yang best nya kan, baba daftar nama boy and adik for intro for eagle. ha. cuba teka, apa maksud intro for eagle? cepat. 5 saat. teeetttt!!! habis masa. intro itu maksud nya, dia bagi you guys flown that aeroplane. oke bukan lah flew sendiri dari mula sampai habis sebab ada instructor di tepi itu. but dia bagi lah peluang for you guys untuk control that aeroplane when it is flying up high. isn't it great? hihi. kalau you guys rasa macam seronok, better you guys go and watch it by yourselves. why not spend a little bit of your money for something like this. bukan selalu ada benda-benda sebegini. pengalaman yang tidak boleh di beli. at least you guys boleh cerita pada kawan-kawan, i had flown an aeroplane. oke lah i admit, i tidak flew that aeroplane. boy and adik je. it's not that i don't want to. but because of that baju kurung *baru balik dari kenduri* , how am i gonna hop into that plane? can u imagine that? oke stop imagine me with that baju kurung climb that plane. thats sounds silly. well, lets see how this pictures can inspired you guys to go there. =)

blogger-emoticon.blogspot.com



mula-mula, dengar instruction dari instructor.
sabar menanti, gadgets kena cukup.
problem atas sana nanti susah pula.



boy sudah naik, adik juga sudah bersedia.









mendarat dengan selamat.
see? wasn't it fun?
pergi lah. tak rugi.
karnival ini dari 6 Jun SEHINGGA 9 Jun sahaja.

siapa-siapa yang ingin ke sana, i wish you guys good luck!

blogger-emoticon.blogspot.com

please note : umi was caught in the act. cuba bermain PSP sebab lama menunggu giliran adik and boy yang nak naik flight itu.



comel kan umi nak main PSP? :P

4 comments:

  1. Di mana gambar Cik Dart memandu Kapal Terbang?

    ReplyDelete
  2. grunge : larh. kn da stated, "oke lah i admit, i tidak flew that aeroplane." maka, sy tidak memandu lar plane itu. :P

    ReplyDelete
  3. bajet comel aa kau baim grr nt kt sekolah mesti dy dok bercerita peh jeles neh '______________________' hehe comel je aunt asma

    ReplyDelete
  4. fayi : sabar2. huhu~ skali skale die berlagak. layan kn jep.alorh. g lar sne. nnt bole bercerita jugak~

    ReplyDelete