Sunday, June 07, 2009

where can i find the best bakso in malaysia?



balik dari karnival udara antarabangsa semalam, umi belanja ais-krim cornetto blackforest. muka ku apabila menghayati ais-krim itu, serious hodoh yang amat! urgh. benci je tengok. oke, tak nak cerita mengenai muka ku itu, ingin bercerita mengenai bakso. huhu! siapa tahu dekat mana bakso paling sedap? tak tahu? ha~ let me tell you this, baba sanggup drive dari shah alam ke melaka just to have this bakso.

what so special about this bakso? hurm. sup dia paling sedap. hihi. oke. itu tidak special meatball dia lah best. apa lagi. meatball dia besar gila. sampai nak makan pun tak muat mulut. bole imagine tak? so, that's why they call it BAKSO BEBOLA TENIS. haha! well, technically, tidak lah sebesar bola tenis. itu cuma metafora je. so, siapa-siapa yang ingin makan bakso yang sedap, pergi lah ke gerai di depan hospital melaka. kedai dia kecil je. jangan tertipu dengan kedai-kedai di tepi nya itu oke. =)



7 comments:

  1. Wah wah wah. Saya cuma tahu Pizza Hut tersedap di Malaysia, Pizza Hut di Plaza Massalam. Betul tak Dart? Btw Dart, betul, muka kamu memang tak boleh blah masa makan eskrim itu.

    ReplyDelete
  2. huh black forest i adore u....

    bakso???sedap ke...

    ReplyDelete
  3. grunge : bkn x boleh blah. mcm ase nk makan kasut je muka u. haha~

    kimo : bakso sedap. macam kueh teow sup je. dat meatball tu yg buat sedap. btw, bole mintak bihun, mee. :P

    ReplyDelete
  4. nak gak mkn bakso...
    da lama xmkn..huhu
    kalo dkt area shah alam ni, xde ke yg best..??
    huhu...help2..ngidam bakso..
    huhu

    ReplyDelete
  5. syafa: g arr turun melaka sebentar. bkn jauh pown. hoho.

    ReplyDelete
  6. hello. i was googling for the best bakso in melaka. and found ur blog. very useful.

    jst got back from the stall.
    thanks

    ReplyDelete