Wednesday, July 01, 2009

perempuan itu seperti berbogel

WARNING :
maaf entri ini lebih terbuka kata-kata nya dari biasa.
maaf jika ada perkataan-perkataan yang tidak baik untuk kanak-kanak bawah umur.

sila perhatikan awek yang berbaju hijau berseluar pink.

why i upload this picture? *sila click pada gambar untuk melihat dengan lebih jelas. * boleh paham kenapa saya upload? this girl, she wore tight shirt and tight pants. *i snap this picture yesterday in front of PKNS building in shah alam* well, actually apa motif dia pakai baju macam tu? adakah dia rasa dia hot pakai macam itu? or dia rasa dia seksi? or mungkin juga merasakan diri nya itu ramping dan slim ala-ala nasha aziz celup?

oke. tidak kisah lah. itu hak dia. suka hati lah dia nak pakai apa. problem dekat sini, i yang drive kereta naik rimas bila setiap kali sampai dekat traffic light, dia betulkan baju dia. dah kalau you yang pakai macam tu, kalau dah terangkat tu biar je lah. nasib sendiri. padan muka. sapa suruh pakai macam tu lagi. naik meluat tengok. you ingat you lawa lah pakai macam tu? *ouh. mungkin dia rasa dia lawa.* never mind. semua orang pandang. sudah tu pula pakai tight. dah macam berbogel kut.

duh~ kalau ye pun kan, pakai lah suar longgar sikit kalau nak pakai baju tight pun. ini dua-dua tight. tak beragak. even anak sepupu i yang sekolah rendah pun tahu pakai baju. yang dia tu dah besar panjang pakai macam tu. duh~ tolong lah.

lagi satu i tak gemar tengok orang perempuan ni. pakai baju tight lengan pendek, then pakai tudung. *wtf?* whats the purpose of wearing that tudung if you're wearing tight shirt? baik buka je tudung itu. haizz. please lah.

kalau ada orang perempuan yang berbadan besar, pakai tight plus cardigan, itu lagi rasa macam nak lempang-lempang. oi! nampak lemak, tak malu ke? aduyai. tutup lah sikit. berpada-pada lah berpakaian. bukan nya dapat pahala. budget pakai macam itu tutup aurat lah? tapi orang lain yang tengok kita, duk kutuk-kutuk, fitnah-fitnah, tak menambah-nambah dosa nya lagi? adeh. sabar je.

lagi satu perangai perempuan yang tak gemar. pakai baju putih yang jarang, tak nak pakai singlet. lepas tu pakai tudung. haizz. buang tudung, buang baju. dah sama je. purpose pakai tudung? wajib~ tapi purpose berbaju jarang? bagi orang menjamu mata. ouh. boleh nampak bra warna-warni ye. *damn!dart, sabar~*

sudah lah. ini dah nak dekat puasa ni. bawa-bawa lah bertaubat. umur makin hari makin bertambah. bukan berkurang. orang kata, kubur kata mari. rumah kata pergi. semakin hari, makin dekat dengan kiamat. bukan makin jauh. kalau ikutkan, tuhan tu nak tarik nyawa kita, bila-bila pun dia boleh. cuba imagine that girl with the green shirt and pink pants accident dengan boyfriend dia. jatuh motor ke kan. macam mana lah keadaan dia. try to put yourself in this kind of situation. and think about it wisely.

"ya Allah, kau ampunilah dosa hambamu ini dan sekalian saudara-saudara seislamku, tempatkan lah kami di kalangan orang-orang yang beriman di sisi mu."
AMEEN~
please note : menasihati diri sendiri sebagai hamba yang lemah dan sentiasa tidak terlepas dari melakukan kesilapan. semoga bulan julai memberi seribu kebaikan kepada diriku berbanding keburukan. ;)

12 comments:

  1. diorng ptt blaja etika berpakaian 2..

    ReplyDelete
  2. warna pakaian dia sangat hot dengan keadaan cuaca kat malaysia nih hohoh.
    Eh tapi dia tak pakai tudung kan, mungkin dia bukan Islam so biarlah.
    Lagi sakit mata kalau tengok minah tudung saji hhohoh adeh.

    ReplyDelete
  3. notso : prob nye die tu melayu. bile melayu adkh die bkn islam. hikhik~ sbb da lalu tepi motor die da. :P

    ReplyDelete
  4. Bukan semua Melayu Islam. Banyak jer yang da murtad sekarang nih.
    Ada jugak orang asli yang nama macam orang Melayu tapi sebenarnya mereka Kristian. Saya penah jumpa mereka nih.
    Jadi lebih baik jangan nilai buku dari kulitnya kan hehe. Nih cuma pendapat saya:D

    ReplyDelete
  5. notso : ouh2. btol juge. lantak die lar. yang penting i remind myself for not being like this. :P

    ReplyDelete
  6. Dart, kenapa anda tak tanya jer dekat dia, Kamu tak teringin ke paai 2 pieces naik motor dalam keadaan panas begini? Dari pakai macam kamu pakai sekarang, lagi elok pakai 2 pieces terus. Senang lah untuk saya cuci mata. Lalalalala.

    ReplyDelete
  7. grunge : sy nk cuci mata? x mcm lesbian plak kn nk ckp kt die cmtu. lucah btol~ haha!

    ReplyDelete
  8. perempuan skg nak lawan body siapa plg lawa. pffft

    ReplyDelete
  9. iffah : aku nk masuk lawan gak arr. bdn straight. haha!

    ReplyDelete