Tuesday, July 28, 2009

i had found my frog prince

today i nak cerita pasal weekend yang lepas yang i pergi spending time keluar merayap dekat KL. well, bila kita sebut pasal KL, mesti we all terfikir KL? dekat mana? ouh. general sangat kan bunyi nya? so ke mana lah budak seorang ini merayap. ha. banyak tempat tahu i merayap hari itu. siap naik public transport lagi dari padang jawa tau you. ouh. i naik Komuter. jangan tanya kenapa i tak naik bas, dengan rela hati nya i'll tell you guys why i tak naik bas.

this is because, i tak reti naik bas. *oke grunge, jangan gelak. sepak nanti* yes. i tak reti itu meaning nya macam, nak bayar berapa tambang, nak turun dekat mana, nak naik bas apa, bas nombor berapa. *ada kan nombor bas?* all those things about bas awam, i tak reti. reasons? tak diajar dari kecil naik bas. pernah masa form 5, i nak pergi tengok wayang dengan my friend dekat Jusco Bukit Raja, baba yang hantar i and ambil i balik. manja? ouh tidak. cuma.. itu lah. tak reti nak berdikari. *grunge. again. sila tahan gelak anda.*

blogger-emoticon.blogspot.com

enough cerita pasal bas itu. nanti i cerita dekat entri lain pasal bas ini. kalau cerita semua dekat sini, nanti lagi kuat you guys gelak. ouh oke, for the first time ever. saya berjalan-jalan ke KLCC menaiki ape ye nama nya itu? LRT ye? oh whatsoever. tak tahu. hihi. gila kut. berdiri je. lenguh kaki. oke, it's fine lar kalau nak dibandingkan driving ke KL on sunday. dengan traffic jammed lagi. then i had to considered that.

blogger-emoticon.blogspot.com

so, sampai KLCC itu terus makan-makan. sebab dah tengah hari pun. Komuter lah ni. boleh main delayed pula. tak tahu ke masa itu emas? cis. fine. sambung balik. makan-makan. then tak tahu nak buat apa. pergi lah ke Aquaria. hoho. i have never been there. seriously. berapa tahun i dah duduk di selangor ini. still tak pernah nak pergi ke sana. ye lah, first time ke times square pun pergi dengan budak-budak practical e-clinic hari itu. haha. *sila lah gelak sekarang.*

blogger-emoticon.blogspot.com

so, bila dah masuk Aquaria itu, biasa lah kan. you guys pun tahu apa yang ada di dalam. fishes. insects. snakes. iguanas. huhu. banyak gila. and all those animals etc.. are well ordered. nice lah. letak kotak- kotak kaca di tepi dinding. ada fishes yang letak dalam kolam. ada tube yang besar with full of fishes. ouh. i tak ada lah nak captured gambar-gambar ikan apa segala. sebab too many people there. gila apa nak berebut-rebut nak snap picture. ceh. tengok sahaja. cuci mata sahaj.

ouh. ada something captured my eyes. hihi.
tada!
sila besar kan image ini ye.


katak ini bernama bumblebee dart frog.
alololo. cute nye guna nama dart.
hikhik. comel je katak ini.
macam tuan punya blog ini kan.
*oke. tampar saya sekarang*
maximum size : 5sm sahaja.

i tidak mereka cipta nama katak ini. kalau you guys tak percaya, sila lah menggunakan pak cik google dan search nama bumblebee dart frog. and attention please. this frog is poison. di ulangi, poison ye. bak kata orang dulu-dulu, kecil-kecil cili api. ha! this is one of the example. :P

ouh, siapa-siapa yang tidak pernah ke Aquaria, boleh lah pergi ke sana. interesting place tahu. kalau kita tak pergi, siapa lagi yang nak pergi, nak harapkan tourist, berapa kerat sahaja tourist nak datang Malaysia sekarang ini. ye lah, virusi babi itu kan sudah menular. eh. eh. sorry. virusi H1N1. *much better now*. well, sangat bahaya travelling kan sebab ada virus ini. so, pergi lah melawat ke tempat-tempat sebegini. banyak je tempat-tempat macam ini di Malaysia kita ini. *eceh. ayat patriotik =P.*

blogger-emoticon.blogspot.com

who knows, esok lusa, i pergi berjalan-jalan ke zoo negara pula ke, or bercamping di air terjun ke, or bersantai di tepian pantai pulau perhentian ke, haha. *banyak lah kau dart, naik bas pun tak reti.* tak mengapa, drive pun boleh. =P
blogger-emoticon.blogspot.com

4 comments:

  1. dart mrepek..
    tula mnje sgt..
    asyk naek keta je..
    naek bus xreti..

    mau colek dart pastu tinggalkan dart kt jln tun sambathan tu haa..

    berenang la kamo dr sane smpai ke bkt jelutong =p

    ReplyDelete
  2. criestz : knp jln tun sambathan tp kne berenang? letak dkt ngn sg damansara. bole lar nk berenang ke bkt jelutong.:P

    ReplyDelete