Wednesday, July 01, 2009

maxis terminator

yeay! sudah terminate bil maxis. huhu~ seronok and senang hati betul. why am i saying this? hurm. lagi banyak keburukan dari kebaikan pakai bil. especially me. haha.

mana yak nya, asal dah bayar bil je, i call my gf. lama pula tu. apa entah yang kami borakkan. biasa lah tu, jarak pemisah antara kami, menyukarkan penghubungan. mujur ada value extra maxis. *ceh! poyo je*

kenapa saya kata ada keburukan? hurm. nak kena list kan juga ke? tape lar, i'll list out kan.

1. saya malas nak pergi bayar bil. sebab malas nak mintak duit dengan baba.

2. kalau dah telefon orang jauh, mesti lama. malahan, hari-hari pula call out. *lemak. lemak* bil pun melambung.

3. maxis ni macam-macam dia charge. katanya, extra10 *macam active 10 lah* kena charge rm8. ingtkan mula-mula je kena bayar rm8. rupa-rupa nya every month. ceh!

4. contoh if bulan ini bil i kena barred, i tak nak bayar bil lagi, the next month still kena charge rm50 for the subscribtion. *wtf?* that rm50 cuma berbaloi if tidak di barred and i guna kan dengan sebaik-baiknya.

5. bil yang sampai di rumah di charge rm5.

leceh ouh guna bil. so tadi pergi terminate. punya lah jauh ke bukit tinggi, klang nun pergi bayar. nasib baik service cepat. ceh. bangunan cantik. oke lah. but still, kecik dan kekurangan kerusi. nama pun service center. sediakan lah kerusi banyak sikit. sakit punggung duduk kongsi kerusi dengan syafa tahu! *poyo je dart!*

eheh. gambar mesti ada. mustahil pergi jalan-jalan tak tangkap gambar. haha!


nombor yang orang maxis bagi.

kaunter 1.
lama kut tunggu dekat kaunter ini.
letih. letih.

menunggu nombor 471 keluar dekat atas tu. hihi~ ;P

front line.
kaunter 1, and 2.

cantik tak maxis center ni? kaunter dia semua belang-belang.
i like~ ;P

please note : i still used the same number. had change it to prepaid now. much more saving if i'm doing this way. ;)

6 comments:

  1. hheee
    gune no lama
    baru
    klu gune banyak2
    bahayaaa

    ReplyDelete
  2. joe : bhy ea? hikhik~ bole tahan arr~ :P

    ReplyDelete
  3. betul lah tuh. baik pakai celcom. lagi jimat! kalau ko msg num lain pun xsampai 7 sen kot. LAGI JIMAT KAU!

    ReplyDelete
  4. iffah : ni mesti ko pkai Upax kn? tanak. maseh sygkn celcom lama aku. :P

    ReplyDelete
  5. uox lah sayang oiii. laaa ko masih sygkan celcom lama? boleh je kan tukar plan. oh damn

    ReplyDelete
  6. iffah: ape2 je lar nama die. aku da konpius. aku da tnya dulu. x bole tuka pun. dem jep~

    ReplyDelete