Tuesday, July 28, 2009

kisah arnab dan kura-kura

you guys pernah dengar kisah sang arnab dan kura-kura? cuba you guys baca entry ini. serious menarik.

1. Pernah melihat kisah kura² dan arnab?
tengok tak pernah. dengar munkin ye. gambar di buku ada juga.

2. Kenapa watak kura² dan arnab dipilih
sebab kalau dia letak babi dan anjing, nanti orang islam tak nak beli buku itu.

3. Anda suka jadi kura² yang kurang laju? or arnab yang lemau?
saya tidak mahu menjadi binatang. nanti tak boleh cakap i love you dekat wanie. tapi kalo terpaksa, saya mahu jadi kura-kura, biar lambat, asalkan selamat.

4. kenapa ending, kura² yang menang?
sebab dia nak buat gimik lah tu. nak bagi budak-budak percaya biar lambat asal selamat itu lah.

5. Di manakah terletaknya kekuatan kura
pada cengkerang nya itu. (mungkin)

6. Punca sebenar arnab kalah?
dia terpijak paku. jadi dia berhenti rehat di tepi untuk buang paku itu.

7. Jika arnab yang menang, apakah tajuk cerita yang sesuai?
lebih baik kura-kura bertanding dengan siput.

8. Nak tag sape je?
semua yang membaca termasuk mereka yang baca tajuk entry ini sahaja~

please note : sebab you guys dah terbaca. memang lah menarik. kena tag. haha!

2 comments:

  1. joe : yep. ini sbnr nye tag. sj je wat mcm entri bese. :P

    ReplyDelete