Thursday, July 09, 2009

dart hebat memasak nasi

hari ini satu hari alah hari mengemas rumah. make sure clean semua. my to-do list da tick semua nya. accept mengemas bilik tidur. huhu. itu, nanti sahaja lah. malas. ugrh.

hari ini masak kueh teow tomyam. oke lah. tak pedas sangat, *sesuai untuk adik* tak masin, tak masam sangat. bila dah malam, kena hantar adik tuisyen. skali dengan ambil boy balik dari tuisyen.

masa nak hantar, adik kata dia lapar. haizz. kesian pula. kueh teow masih berbaki. tapi, tak cukup untuk boy and adik sekali. boy give me a suggestion. masak nasi. nanti dia makan nasi je. oke lah. since dia seorang je yang nak makan, i cook 1 pot sahaja. sedang masak, basuh pinggan, basuh baju adik. naik sebentar, buka laptop.

laptop dah on dalam beberapa minit, tiba-tiba rasa macam tak sedap hati. turun and pergi ke dapur. buka je tudung periuk kecil tu, aiyak! hangit! ;( wargh!! macam mana ini? lepas tu, masak semula, dalam rice cooker. playsafe. lepas ini, jangan gatal-gatal nak masak dalam periuk kalau tak reti. *ingat tu dart!*

habis lah tak ada orang yang nak kahwin dengan i sebab terlalu hebat memasak nasi. hukhuk. sedeyh nya~

2 comments:

  1. waa, calon isteri yang bgs ni..

    hangit pon ok, aiman x kisah.hee

    ReplyDelete
  2. zizan : truk lar zizan kutuk dart. adeh. tape2. blaja dr kesilapan.

    ReplyDelete