Monday, August 17, 2009

Dart dan Boxer

Hello world!

Entri kali ini, cerita pasal boxer. Kalau kita bercakap pasal boxer, biasanya kita akan teringat budak lelaki. Am I right? Most of them, mesti pakai boxer. Especially dekat hostel-hostel. Katanya selesa. Nowadays, girls pun ramai je yang suka pakai boxer dekat hostel-hostel instead of using hot pants. Reason? Selesa. Saya, one of them. Pakai boxer senang, xde rasa macam tight seperti pakai hot pants.

Tetapi, berapa ramai girls yang pakai boxer sebelum pakai jeans? Sila mengaku sekarang. Kalau lelaki tak perlu mengaku. Itu normal oke. Well, saya suka pakai boxer before pakai jeans. Hihi. Reason? Saya rasa selesa lah. Apa lagi. Saya pun tak tahu kenapa. Bila pakai boxer, rasa lebih selamat. Kalau orang tanya, I would say macam ini; cuba imagine. Saya girl. Girl itu lebih vulnerable dari guys. Vulnerable meaning kalau nak jadi apa-apa, perempuan yang top victim lah kan. *Apa saya dah mula merepek ini?*

Straight to the point. Kalau mangsa rogol, kebanyakan nya perempuan. Am I right? Bila saya pakai boxer, saya rasa confident lebih sebab imagine jika perogol itu mahu rogol; buka seluar ada lagi seluar then ada lagi seluar lagi. Haha! *Lucah! Maaf ye kawan-kawan.* Cukup. Cukup. Tak nak cerita banyak-banyak. Nanti habis semua readers block blog saya ini. Adeh.

Sebenarnya nak cerita, semalam temankan nana ke Jusco Bukit Raja. Dia nak beli baju putih untuk di bawa ke BTN pada minggu ini. T-shirt and baju kurung. Saya nak cerita semalam juga saya membeli 3 helai boxer baru. Mukaddimah bukan main panjang. Biasa lah itu, nak sedapkan entri. Haha. *Maafkan saya ye readers.*

So, here we are.
3 boxers that I bought last night.

Well, kulit muka saya agak sensitif. *Bukan agak actually, memang terlalu sensitif.* Kering sangat. Dari sekolah, saya memerlukan cream untuk melembapkan muka saya. Teringat masa sekolah dulu, muka saya seperti dibakar dan kulitnya menggelupas. Sehingga saya menangis setiap kali tiba waktu tengah hari untuk balik sekolah. Then baba bawa saya ke specialist. And the cream that the doctor gave to me worth rm170. Hoho.

Selepas dari kejadian itu, baba beli Oilatum. Dan cream itu baba beli di Pharmacy di London. So, everytyme bila cream hampir habis, baba need to go to London to buy me a cream from the pharmacy over there. *Maaf. Tiada gambar. Tiub cream itu sudah buang sebab dah habis. * Semalam, cream itu sudah habis. I need a cream, fast. Since baba tidak ke London lately sebab baba worked for DCA sekrang, so, saya pergi beli Eucerin. Pernah pakai sekali produk ini before this semasa baba tidak ada flight ke London.

Ingredients nya lebih kurang dengan Oilatum. Semalam saya ke Watson di Jusco. I got this package. The last bottle the Watson had. *Lucky me.* Saya main ambil sahaja. Baba bagi rm100 untuk saya beli cream ini. Semasa hendak membayar, baru terfikir, "How much does it worth?" Sekali dia scan; RM 62.80. Terkejut saya. Oke. Next time, biar lah baba yang belikan. Sebab saya mula rasa macam saya ini melecehkan. Beli cream sampai rm63. Apa kes? Hoho.

Mahu kahwin sama lelaki kaya. Sebab nak suruh suami bayarkan semua ubat-ubatan saya. Boleh tak? ;P

4 comments:

  1. Dart, boleh jer bakal suami kamu tu kayesh.

    Owh, mau tegur, hari ni sampai 3 entry sekaligus, dasat tu. Saya pun komen sampai 3.

    Boxer? Macam tu ek rupa boxer, tak pernah tahula Dart. :P

    ReplyDelete
  2. grunge: shaye mahu yg berkemampuan menanggung sy. cukup lar fairlady Z sebijik. haha!

    3 entri? da byk dlm otk nie. tu yg luah abeh tu. hihi.

    lorh. x kn x pnah beli boxer?

    ReplyDelete
  3. shaye juge ske pakai boxer~

    ReplyDelete
  4. ct: hikhik. ade juga yg sme ngn sy. malu~

    ReplyDelete