Sunday, July 26, 2009

can i have nokia 5730 then?

hello! hello! tidak kah anda perasan, apabila i mula update blog kembali, i punya banyak cerita mahu dicereritakan kepada anda semua? oke. oke. mari kita mendengar cerita i kali ini. hari ini, baba keluar rumah dari tengah hari sampai maghrib. pergi ke mana? i pun tak tahu.

but before they all keluar, baba cakap, dia mahu belikan i handphone baru but on 1 condition, handphone itu mestilah dengan harga kurang dari rm500. at that time, i dah nak tersebut, "ouh baba, can i have nokia 5730 xpress music then?" but, rm500? "fine~ i only want K810i." haizz.

so i waited. and waited. and waited. haizz~ baba balik rumah maghrib. sekali dia bawa balik empat biji handphone. bukan satu tapi empat. ya Allah. banyak gila kut. oke lar. consider juga. umi satu, abang satu, i satu and nana satu. hue. i dah chop dulu. handphone yang tidak flip. since semua flip. satu sahaja yang tak. and satu sahaja yang ada 3G. plus camera 2.0mpx *lain semua VGA je~ * fine! i take that!

so here is the phone. not so stylish as my handphone before. but! i wanna thank to baba for the handphone. really appreciate it. ;) i can't thank you enough for this handphone. i love you.


please note: K810i tidak dapat dibeli kerana orang itu kata, sudah tidak dikeluarkan lagi. sebab joystick asyik rosak sahaja handphone itu.

9 comments:

  1. gang samsung lah
    nesa pnye sgh u700

    ReplyDelete
  2. Wah, dart sudah ada henpon baru. Dart, suruh la kawan kamu hadiahkan 5730 bila harijadi kamu nanti Dart. Lalalala. Si dia yang membaca, takkan tak mahu belikan kut. Tak semahal Fairlady Z pun. :P

    ReplyDelete
  3. eyt,hp yg len pown samsung gak ke?
    pergh,aku pown nak jd family member ko la..leyh dpt hp free..huhu~

    ReplyDelete
  4. zizan : hoho. x dpt lar. :P

    nesa : huhu. bole gang lar kte. baim je pkai sony kt uma nie.

    grunge : huk? spe si dia? sape2? lolz. kami nk beli sme2 lar. :P

    dna : eyp2. x bole. kalo ko nk jd fmily mmbr aku, kne kawen ngn abg aku ke. haha. tp nnt biola rosak ko tu nk campak mne.?

    ReplyDelete
  5. ala,dart..jd adk agkat ko la..kira family gak kan..haha..xpown kawen ngan adek ko yg duk tdo dlm keta smpi x igt dunia 2..ok gaks..huhu~
    -dna-

    ReplyDelete
  6. dna: haha. deena. bole2. tu pown kalo beliau ko tu bg ko kawen ngn bdk yg x hengat dunia pergi tido dlm kete tu. :P

    ReplyDelete