Friday, July 31, 2009

Mungkin saya perlu jadi lebih rajin sedikit

Good morning everybody! Rise and shine semua. Hari ini bangun dengan awal sekali. *Sebenarnya tidak tidur pun.* Mahu bye-bye orang yang nak berangkat ke PD for having fun. Ces. Tak apa, it's fine though. Nanti when it's come to my turn I pergi berjalan, I tak nak bagitahu semua orang. Tiba-tiba hilang then pergi lama-lama. Haha. Jahat. Jahat. Tak ada lah. I'm just joking.

Well, hari ini hajat di hati mahu menguruskan rumah dengan lebih teratur. since semalam sudah rehat kerana kesakitan perut yang amat sangat akibat period pain yang datang secara mengejut. *Terlalu syok menaip sehingga terlupa menulis titik.* Well, I memang suka time I PMS. Sebab I akan menjadi rajin secara tiba-tiba. Bukan rajin sahaja. Terlebih rajin. Yes, I agak pemalas sikit bab mengemas rumah. But still, I tetap mengemas rumah oke.

So, this entry here, I'm going to list down all my to-do-list or task-to-be-done for today. Alright!
  1. Mandi. sebelum apa-apa, mandi itu penting. ;)
  2. Kemas katil and bilik sekali. Sudah bangun tidur. Sila kemas katil anda.
  3. Kemas bilik adik dan bilik boy. Dua bilik anak bujang yang macam sarang tikus.
  4. Basuh baju putih. Baju-baju kerja baba juga telekung yang I dah gunakan.
  5. Basuh pinggan mangkuk di dalam sink.
  6. Buang sampah.
  7. Sapu sampah. Jika malas, mahu guna vacuum sahaja. But I like old school. *Pakai penyapu.*
  8. Mop lantai dapur. Chocolate yang umi buat kek semalam bertompok-tompok di lantai.
  9. Masak untuk adik-adik makan tengah hari.
  10. Iron baju-baju kurung umi.
  11. Lipat baju yang bertimbun di dalam bakul.
And petang ini, ada dating sama my ex-schoolmates. Mahu main bowling beramai-ramai. Hopefully jadi lah petang ini. Bosan dah ni duduk di rumah. ;)

Thursday, July 30, 2009

Raya dah nak dekat!

In all of a sudden, I terasa macam nak dekat raya sangat dah. Kenapa? Kerana hari ini, umi masak rendang daging dan roti jala. Ouh man! rendang daging tu bukan daging lembu. Daging rusa lagi. Pergh. Tak nak meleleh-leleh air liur I masa tengah kacau-kacau daging itu tadi. Huhu. Roti jala, Nana yang buat separuh. And I buat separuh. Oke. Tipu. I buat 1/3 je. Tapi semua roti jala itu, I yang gulung. *Bajet hebat lah tu gulung roti jala.*

Puasa ganti pun belum habis diganti dah terasa macam nak raya. Mana tak nya, boleh pula umi pergi masak rendang itu satu kuali yang besar. *Tiada gambar sebab not in the good mood to snap pictures.* Umi punya kerja senang je, dia pergi campak segala ingredients dekat dalam kuali, lepas itu dia keluar pergi usrah. Meninggalkan I dan Nana yang sedang terkontang-kanting di dapur. Ceh. Kami lar berhempas pulas memastikan that rendang siap. fuh~ Hebat. Hebat. *Poyo sikit.*

Bercakap pasal roti jala, tadi umi cakap dekat baba; "Baba, kalau buat kuah durian sedap juga." Whatthe? Ouh man. Kuah durian. My favourite. Urgh. I kalau dah jumpa roti jala and kuah durian, I sanggup tak makan nasi. Bukan senang nak jumpa roti jala dengan kuah durian. Roti jala memang senang nak jumpa. Tapi kalau roti jala dan kuah durian, mesti susah nak jumpa. Tak tipu ni.

blogger-emoticon.blogspot.com

I still remembered. Last year punya puasa. Dah lah bukan musim durian. boleh pula I mengidam nak makan roti jala and kuah durian. *Please note; I belum pregnant lagi. Ini nama nya mengada.* I siap call my boyfriend cakap dekat dia I teringin sangat nak makan roti jala and kuah durian. *Oppss. Kantoi Dart pernah ada boyfriend.* Nak dijadikan cerita, selepas 3-4 hari I cakap I nak makan roti jala and kuah durian itu, I pergi ke bazar yang dekat Stadium Kangar. *I UiTM Perlis dulu. That's why I pergi Kangar. Get me?*

Tengah asyik pusing-pusing bazar itu, tiba-tiba hujan. Sibuk fikir macam mana nak pergi dekat motor, tiba-tiba I ternampak satu gerai dia tulis macam ini; "Roti Jala". Terus I tarik tangan boyfriend I pergi dekat gerai itu. I cakap; "nak roti jala rm2". Sekali adik itu tanya. "Kuah kari ke, kuah durian?" Sumpah I cakap mata I terus bersinar-sinar masa itu. cepat-cepat je I jawab. "Kuah durian. Nak kuah tu dua bungkus tau." Haha. Demand babe. Dapat je kuah durian, terus cabut balik. Dah tak fikir apa lagi dah. Hujan ke, tak ke, yang penting dapat kuah durian. Haha! *Sila sepak I sekarang oke.*

blogger-emoticon.blogspot.com

Pernah juga I pergi makan dekat kenduri khatam Quran anak kawan umi, I usually akan pusing dulu tempat dia letak food tu. Biasalah tu, nak tengok dia serve apa kan. Sekali ada roti jala lah pula, and sebelah bekas roti jala itu, jeng jeng jeng. Kuah durian! Belum habis pusing lagi, I dah pergi ambil pinggan, and ambil roti jala itu then terus duduk di meja. Umi gelak je tengok I buat macam itu. Well, nak buat macam mana, dah addicted sangat. End up, I duduk dekat situ, tak makan nasi. Duk bedal roti jala je. Haha!

blogger-emoticon.blogspot.com

Nanti bila-bila kenduri I ke, I nak serve my guest one of the menu, roti jala and kuah durian. Itu menu wajib! *Eceh. Dart poyo. Boyfriend belum ada dah nak cakap pasal kenduri. Boleh lah blah.* Oke. Oke. Tak nak cakap lagi dah. Cakap banyak pun nanti you guys tak nak baca. Pergi rasa sendiri. Then bagitahu I apa rasa nya. Huhu.

blogger-emoticon.blogspot.com

Tuesday, July 28, 2009

i had found my frog prince

today i nak cerita pasal weekend yang lepas yang i pergi spending time keluar merayap dekat KL. well, bila kita sebut pasal KL, mesti we all terfikir KL? dekat mana? ouh. general sangat kan bunyi nya? so ke mana lah budak seorang ini merayap. ha. banyak tempat tahu i merayap hari itu. siap naik public transport lagi dari padang jawa tau you. ouh. i naik Komuter. jangan tanya kenapa i tak naik bas, dengan rela hati nya i'll tell you guys why i tak naik bas.

this is because, i tak reti naik bas. *oke grunge, jangan gelak. sepak nanti* yes. i tak reti itu meaning nya macam, nak bayar berapa tambang, nak turun dekat mana, nak naik bas apa, bas nombor berapa. *ada kan nombor bas?* all those things about bas awam, i tak reti. reasons? tak diajar dari kecil naik bas. pernah masa form 5, i nak pergi tengok wayang dengan my friend dekat Jusco Bukit Raja, baba yang hantar i and ambil i balik. manja? ouh tidak. cuma.. itu lah. tak reti nak berdikari. *grunge. again. sila tahan gelak anda.*

blogger-emoticon.blogspot.com

enough cerita pasal bas itu. nanti i cerita dekat entri lain pasal bas ini. kalau cerita semua dekat sini, nanti lagi kuat you guys gelak. ouh oke, for the first time ever. saya berjalan-jalan ke KLCC menaiki ape ye nama nya itu? LRT ye? oh whatsoever. tak tahu. hihi. gila kut. berdiri je. lenguh kaki. oke, it's fine lar kalau nak dibandingkan driving ke KL on sunday. dengan traffic jammed lagi. then i had to considered that.

blogger-emoticon.blogspot.com

so, sampai KLCC itu terus makan-makan. sebab dah tengah hari pun. Komuter lah ni. boleh main delayed pula. tak tahu ke masa itu emas? cis. fine. sambung balik. makan-makan. then tak tahu nak buat apa. pergi lah ke Aquaria. hoho. i have never been there. seriously. berapa tahun i dah duduk di selangor ini. still tak pernah nak pergi ke sana. ye lah, first time ke times square pun pergi dengan budak-budak practical e-clinic hari itu. haha. *sila lah gelak sekarang.*

blogger-emoticon.blogspot.com

so, bila dah masuk Aquaria itu, biasa lah kan. you guys pun tahu apa yang ada di dalam. fishes. insects. snakes. iguanas. huhu. banyak gila. and all those animals etc.. are well ordered. nice lah. letak kotak- kotak kaca di tepi dinding. ada fishes yang letak dalam kolam. ada tube yang besar with full of fishes. ouh. i tak ada lah nak captured gambar-gambar ikan apa segala. sebab too many people there. gila apa nak berebut-rebut nak snap picture. ceh. tengok sahaja. cuci mata sahaj.

ouh. ada something captured my eyes. hihi.
tada!
sila besar kan image ini ye.


katak ini bernama bumblebee dart frog.
alololo. cute nye guna nama dart.
hikhik. comel je katak ini.
macam tuan punya blog ini kan.
*oke. tampar saya sekarang*
maximum size : 5sm sahaja.

i tidak mereka cipta nama katak ini. kalau you guys tak percaya, sila lah menggunakan pak cik google dan search nama bumblebee dart frog. and attention please. this frog is poison. di ulangi, poison ye. bak kata orang dulu-dulu, kecil-kecil cili api. ha! this is one of the example. :P

ouh, siapa-siapa yang tidak pernah ke Aquaria, boleh lah pergi ke sana. interesting place tahu. kalau kita tak pergi, siapa lagi yang nak pergi, nak harapkan tourist, berapa kerat sahaja tourist nak datang Malaysia sekarang ini. ye lah, virusi babi itu kan sudah menular. eh. eh. sorry. virusi H1N1. *much better now*. well, sangat bahaya travelling kan sebab ada virus ini. so, pergi lah melawat ke tempat-tempat sebegini. banyak je tempat-tempat macam ini di Malaysia kita ini. *eceh. ayat patriotik =P.*

blogger-emoticon.blogspot.com

who knows, esok lusa, i pergi berjalan-jalan ke zoo negara pula ke, or bercamping di air terjun ke, or bersantai di tepian pantai pulau perhentian ke, haha. *banyak lah kau dart, naik bas pun tak reti.* tak mengapa, drive pun boleh. =P
blogger-emoticon.blogspot.com

kisah arnab dan kura-kura

you guys pernah dengar kisah sang arnab dan kura-kura? cuba you guys baca entry ini. serious menarik.

1. Pernah melihat kisah kura² dan arnab?
tengok tak pernah. dengar munkin ye. gambar di buku ada juga.

2. Kenapa watak kura² dan arnab dipilih
sebab kalau dia letak babi dan anjing, nanti orang islam tak nak beli buku itu.

3. Anda suka jadi kura² yang kurang laju? or arnab yang lemau?
saya tidak mahu menjadi binatang. nanti tak boleh cakap i love you dekat wanie. tapi kalo terpaksa, saya mahu jadi kura-kura, biar lambat, asalkan selamat.

4. kenapa ending, kura² yang menang?
sebab dia nak buat gimik lah tu. nak bagi budak-budak percaya biar lambat asal selamat itu lah.

5. Di manakah terletaknya kekuatan kura
pada cengkerang nya itu. (mungkin)

6. Punca sebenar arnab kalah?
dia terpijak paku. jadi dia berhenti rehat di tepi untuk buang paku itu.

7. Jika arnab yang menang, apakah tajuk cerita yang sesuai?
lebih baik kura-kura bertanding dengan siput.

8. Nak tag sape je?
semua yang membaca termasuk mereka yang baca tajuk entry ini sahaja~

please note : sebab you guys dah terbaca. memang lah menarik. kena tag. haha!

have you even locked yourself out of the car with the keys inside?

PLEASE NOTE: ENTRY INI MEMPUNYAI TAJUK PALING PANJANG I PERNAH TULIS. KAN? =p

you guys pernah tak terkunci di luar kereta while kunci kereta ada di dalam? hurm. well, hari ini, i nak stori mori pasal i was locked outside the car. huhu. sangat kelakar oke. i remind you, jangan gelak dulu. nanti sudah habis cerita baru boleh gelak. *ingat itu ye man*

blogger-emoticon.blogspot.com

well, hari ini, hari ke-2 i cuti. this means. hari ini hari ke-2 juga i pergi pick up boy dekat sekolah dia, sekolah menengah kebangsaan sultan salahuddin abdul aziz shah. sebagai singkatan. SMK SSAAS. *why i tak taip je singkatan nya dari tadi.* another named of that school. sekolah seksyen 2. hikhik. oke2. enough with the briefing of that school. so, lepas ambil boy, i terus drive ke klang. tujuan? pergi ambil adik pula lah.

so today, cuaca sangat panas. dahi i dah berkerut-kerut melihat ke jalan raya. *tipu. i pakai sunglasses.* huhu. drove pergi ambil adik. boy dah terlentok di sebelah. sampai di sekolah adik, cepat 10 minit pula. so i waited in the car. agak-agak dah pukul 2.30, i pun turun dari kereta with my handbag. tinggalkan boy di dalam kereta. pergi tunggu adik di kantin sekolah. ouh. i forgot. also, tunggu amirah sekali. *amirah is anak jiran kami yang sekolah dengan adik sekali.*

blogger-emoticon.blogspot.com

after they all sampai, i bawak beg amirah. *take note; dia sangat kecil, beg itu lagi berat dari tuannya sendiri* then kami berjalan ke kereta. i parked my car jauh sikit dari pintu pagar. since semua parents pun nak ambil anak mereka dengan kereta-kereta yang sangat besar and i tak ada tempat nak park. ceit!

bila we all sampai je dekat kereta, and nak buka pintu kereta, tak dapat buka. ya Allah. dengan selamber nya, boy pergi tidur dalam kereta. letih sahaja ketuk tingkap. siap jerit-jerit panggil. orang sekeliling dah pandang-pandang. macam kami nak merompak kereta sendiri pun ada. haha~

blogger-emoticon.blogspot.com

selama 30 minit kami di situ. kebuntuan. tak tau nak buat apa. call nana, dia tak pick up. *masih tidur mungkin* call umi, umi kata call nana. aduyai. buntu. buntu. adik and amirah dah berjalan ke kedai depan untuk membeli air. i pula? duduk di tepi pagar sekolah. melihat ke arah kereta, sambil berbalas message mengadu nasib. haizz. *puasa kot. tak kan nak berjalan ke kedai juga. hoho.*

blogger-emoticon.blogspot.com

in all of a sudden, i nampak boy bangun, kelam kabut i pergi dekat kereta and knock the window. dia dengan selamber nye, dengan muka mamai dia, dia buka tingkap and tanya kenapa. i pun apa lagi "otak kau kenapa, aku nak balik nie. dah pukul tiga. gatal pergi kunci pintu pastu tidur kenapa. bengong." *ha, kan dah terkena dengan i.* hahahahaa. letih. letih. elok-elok i tak ada rasa letih, ni i dah rasa dahaga. *oi dart, puasa. makhruh lah.* oke. oke. tak cakap dah.

blogger-emoticon.blogspot.com

ye. ini lah dia waja i.
*waja umi sebenarnya. but i yang pakai*
boy ada di dalam itu.
beg-beg adik and amirah di atas but depan kereta.


adik juga amirah.
sedang mengharap boy bangun.

suka kau tidur.
menyusahkan aku mengetuk cermin sampai nak bengkak tangan aku.
yes. i marah ni. huh!
tak senonoh nye adik buat kakak macam ini.

blogger-emoticon.blogspot.com

Monday, July 27, 2009

ini serious, dart sudah ada boyfriend

ever since i suka tukar-tukar status dekat skype juga YM, ramai juga orang tanya, "dart, kau sudah ada boyfriend ke?" or "dart, are you in love?". ceh. ada ke patut tanya soalan-soalan macam itu. hurm.

oke. oke. entry kali ini, i would like to made a confession of a teenage drama queen. *eceh, saja je suka-suka nak letak nama tajuk lagu lindsay lohan. =P * makanya dengan itu, saya ingin mengisytiharharkan bahawasanya, esok puasa! haha! joke! joke! *jangan marah semua. tulis entry serious pun tak seronok juga.*

oke lah. ini serious. ever since i sudah single, i memang suka flirting around with my friends. so, salah ke apa i buat? tak salah kan? bukan i flirt dengan boyfriend orang pun. if dia itu boyfriend orang pun, i will make sure awek dia tak tahu. *haha! kejam. kejam.* bukan apa, nanti gaduh, satu masalah pula datang. betul kan? i juga yang susah nanti nak kena cakap dekat girlfriend dia, "i'm sorry, i don't have any relationship witf your boyfriend. we were just friends." *macam ayat artis tak bunyinya?*

blogger-emoticon.blogspot.com

so, it's up to me, nak main tukar-tukar status ke tak, kalau you guys tak nak baca, tak payah pergi rajin-rajin buka YM punya window tu and search for my ID dalam YM itu. tak pun, bile tengok list nama tu, skip out my ID. kan senang tu. haizz. oke lah guys. i tell you this, silalah anda jangan YM kepada i seperti "kau kenapa tak YM je, kenapa mesti main tukar-tukar status?" oke. let me tell you guys, if i main YM, i nak pergi toilet pun tak menyempat kalau conversation itu sangat intersting. see? thats the reason why i suka letak dekat status. sila jangan tanya soalan yang pelik-pelik lagi ye kawan-kawan. hihi.

blogger-emoticon.blogspot.com

oke. so, about the question yang my friends keep on asking; "dart, kau sudah ada boyfriend ke?" or "dart, are you in love?" hurm. let say, if you guys ada ternampak i pergi dating ke, or i tengok movie dengan someone ke, or pergi berjalan-jalan berpegangan tangan di tasik shah alam ke, the answer is; maybe i do have a boyfriend. but, what if, the guy yang i keluar dating juga the guy yang i pergi tengok movie and yang pergi ke tasik shah alam itu adalah lelaki yang berlainan? does that means, i ada boyfriend? hue. jawab. jawab. hoho.

blogger-emoticon.blogspot.com

sudah. sudah. malas nak cakap banyak. renung-renung kan, dan selamat berfikir. by the way, i ada satu teka-teki. siapa boleh teka, tangan siapakah di bawah ini. hihi. good luck! *this is for fun oke.*

Sunday, July 26, 2009

can i have nokia 5730 then?

hello! hello! tidak kah anda perasan, apabila i mula update blog kembali, i punya banyak cerita mahu dicereritakan kepada anda semua? oke. oke. mari kita mendengar cerita i kali ini. hari ini, baba keluar rumah dari tengah hari sampai maghrib. pergi ke mana? i pun tak tahu.

but before they all keluar, baba cakap, dia mahu belikan i handphone baru but on 1 condition, handphone itu mestilah dengan harga kurang dari rm500. at that time, i dah nak tersebut, "ouh baba, can i have nokia 5730 xpress music then?" but, rm500? "fine~ i only want K810i." haizz.

so i waited. and waited. and waited. haizz~ baba balik rumah maghrib. sekali dia bawa balik empat biji handphone. bukan satu tapi empat. ya Allah. banyak gila kut. oke lar. consider juga. umi satu, abang satu, i satu and nana satu. hue. i dah chop dulu. handphone yang tidak flip. since semua flip. satu sahaja yang tak. and satu sahaja yang ada 3G. plus camera 2.0mpx *lain semua VGA je~ * fine! i take that!

so here is the phone. not so stylish as my handphone before. but! i wanna thank to baba for the handphone. really appreciate it. ;) i can't thank you enough for this handphone. i love you.


please note: K810i tidak dapat dibeli kerana orang itu kata, sudah tidak dikeluarkan lagi. sebab joystick asyik rosak sahaja handphone itu.

Friday, July 24, 2009

swine flu ke, mid term?

wargh! again, sudah lama i tak update blog. oke. oke. i tahu, my blog ini sudah bersawang. haizz. what can i do. terlalu banyak kerja sehingga saya rasa sangat lah letih dan boleh pengsan pada bila-bila masa. *poyo je oke*

ouh, bercakap pasal kerja. lately, ramai gila student UiTM dihatiku kampus cawangan keep on commented me on facebook and also IM me through YM to tell me that, their campus had been closed for 10 days!

oke. ini adalah suatu cerita yang begitu hangat. tapi sumpah tidak syok langsung untuk i. i tell you what. campus melaka, perak, penang, semua tutup gara-gara babi punya pasal. *oppsss. did i just said that words?*

blogger-emoticon.blogspot.com

why tak boleh sebut babi? it's only an animal's name. oke lar. sebut pig boleh? urgh? tak boleh? oke! oke! tak sebut perkataan itu dah! sebut H1N1 lah. ceh. oke. lets get back to the story.

pika18

why? why? uitm melaka, lepas itu perak, lepas itu penang yang dapat cuti gara-gara H1N1 itu. *see? i'm not using those B words.* kenapa mesti skip UiTM shah alam. plus! hari ini, i dengar cerita dungun pula yang tutup for 10 days.

pika16

and tengah hari tadi sedang i enak dibuai mimpi *i'm just making this story, tidur setengah jam tak sempat nak mimpi*, in all of a sudden, nana called; "akak, ko tak payah post my books. aku balik ahad nie, babi punya pasal" *sorry. sorry. bad words*

pika17

whatthe? urgh! shah alam? why perlis dapat cuti? why? shah alam is the main campus. lagi terdedah pada virusi itu. sebab banyak gila foreigner yang study dekat sini. oke lah. enough of cerita tak puas hati ini, sampai esok pun tak habis - habis.

blogger-emoticon.blogspot.com

in the evening, i got a news from someone. *which i won't sell out his named.* "babe, UiTM tutup seminggu until 2nd of August" hahahahaha! i like this news. ouh i'm loving it. i like it you know. huhu~

blogger-emoticon.blogspot.com

ini baru lah nama nya fair and square. campus cawangan cuti, main pun kenalah cuti. ha~ mesti you guys kata, alarh, best sangat ke cuti. haizz. what can i say? all those works i had, i rasa macam i need a vacation to rest my head.

blogger-emoticon.blogspot.com

baru berapa minggu i masuk study, kerja yang banyak buat i rasa macam mahu pengsan sahaja. get me? and now, i dah dapat cuti seminggu, i will focus on my final year project proposal. mahu cari title. *see, too many works yang ada dekat uitm lecturer bagi, umi bagi dekat rumah, itu pun tak dapat nak fikirkan tajuk untuk final year project. elstupido punya dart*

blogger-emoticon.blogspot.com

whom ever wanna give me ideas what can i do for my final year project under the title of wireless, i would treat him KFC as a reward. *even though i hate KFC, tapi i akan cuba juga belanja anda. heee*

blogger-emoticon.blogspot.com

to those yang berlagak dengan i cakap; "dart. uitm kami cuti." etc.etc.etc. itu, please noted that, uitm dart pun cuti larh! :P in all of a sudden, semua status ym di bawah group UiTM ARAUstralia dihatiku dan juga UiTM sux alam dihatiku bertulis, "hols again" , "yeay! cuti H1N1" , "confirm cuti 27/7 -2/8" , "cutiiii" , "yeay2, cuti, mo balik ^_^" and paling tak boleh blah, "WTF lah cuti, aku nak masuk kelas!" *sangat obvious dia ini poyo*

blogger-emoticon.blogspot.com

please note: that virus sangat bahaya sehingga menyebabkan seluruh campus uitm cuti. sila pakai topeng ketika keluar dari rumah untuk mengelakkan dari diri anda dijangkiti penyakit itu. sekian, terima kasih.

please note lagi: cuti ini diisytiharkan sebagai cuti mid term sebab banyak kampus cawangan cuti sebab virus itu.

zzz

Tuesday, July 21, 2009

off to ampang with love

hari ahad wanie sudah nak balik. bas dia hari isnin. since i cant sent her to pudu, i need to sent her to nanat's house. because they all balik sekali. wargh! sangat sedih~
cry
before hantar wanie balik, we all nak buat surprise dekat abang ejat. huhu. ini lah dia ayahnda kami ketika di Arau. the one and only person yang akan backup i if wanie bising-bising i bawa motorsikal laju-laju. haha. rock betul. dengan ada nya wanie di sini, it would be his upcoming birthday present lah. so kami plan. konon nya, i ada masalah dengan coursemate. then nak jumpa dia. i pick up his girlfriend, kak na at her house, then off to my house and made a plan. masa nak jumpa abang, dia pelik. he saw someone in my car. then dia pergi dekat kereta, ambil kau, terkejut dia. haha!

then we gave him some cuppies that we decorate by our own. huhu. lepas itu, wanie belanja KFC. urgh. even though i tak makan KFC, i paksa lah juga makan. sebab tak sedap hati pula nak makan asing-asing dengan they all. since akak and abang really love KFC more than McD. nanti kecil pula hati they all i makan lain dari they all. so, nak tak nak, sumbatkan juga lah.

ouh. we were waiting for nanat to pick us up and bawa pergi ke rumah dia di ampang. ye lah, nak hantar wanie kan. plus, nak kenal dengan rumah nanat sekali. nanti raya ke, boleh lah nak datang beraya. after nanat datang je, we all pergi duduk dekat mamak. mahu borak-borak. habis semua cerita keluar. and mr 'him', he's laughing tak ingat arr. sampai kena perli dengan nanat; "asyik gelak je ko ni, kenapa tak gemuk ye?" haha! dia memeng besar macam itu je. dah tak besar lagi dah nanat.

dalam jam 2000, kami gerak lah ke rumah nanat. fuh~ jauh juga rumah dia. ampang kan. dengan jam lagi. tapi bila nak balik, dekat pula. huhu. tak apa lah. mr 'him' teman, kalau dia tak teman, mahu menangis dah nak balik rumah sebab dah lah driving seorang diri, malam-malam buta pula tu. huhu. takut~~ *gedik betul nak orang teman kan.*

blogger-emoticon.blogspot.com

well, wanie will be off to Arau on monday, 1730pm. dia dah hantar text yang dia nak gerak naik bas. and dalam jam 0030 tadi, dia text cakap dia sudah sampai alor star. cepat betul pak cik bas itu bawak bas ye. sekejap je dah nak sampai Arau. huhu. sudah kerinduan pada dia. hukhuk. never mind. sooner or later, i'm gonna off to Arau juga. huhu. tunggu ye wanie. awak dah janji nak belanja saya ngn mr 'him' makan di kuala perlis oke. fuh~ JPA cepat lah masuk, nak suruh wanie belanja seafood. haha!


wanie . kak na . dart .

wanie . abang . dart .

like sister. like brother.
yes. dua-dua sudah berjahit di kepala. haha!
kantoi je dart pernah merempit dulu.
*lain kali cerita pasal parut itu.*
blogger-emoticon.blogspot.com

Monday, July 20, 2009

karaoke and movie with the one i love

hello my dearest reader. it's been a while tidak update blog ini. *eceh. baru 2 hari tak update.* well, my weekend was superb! nak cerita pasal weekend sahaja for this entri. so, i had told you guys before yang my lovely girlfriend, nor alwani binti omar came to my house for spending time of her weekend with me. huhu. sangat letih oke lepak dengan dia.

kiss

malam yang dia sampai itu adalah dalam jam 0300, pagi sabtu. can you imagine, i tak boleh terlelap pun sebab nak kena call dia every hour untuk tanya, "awak sudah sampai dekat mana?" just because dia tiada kredit sebab terlupa nak topup. *it's oke though.* huhu~ then, i picked her up at section 17, bus station, shah alam with my sister, nana. sampai sahaja di rumah, kami tak boleh tidur, asyik borak sahaja. sampai pukul 5.30 pagi. see how excited i am to see her. *tidur pukul 5.30 pun sebab terlelap. tak sengaja. mungkin dua-dua sudah penat berborak kut.*

the plan is, the next day which is saturday, nak keluar jam 1130. end up keluar jam 1230 sebab jam 1100 baru terjaga dari tidur. sangat lawak bila semua orang kelam kabut bangun untuk mandi. haha! plus, the mr 'him' itu pun sudah called tanya sudah bangun or belum. *ouh sorry oke encik.* so, kami keluar jam 1230, pick him up, pick nana's friend sekali dekat UiTM. *encik khai masuk kereta dengan wangian yang menusuk ke lubang hidung. mungkin dia mandi dengan minyak wangi sebotol* then off to sunway piramid. hue.

the planning is, karaoke juga movie. tetapi sedikit terlambat, but still, stick to the plan. pusing-pusing cari tempat karaoke, then after a while, baru terjumpa. kinda oke lah tempat dia. macam elegent *eh, how to spell this uh? never mind.* sekali bila dart and wanie dah dapat microphone, semua lagu pun nak menyanyi. kalau boleh, apa sahaja lagu yang kami tahu, semua kami select. haha! siap berduet itu yang tak tahan. aduyai. mr 'him' sudah tergelak tengok kami. *syush! teruk betul gelakkan orang.* well, as long as kami happy, thats should be enough. *kan wanie?* heee~

picture dalam karaoke
victoire

after karaoke, menyerang TGV pula. lucky for us, kami sudah booking. *again, terima kasih encik 'him' kerana booking ticket for us.* well, untuk harry potter kali ini, i'm a lil' bit dissapointed because terlalu banyak romance than action. so, quiet boring there. but, overall, i nak bagi A sahaja. tak boleh bagi A+. because that is too much. ouh. ouh. sangat kelakar bila wanie yang belum baca buku nya itu, terkejut everytime i gave her a clue for what's happen next. such as, "there's something under the water." but i didn't stated what is the something to her. so cute when she waits patiently, and then bila the thing keluar, dia terkejut. haha! *oke, enough dart, kasihan wanie.*

clapclap

habis tengok movie, kami balik shah alam and makan. and bila sudah malam, ingat mahu tidur awal, but end up kami tidur jam 0300 sebab berborak punya pasal. sehingga wanie cakap; "kita ini kalau sudah berjumpa, sehari lepak dekat meja dan berborak pun boleh. ada sahaja benda yang nak diceritakan." haha! you're right my dear.
lol

here she is. and me. =)
blogger-emoticon.blogspot.com

Thursday, July 16, 2009

i'll be dead for sure!

seminggu i ke kelas. i had tons even millions of work to do. gila lah. baru masuk seminggu. dah mengumpulkan assignment-assignment. oke. this is not good for.really this isn't good oke. all night i started to crying and crying. just to made my life for another day much better. sampai tertidur. dan tidak bangun lagi. *even though i dah minta bob mengejutkan i. sungguh jahat kan? kesian bob.* so, i'm going to list down what am i going to do today. clapclap
  1. kemas dapur
  2. buang sampah
  3. menyapu
  4. buat proposal protocol
  5. buat buku log
  6. renew road tax motor
  7. hantar proposal protocol dan assignment
  8. minta cop buku log
  9. beli buku ccna2
  10. ambil boy (seksyen 2)
  11. ambil adik (klang)
  12. hantar deco kepada mama
  13. renew card member AAM
  14. tulis report practical
pika20
itu sahaja lah untuk hari ini, jika ada tambahan, i'm going to list it down here. doakan i tidak pengsan semasa menjalankan tugas -tugas ini. pika15 i know i can do it! *semalam ada someone dah bagi spirit for me. so this days would be much better!* kiss

blogger-emoticon.blogspot.com