Friday, June 05, 2009

UiTM perlu menyediakan lift yang lebih baik di fakulti

hari jumaat, kami kena berpindah tempat. dah bukan buat dekat lab di pusat kesihatan lagi. sekarang buat di lab 12 di fakulti sains komputer dan matematik (a.k.a fakulti kami lah tu). penat sangat. tengah-tengah panas mengangkut CPU dari tingkat 2 lab di pusat kesihatan. turun tangga. angkut bawak masuk ke dalam kereta. lepas itu drive pergi ke fakulti. ankut pula naik ke tingkat 4 untuk ke lab 12. *naik lift of course. tapi nak naik ke tingkat 1 kena guna tangga.* sampai dekat lab 12, da macam nak tercabut pinggang. time itu, da penuh lab itu dengan budak2 computer science dan netsentrik.

the main point here is, bukan sahaja nak cerita pasal kepayahan mengangkat CPU-CPU yang merupakan server kami itu, tapi nak cerita kan suasana di dalam lab 12 itu. kami tak tahu lah kenapa, bila kami masuk je lab itu, sunyi sepi. semua macam buat hal sendiri. macam masing-masing tidak mengenali antara satu sama lain. diam je. tiada kemesraan antara mereka. tidak tahu lah kalau mereka itu bemesra-mesraan sebelum ini atau tidak. oke. bukan lah macam orang yang bercinta itu. at least bergurau antara mereka. bila kami masuk, sudah tak macam spastik pula budak-budak CS225 yang masuk je buat bising like the lab is only belonging to us. mungkin betul kata lecturer, budak CS225 pelik sedikit. haha!

tapi seriously, kami tidak suka duduk di lab itu. hurm. let me think. apa kekurangan lab itu. apa ya?
  1. lab yang terlalu besar maka nya desktop terlalu banyak. jadi, kekurangan space untuk bergerak.
  2. terlalu ramai orang tetapi suasana yang sunyi. jadi, takut untuk bersuara. *takut semua orang pandang sebab cakap kuat-kuat*
  3. terlalu ramai orang. jadi, takut untuk bergurau antara kami yang sudah biasa bergurau senda.
  4. orang-orang yang terlalu focus dengan kerja sehinggakan seperti tiada orang di dalam lab itu.
  5. orang-orang yang sudah biasa datang ke tempat kerja on time juga balik on time, bagaimana kami mahu keluar breakfast jam 1030?
huhu~ whatever lah. yang pasti, saya sudah mula merindui lab di pusat kesihatan yang sejuk mengalahkan bilik server. :P

please note: no pictures will be uploaded for this entry sebab my DOPOD sangat hodoh lah camera nya. duh!

4 comments:

  1. Wah wah wah, baru beberapa entry, dah mengaku Dopod kepunyaan sendiri. Dasat sungguh Cik Dart ni.

    ReplyDelete
  2. grunge : oke lah incik grunge. dopod kepunyaan umi yg mempunyai camera 2mpx not like my 5610 wif 3.2 mpx. :P

    ReplyDelete
  3. Salam.cari maklumat netcentrik trjumpa blog akak.erm. Nk tnye, akak tau ape2 x ttg Netcentrik kat UiTM? Sy xprnh dgr netcentrik ni.huhu.klau ade2 ape infrmtn psl ni,mntak share2.tq.

    ReplyDelete
  4. netcentrik? what shall i say. x sure sgt netsentrik, but networking i know.

    ReplyDelete