Monday, June 22, 2009

my future job : a-very-successful-housewife-to-be

hari minggu yang sedikit sibuk buat seorang anak yang berlagak seperti suri rumah. hihi. well, umi tidak berapa sihat. makanya dengan itu, saya sebagai anak sulung perempuan *saya anak yang kedua which means here, i have an older brother* berlagak seperti seorang suri rumah yang berjaya.
blogger-emoticon.blogspot.com
ha. mesti pelik kenapa saya merepek-repek macam ini. hihi. pagi saya bangun, melihat kan umi ketiduran di dalam bilik, saya dengan murah hati menyapu living room, dining room. tiba-tiba, nana pun balik dari pasar. *bila entah dia pergi ke pasar*. lepas itu, nana tinggalkan semua barang-barang dekat dengan sink. ikan, udang, ayam, daging.

apa lagi, da nampak umi tidur, saya pun siang lah semua sekali benda-benda itu. huhu. letih. agak peluh-peluh juga lah. so, here are some of the pictures taken while i'm doing this housewife-to-be-jobs. hihi.



mula-mula pakai lah apron.
untuk mengelakkan baju anda berbau.



mari memotong daging.
untuk menjimatkan ruang di dalam peti ais.



pemilihan udang mestilah segar.



basuh ayam supaya lebih yakin untuk di masak. ;)

sekarang siapa yang nak kan saya menjadi isteri, sila lah isi borang dengan mendownload di laman web www.menjadi-suami-dart-yang-bertanggungjawab-dan berdedikasi.com ;) ibu-ibu mertua juga boleh memuat turun borang untuk anak-anak mereka. pastikan anda boleh membelikan saya sebiji fairladyZ sebagai hantaran. haha! joke! joke! ;)

blogger-emoticon.blogspot.com

7 comments:

  1. hahahaha bapak lah , kejam siot hantaran fairladyZ . mahal doh

    ReplyDelete
  2. fayi : naseb arr. kete idaman kowt. :P

    kumin : yeah sudah pjg. huhu. mau rebond lg. :P

    ReplyDelete
  3. Kete idaman Fairlady Z ek. Kenapa tak minta Ferrari terus Dart.

    Btw Dart, saya setuju, kamu bakal jadi house wife yang baik. Silalah mencari teman dengan secepat mungkin. Atau mungkinkah dia.......

    Lalalalala.

    ReplyDelete
  4. grunge : fairladyZ cukup lar man. ferari mcm lg mahal je. lgpown x seswai t nk pkai. abeh duet suami wat byr minyak kete je sbb asek nk tekan pedal. haha.

    btw, si dia? siapa? siapa?

    ReplyDelete
  5. siapa dia..??
    hehe aku nk tulun jwbkan blh x..?
    hehe

    ReplyDelete
  6. huh? ko taw ke capa? biar bonar nie~

    ReplyDelete