Friday, June 12, 2009

the meaning of words i love you

PART 1

jam 1 tengah hari, sedang saya seronok YM dengan bob, peq juga fizi. tiba-tiba DOPOD ku *oke tidak. DOPOD umi* berbunyi. "ku ingin kau tahu, diri ku di sini, menanti dirimu.." *cuba teka lagu apa* tiba-tiba senyap. ada nombor missed call lar. [1 new missed call 014-8xxxxxx]. sudah lah. malas nak layan. apa barang missed call. huhu. tak sempat nak tutup DOPOD, tiba-tiba bunyi lagi. "ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu, meski ku tunggu hingga ujung waktuku, dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya" *oke lambat~ lagu cinta dalam hati - ungu* angkat phone;

baby atiey : hello?
caller : hello, awak! saya ni.
baby atiey : ha? nombor siapa ini?
caller: nombor celcom saya. baru punya. hehe. awak mesej lah jom. speaker rosak, tak jelas.
baby atiey : oke. oke.

blogger-emoticon.blogspot.com

PART 2

baby atiey : handphone awak model apa?
wanie: K800i
baby atiey : tahu tak K810i?
wanie: tidak tahu.
baby atiey : macam handphone awak juga. tapi keypad bulat-bulat.
wanie : kalau boleh dapat murah, awak beli lah handphone tu, nanti nak sama dengan saya. ada duit lebih, kita beli handphone yang mahal tu.

blogger-emoticon.blogspot.com

PART 3

baby atiey : awak tahun ini baju raya nak warna apa?
wanie : awak nak warna apa?
baby atiey : saya tidak kisah. baju kurung warna apa yang kita belum ada?
wanie : tak tahu lah. kita ambil hijau lah.
baby atiey : oke. oke.

blogger-emoticon.blogspot.com




mesti pelik kan kenapa posting cerita pasal ini. well, part 1 is the story of the caller yang baru beli nombor celcom itu, she's wanie. she's my bestie. she's my girlfriend. baru guna nombor celcom. setelah berbulan-bulan saya sukar contact dia because of my maxis number sudah di barred *oke, siapa nak belanja saya punya bil?*

part two is the story of handphone setelah kami mula mesej. since my 5610 sudah nazak, she suggested me to bought this K800i *same goes with her handphone* or K810i. well, nama pun gf. sometimes ada benda kami nak sama. baru romantik. see? pandai dia pujuk suruh sabar nak beli handphone mahal itu *nokia 5730 yang dalam proses pengumpulan duit*

part two. happen last night. baba ajak pergi beli kain baju raya. just because umi nak hantar tempah di terengganu. last year punya baju kurung kami ambil warna putih. maka nya, tahun ini, tema nya ialah hijau! siapa yang mahu sedondon dengan kami, beli lah hijau juga ye. ;)

kenapa saya sayang wanie? sebab dia sungguh memahami. dia pandai pujuk dengan ayat-ayat perli yang kadang-kadang buat saya rasa pedas je. hihi. dia baik sangat. sometimes naughty. sometimes crazy. hihi. surprisingly, dia tiada teman lelaki. wanna be her's? cermin diri sendiri dulu, boleh tak you guys tahan kerenah dia yang kadang-kadang tidak akan reply mesej you guys tanpa sebab. tidak mahu bercakap telefon tanpa sebab. tidak mahu berjumpa tanpa sebab. ketawakan you guys jika anda katakan "i love you" or "i miss you". juga tidak suka berkata "i love you". kalau boleh tahan, biar saya test anda dulu. huhu~

I <3 wanie

please note: congrats to wanie. sebab dapat dean list lagi sem ini.

blogger-emoticon.blogspot.com

12 comments:

  1. pundek. aku pun kaler hijau lah tahun nih. cis.

    ReplyDelete
  2. iffah : alorh iffah. cmne lolz bole same plak. cis!

    ReplyDelete
  3. Wakakaka, saya pun bakal beli warna hijau. :P Cik Dart membusykan diri yea? :P So Cik Dart, bagaimanakah result anda?

    ReplyDelete
  4. grunge : wah! beli ijau juga. :D result sy? hihi. x bole bgtaw. rahsia. :D

    ReplyDelete
  5. wah.mantapnye wanie awak tu.
    empunya blog ni masuk senarai apa?

    ReplyDelete
  6. nk tnye : adeh. tidak masuk dean list lar.

    ReplyDelete
  7. hurm, brsabar dan berusaha je la.
    skrg ni study loan PTPTN or LOAN dengan PA & MA? or dpt scholarship?

    ReplyDelete
  8. nk tnye : loan fama. hihi. dats y lar kne usaha lebeyh~ :P

    ReplyDelete
  9. fama? confuse jap.

    ReplyDelete
  10. nk tnye : FAMA = FAther and MAma~ :)

    ReplyDelete
  11. haha =p
    PApa & MAma la.
    xperlu la risau tentang nk bayar duit pinjaman.
    senangnya la hidup budak ni.

    ReplyDelete
  12. nk tnye : senang tu senang juge. tp kne usaha abes2an lar. nnt xde lar mmbazir duet mereka.

    ReplyDelete