Tuesday, August 04, 2009

double date would be nice

Salam semua. *Dah rajin tulis salam sekarang oke.* Jam sudah menunjukkan 4.23 a.m. Susah betul kalau tidur awal. Mesti terjaga pukul 3, pukul 4. Then, tak tahu dah nak buat apa. Buka facebook, myspace, friendster, ym. Kebuntuan. Tak ada benda menarik dah. So, I nak tulis lah blog. hihi. And sekarang I tak tahu nak cerita pasal apa. Boleh tak macam itu? Hue. Oke. Oke. Lets see if I can come out with an idea. Ouh oke. Lets talk about the weekend that I had been through minggu lepas shall we?

So, weekend hari itu Nana balik hari Sabtu. Why are you so rajin untuk balik awal ke Arau. If lambat sikit, aku dah bawak kau berjalan-jalan oke. Ceh. Padan muka hang tak dapat berjalan-jalan. Last Saturday, tiba-tiba I dapat phone called dari my bestest *tiada perkataan ini di dalam kamus.* bestie dari Subang. Dia on the way ke Shah Alam. Wah! I'm so thrilled. Gila kau. lama dah tak jumpa dia oke. Sangat rindu.

Dia sudah cakap, he won't be back home on his birthday *7th of August* since UiTM dah letak cuti untill 2nd of August kan. Birthday dia pun seminggu sahaja lagi. So, macam membazir duit juga lah if dia balik lagi aite? Thats oke. I belanja U makan sekarang. Sekali dia tak nak I belanja makan pula. Cis. Demand je dengan I. Fine then, lets take a walk around Plaza Masalam yang kosong itu. Haha. End up, I bought him a shirt yang I sendiri tak perasan ada tanda 50% off. Haha. Dart, sila pakai spectacles untuk memudahkan anda membaca lain kali. *Tsk :'( Hodoh lah selepas ini kalau pakai spec.*

Alarh. Jumpa sekejap je? Never mind. Nanti keluar lagi oke.

Then on Sunday, Dayah nak pergi dating. *She's a schoolamate Nana yang datang rumah sebab I pick her up dekat bus station Shah Alam sebab dia baru balik bercuti seminggu dari kampung and dia pula belajar dekat UiTM Shah Alam.* Dia suruh I minta izin dekat Umi nak pergi KLCC. Oke then, I dah minta. Dapat je keluar, I terus drove pergi KL sentral. Mahu drop my car dekat situ sahaja. And then naik LRT. Senang cerita. *Mesti you guys budget I dah tahu naik public transport.*

Well the fact is, nak beli tiket LRT tu pun tak tahu dekat mana. *Ouh malu babe!* Haha. mengikut instict I yang selalunya betul ini, I figure out juga lah LRT punya mesin tiket tu dekat mana. Ramai gila orang babe! Ceh. Tak mengapa. Kita perlu bersabar. Sabar itu separuh daripada Iman kan. Fine then. I dah terasa macam keseorangan. Dayah dah jalan dengan boyfriend dia dah. I called Kumin. *Kawan sekolah Nana juga yang study dekat UIA PJ* Tak sempat we all nak naik LRT sama-sama. Sebab lepas beli tiket, and naik dekat platform baru dia called dia sampai dekat KL Sentral. But, I dah janji nak tunggu dia dekat KLCC. Oke lah tu.

Sampai sahaja KLCC, we all pergi beli tiket movie dulu. *We all = me, Dayah and boyfriend dia. Kumin belum sampai KLCC.* Mahu tengok movie katanya. I kena teman. Duh~ Lepas beli sahaja tiket. I called Kumin. Tanya dia dekat mana. I letak je call, both of them hilang. Dalam hati, "F*CK!" *Oke, harsh words. Sorry.* Siap I dapat text pula lepas itu; "Kitorang jalan-jalan dulu tau." I dah menyumpah seranah. Imagine arr. You guys dah teman pergi KLCC. Sekali kena tinggal macam itu je? Tak ada nak cakap apa-apa pun. Luckily I called Kumin. Kalau Kumin tak dapat nak datang macam mana? Dah lah semua orang yang I called, tak boleh nak datang. Ada kerja apa segala. Including Bobby! *Note this Bobby!*

Lama juga lah tunggu Kumin dekat depan TGV itu. Hati dah berdegup kencang. I feel like crying. Urgh. I can't be in the crowd. Serious. I sangat takut berada di dalam crowd keseorangan. I repeat, KESEORANGAN! Tsk :'( Dah lah hari itu ada PC Fair. Ramai gila orang kut. Then I started to text a friend of mine and trying to ignore semua orang. Tiba-tiba Kumin berdiri depan mata, masa itu hati I tak payah nak cakap lar. I dah rasa lega gila. FUH! Then beli movie ticket for her and berjalan-jalan di dalam PC Fair.

Dalam pukul 5.30, kami masuk movie. *That movie starts at 5.00. We're late for about half an hour oke.* Habis movie, makan, and balik terus. Itu pun Dayah's boyfriend siap nak suruh I tunggu Dayah somewhere sebab dia nak Dayah hantar dia balik sampai ke train station yang dia drop kereta dia. "F*CK! Kau dah jalan berkepit berdua tinggalkan aku, kau nak aku tunggu? Balik sendiri!" *Ini cakap dalam hati je.* Sampai KL Sentral, terus hantar Kumin balik UIA PJ yang we all almost sesat dalam kawasan perumahan sebab bila malam, all those signboards tepi jalan I tak nampak dengan jelas. *Dart, pakai lah spec.*

Ouh, pasal nak balik tadi. I said NO! Balik dengan I. Haha! Then balik rumah. Sampai rumah, terus hantar Dayah baik UiTM Shah Alam. Haizz. Moral of the story Dart; Kalau orang suruh ajak teman pergi dating, JANGAN PERGI! unless you brought your partner along. *Ini kira macam double date lah.*

So, here we are.
Khairummin Al-Fishayr.
*Eit Kumin. Betul ke eja macam ini?*
Nana, sila jelouse sekarang we all having fun sama-sama. :P

3 comments:

  1. Erk, lenkali datang lah dengan saya. Lalalalala. Dart, pakai spec, nanti sesat.

    ReplyDelete
  2. salah eje la akak!!..

    nana!jelouskan dri anda,,

    ReplyDelete
  3. grunge: insyaAllah tidak sesat!

    kumin: alorh. cmne ntuh nk eja nama. x reti. lolz. :P

    ReplyDelete