Tuesday, July 07, 2009

fly with me up in the sky

i did said that i'm really good at food. so hari ini, entri pasal makanan sahaja. haha. well, not exactly makanan macam nak pergi ke banyak gerai macam le tour de gerai yang hot fm buat itu. tapi makanan atas flight yang disajikan kepada travellers. as we all knows, hari sabtu yang lepas, i ada short vacation yang nak pergi melawat nana.

well, kami naik flight first class punya. this is because of baba itu adalah pilot. sebab itu dapat merasa duduk di first class. *see? there's an oportunity there (betul ke eja macam ini?)* thats what baba kata. katanya, kalau bukan anak pilot, baba tak mampu nak bagi awak naik first class. nak balik rumah naik flight pun fikir 10x. pergh. sungguh mendalam ayat itu. oke. oke. i'll be so grateful to have you baba. *eh. eh. sudah terkeluar topic!*

back to the topic. well, of course bila duduk first class dapat makan. and it's free sebab kita dah bayar kan dengan fare yang dikenakan. kalau you guys naik first class, sila makan ye. jangan biar kan rm800++ itu membazir macam itu sahaja. duit you guys juga itu. *lain lah kalau naik flight yang warna merah yang tidak ada number seat itu. yang itu kena bayar sendiri makanan nya.* fare murah, kira logik lah makan bayar asing pula di dalam flight. am i right?


this is what i got on my way to alor star. wah! sedap nya. ada fruits. ada ferero roche. ada roti. ada air. *well, that air, i choose pepsi. you guys boleh saja nak pilih lain. ikut suka hati you guys lah*

talking about that bread. i macam pelik tengok roti ini. apa benda entah yang di letakkan di atas roti. looks scary for me. satu roti ada udang. oke. that's acceptional. sedap gila bila makan. another one? urgh? apa yang putih-putih itu? macam pelik je. then i asked baba. baba kata cheese. wah! terus ngap sekali makan je. haha! *ouh i love cheese. don't ask me why* sekali lembut pula cheese dia. pergh. meleleh air liur. sedap gila. ini bukan macam cheesedale itu. it's much better! :P

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

on my way back home. naik flight lagi. business class lagi. and makan makanan macam hari itu lagi. tapi roti dia ingredients lain sikit.

here it is. the bread. the fruits. *kali ini banyak sikit dia bagi buah. ada anggur. :P * the ferero roche. the pepsi *pepsi lagi* huhu. i like.

lets look at the bread. kali ini tak berapa sedap. yang sebelah kiri itu, sayur sahaja. urgh! *ouh i hate sayur* sekali ngap. adeh, sayur. telankan juga. lepas itu tak makan dah. tak suka. sayur jeruk. pickles, and so on. apa entah. on the right is daging. this one's oke. sedap. tapi the pickle yang kecil itu, nu'uh. i tak makan yang itu.

well, that's the food up in the sky from MAS. kalau you guys duduk first class. jangan takut, makan je apa yang dia bagi. of course it is halal oke. jangan risau. kalau nak minta apa-apa pun oke juga. kita dah bayar kan. minta sahaja. chocolates ke, peanuts ke. huhu. *jahat trick ini*

ouh. ouh. bubulemb pun nak naik flight. siap snap picture lagi. comel nya dia. hikhik~ :P

blogger-emoticon.blogspot.com

14 comments:

  1. wahhh..
    sonoknyer..
    comel gler bubulemb..
    saper bg..??
    lalala~
    =P

    ReplyDelete
  2. bobby : that bubulemb, i bought it myself~ spe lar nk bg. huhu~

    ReplyDelete
  3. hohoho~
    mne taw ade secret admire bg ke..
    lalala~

    ReplyDelete
  4. bobby : mne de secret admire nie. duh~ kalo nk, beli sendiri lar. :P

    ReplyDelete
  5. ouh..
    hahaha..
    hurmmm..
    kalo cmtu...
    nk bubulemb tu leh..?
    huhu..
    =P

    ReplyDelete
  6. bobby : x bole. g beli sndr. sebok nk yg org nieyh. :P

    ReplyDelete
  7. adeh~
    kedekut nyer la makcik nie..
    huhu..
    nk mntak gak sampai dpt..~
    huhu..

    ReplyDelete
  8. bobby : sila lar pakse. i won't gve it to u. :P

    ReplyDelete
  9. hurmm..
    baek..
    i akan dapatkn..
    hehehe

    ReplyDelete
  10. bobby : g cr kt kedai. byk kowt. :P

    ReplyDelete
  11. kt kedai xsame la mcm u punyer meh..
    nk same cm u punyer..
    jd sila bg..
    i sanggup bayar brape sahaje..
    huhu..

    ReplyDelete
  12. bobby : sudah lar bob. x bole gak pujuk i. g beli bru kt kedai. ade je mcm nie. da tu i dpt menda nie kt ne? bilik air? merepek~

    ReplyDelete
  13. haha betul lah apa uncle ckp tuh

    ReplyDelete
  14. fayi : yes2. nnt fayi jd pilot blnje kak dart tiket flight. :P

    ReplyDelete