Sunday, June 21, 2009

kedai makan geng corner di belakang tesco extra

you guys pernah dengar tak nama kedai makan geng corner? alarh. kedai yang diadaptasikan dari cerita geng;pengembaraan bermula. cerita kartun upin ipin itu. ha. kalau tidak pernah dengar, mari saya ceritakan serba sedikit mengenai kedai ini.

you guys tahu tak tesco extra dekat seksyen 13 itu? belakang tesco extra itu ada studio upin ipin. les copaque kut. apa ntah. tidak kesah lah kan. kedai nya ini berhadapan studio itu.ringkasan nya, kedai ini belakang tesco extra. haha. *oke. stop laughing dart*. malam kelamrin, kami satu family pergi makan dekat situ. ramai nya ya Allah, tak boleh nak kata lah. sampai nak kena tunggu giliran nak duduk.

yes. muka bangga dapat tempat duduk.

menu dia menarik. ada gambar-gambar watak dalam kartun tu lah kan. so, kami decide nak ambil kueh teow cantonese. *macam mana entah nak eja nya*. tunggu punya tunggu, sampai lah makanan itu. bila makan sesuap. urgh! masin gila! oke. kedai ini, out of our list. sorry to say. my dad yang ada darah tinggi itu, boleh kena serang darah tinggi bila makan *luckily tak kena darah tinggi*. so, end up. kecewa. isk. nama je kedai macam havoc. makanan, spoiled.

kueh teow cantonese.

sorry to say, me, dart. memang suka makan. makanya cepat merasa dan judge kedai-kedai yang makanan nya spoiled. kalau you guys nak cuba makan kat situ juga, sila-sila lah menjamu selera di situ. for me, nu'uh. sorry! tak nak. haha.

sebab makan masin sangat, esok nya, saya mula rasa mual dan ingin muntah. masin nya itu, terasa di tekak macam nak tercabut anak tekak ini. sakit perut uh! so, fikir-fikir kan lah kalau you guys nak pergi makan di situ ye! ;)

pilih kueh teow.

1st attempt.

ouh man! duh~ masin!!



11 comments:

  1. Tau tau tau. Tempat makan tu, adalah owner upin ipin production or les copaque production. Memang ramai dan harganya pun amatlah mahal sewaktu makan tengah hari berbanding makan di seksyen 13. Sekian komen jalan-jalan cari makan saya untuk cik dart.

    ReplyDelete
  2. lepas ni boleh la ajak saya makan sama erk... XD

    ReplyDelete
  3. grunge:haha. nie mesti pernah pergi situ nie. kantoi~~

    joe:yes. taw xpe. huhu~

    keiroro:xnk pergi ctu da! huhu~

    ReplyDelete
  4. orang kata kalau makanan masin, nak kawen dah eh? eh bukan kau. tukang masak tu lah. hahaha

    ReplyDelete
  5. iffah : ha. bukan aku lar. ko jgn ckp sebarang. blom beh enjoy lg nie. :P

    ReplyDelete
  6. mari kita gelak tgk muka kak dart
    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA


    ceh konon dok gelak kan org punye muke pdhal muke sendiri pun hampeh kalau time makan haha tk pndg kiri kanan :P

    ReplyDelete
  7. fayi : ceh gelakkn owg. tu x sngaja nye muka lar. ceh. mne sedar baim nk snap picta. :P

    ReplyDelete
  8. haha
    aku pown br tau les copaque kat c2
    aiyoh
    org rmi dart
    so no wonder la kualiti dia 2run
    huhu~

    ReplyDelete
  9. dna : boleh blah lar sbb org ramai kualiti turun. mara nie!

    ReplyDelete
  10. len kali, antar balik kt kitchen, leh redeem makanan paling mahal n tersodap kat ctu..huhu :)

    ReplyDelete