Friday, July 31, 2009

Mungkin saya perlu jadi lebih rajin sedikit

Good morning everybody! Rise and shine semua. Hari ini bangun dengan awal sekali. *Sebenarnya tidak tidur pun.* Mahu bye-bye orang yang nak berangkat ke PD for having fun. Ces. Tak apa, it's fine though. Nanti when it's come to my turn I pergi berjalan, I tak nak bagitahu semua orang. Tiba-tiba hilang then pergi lama-lama. Haha. Jahat. Jahat. Tak ada lah. I'm just joking.

Well, hari ini hajat di hati mahu menguruskan rumah dengan lebih teratur. since semalam sudah rehat kerana kesakitan perut yang amat sangat akibat period pain yang datang secara mengejut. *Terlalu syok menaip sehingga terlupa menulis titik.* Well, I memang suka time I PMS. Sebab I akan menjadi rajin secara tiba-tiba. Bukan rajin sahaja. Terlebih rajin. Yes, I agak pemalas sikit bab mengemas rumah. But still, I tetap mengemas rumah oke.

So, this entry here, I'm going to list down all my to-do-list or task-to-be-done for today. Alright!
  1. Mandi. sebelum apa-apa, mandi itu penting. ;)
  2. Kemas katil and bilik sekali. Sudah bangun tidur. Sila kemas katil anda.
  3. Kemas bilik adik dan bilik boy. Dua bilik anak bujang yang macam sarang tikus.
  4. Basuh baju putih. Baju-baju kerja baba juga telekung yang I dah gunakan.
  5. Basuh pinggan mangkuk di dalam sink.
  6. Buang sampah.
  7. Sapu sampah. Jika malas, mahu guna vacuum sahaja. But I like old school. *Pakai penyapu.*
  8. Mop lantai dapur. Chocolate yang umi buat kek semalam bertompok-tompok di lantai.
  9. Masak untuk adik-adik makan tengah hari.
  10. Iron baju-baju kurung umi.
  11. Lipat baju yang bertimbun di dalam bakul.
And petang ini, ada dating sama my ex-schoolmates. Mahu main bowling beramai-ramai. Hopefully jadi lah petang ini. Bosan dah ni duduk di rumah. ;)

4 comments:

  1. Wakakakaka. Banyaknya to do list. Wish you manage to do all this.

    ReplyDelete
  2. grunge: x berapa nk berjaya. evn the bowling thing pown stuck sbb penuh gile org td. haizz~ upset.

    ReplyDelete
  3. dart bucuk g la mandi dlu..
    haihh~ =P

    ReplyDelete