Tuesday, July 28, 2009

have you even locked yourself out of the car with the keys inside?

PLEASE NOTE: ENTRY INI MEMPUNYAI TAJUK PALING PANJANG I PERNAH TULIS. KAN? =p

you guys pernah tak terkunci di luar kereta while kunci kereta ada di dalam? hurm. well, hari ini, i nak stori mori pasal i was locked outside the car. huhu. sangat kelakar oke. i remind you, jangan gelak dulu. nanti sudah habis cerita baru boleh gelak. *ingat itu ye man*

blogger-emoticon.blogspot.com

well, hari ini, hari ke-2 i cuti. this means. hari ini hari ke-2 juga i pergi pick up boy dekat sekolah dia, sekolah menengah kebangsaan sultan salahuddin abdul aziz shah. sebagai singkatan. SMK SSAAS. *why i tak taip je singkatan nya dari tadi.* another named of that school. sekolah seksyen 2. hikhik. oke2. enough with the briefing of that school. so, lepas ambil boy, i terus drive ke klang. tujuan? pergi ambil adik pula lah.

so today, cuaca sangat panas. dahi i dah berkerut-kerut melihat ke jalan raya. *tipu. i pakai sunglasses.* huhu. drove pergi ambil adik. boy dah terlentok di sebelah. sampai di sekolah adik, cepat 10 minit pula. so i waited in the car. agak-agak dah pukul 2.30, i pun turun dari kereta with my handbag. tinggalkan boy di dalam kereta. pergi tunggu adik di kantin sekolah. ouh. i forgot. also, tunggu amirah sekali. *amirah is anak jiran kami yang sekolah dengan adik sekali.*

blogger-emoticon.blogspot.com

after they all sampai, i bawak beg amirah. *take note; dia sangat kecil, beg itu lagi berat dari tuannya sendiri* then kami berjalan ke kereta. i parked my car jauh sikit dari pintu pagar. since semua parents pun nak ambil anak mereka dengan kereta-kereta yang sangat besar and i tak ada tempat nak park. ceit!

bila we all sampai je dekat kereta, and nak buka pintu kereta, tak dapat buka. ya Allah. dengan selamber nya, boy pergi tidur dalam kereta. letih sahaja ketuk tingkap. siap jerit-jerit panggil. orang sekeliling dah pandang-pandang. macam kami nak merompak kereta sendiri pun ada. haha~

blogger-emoticon.blogspot.com

selama 30 minit kami di situ. kebuntuan. tak tau nak buat apa. call nana, dia tak pick up. *masih tidur mungkin* call umi, umi kata call nana. aduyai. buntu. buntu. adik and amirah dah berjalan ke kedai depan untuk membeli air. i pula? duduk di tepi pagar sekolah. melihat ke arah kereta, sambil berbalas message mengadu nasib. haizz. *puasa kot. tak kan nak berjalan ke kedai juga. hoho.*

blogger-emoticon.blogspot.com

in all of a sudden, i nampak boy bangun, kelam kabut i pergi dekat kereta and knock the window. dia dengan selamber nye, dengan muka mamai dia, dia buka tingkap and tanya kenapa. i pun apa lagi "otak kau kenapa, aku nak balik nie. dah pukul tiga. gatal pergi kunci pintu pastu tidur kenapa. bengong." *ha, kan dah terkena dengan i.* hahahahaa. letih. letih. elok-elok i tak ada rasa letih, ni i dah rasa dahaga. *oi dart, puasa. makhruh lah.* oke. oke. tak cakap dah.

blogger-emoticon.blogspot.com

ye. ini lah dia waja i.
*waja umi sebenarnya. but i yang pakai*
boy ada di dalam itu.
beg-beg adik and amirah di atas but depan kereta.


adik juga amirah.
sedang mengharap boy bangun.

suka kau tidur.
menyusahkan aku mengetuk cermin sampai nak bengkak tangan aku.
yes. i marah ni. huh!
tak senonoh nye adik buat kakak macam ini.

blogger-emoticon.blogspot.com

6 comments:

  1. adek kamo tu penat bia la..
    lngkali gune kan kemudahn y ade la dart..
    tgk sekeliling nmpk batu guna kn ia sebaik nya..

    xpyh sakit2 tngan.. ape la tu pon tatau =P

    ReplyDelete
  2. da hampir menggunakan botol kaca berhampiran. tapi tak nak mengajar adik2 yg kecil mengenai violence. hoho~

    ReplyDelete
  3. Wakakakaka. Dah habis baca boleh gelak. Gaya tidur yang bagus dan menarik. Lagi menarik part duduk dekat gate sambil ber sms. Lalalalala.

    ReplyDelete
  4. grunge: ye. sgt menarek smpai mrk yg duduk di kejiranan memandang dgn muka pelik. cis!

    ReplyDelete
  5. ya allah cube tuh tk lpas dr diri haha buruk rupe si baim neh HAHAHAHA btw nesa pn prnh lalui situasi mcm ni dkt dpn seksyen 2 haha lg segan

    ReplyDelete
  6. neesa : naseb baek tmpt nie tak ramai org sgt. cuma dak2 skola je. :P

    ReplyDelete