Thursday, August 06, 2009

The Melody That Rhymes

NOTE: THIS IS AN AUTO-PUBLISH POST

Wanita paling cantik pernah Dart lihat, wanita paling berdedikasi pernah Dart jumpa, wanita yang paling bertanggungjawab kepada Dart dari setiap segi, setiap isi hati sanubari, setiap aspek psikologi. Wanita paling Dart hormat keputusannya, wanita yang berjaya buat Dart berjalan bangga menjadi sebahagian dari hidupnya. Wanita yang Dart sentiasa panjatkan kesyukuran di atas keberadaan nya di sisi Dart dari mula ke akhirnya, pada setiap ketika Dart memerlukannya.

Ummi. You're the only woman that I love for throughout my whole life.

Oke. Sangat jiwang. Sila sepak saya sekarang. Adeh. Well, 5 Ogos 2009 was birthday Ummi! Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi. Masih panjang umur Ummi. Since I kecil. I tak pernah nak wish birthday Ummi depan-depan. I macam takut. I don't know why. Ummi garang. Yes. Tapi I suka. Buat I rasa takut nak buat something yang pelik-pelik. Haha!

Yes, sometimes I terasa macam terpinggir bila I saw nana macam dapat lebih perhatian dari Umi berbanding I. But I know Umi juga sayangkan I. Especially, everytime my birthday, I would get as many as tons of presents from you. Hihi. *Kau jeles sekarang, Nana. =P *

I really wanna be like you, Ummi. Such a very talented and educated and wise and outstanding and smart and great woman. You're such an idol for me. I really love you lots.

This is my mother.
The one i adore so much.
*I really look alike her.*
Mungkin I juga akan menjadi seperti Umi suatu hari nanti.
Who knows.

Tahun 89'
That's Baba, Umi, Abang and Me.
*Yeah. Itu I. Dipangkuan Umi.*
*Sumpah nampak macam lelaki. Ceh.*
This is Umi, tahun lepas.
Masih cantik seperti dahulu.

6 comments:

  1. Fayi, rumah Dar memang besar. Siap ada jalan khas pergi kawasan perumahan dia yang perlu dibayar tol. Jalan tu khas untuk penduduk taman Dart tu jer.

    Dart, betul, muka kamu memang sebijik muka umi kamu.

    Dart, lagi sekali kamu betul, sumpah macam bayi lelaki.

    Kirim salam sama umi dan selamat hari jadi umi Dart.

    Owh, kalau kamu jadi macam umi kamu kan Dart, untung suami kamu. :P

    ReplyDelete
  2. grunge: sila jangan merepek oke. jln itu bukan utk bkt jelutong je. TTDI pown boleh oke. cis.

    really? sebiji? umi kate, kalo sebij, x ngam. :D

    sila take note. sy perempuan! ceh. itu cuma muka je. :P

    insya-Allah akan disampai kan salma itu.

    y untung? mcm kelakar je. :P

    ReplyDelete
  3. i like ur mummy!!siyesly... she is so kewl!!

    ReplyDelete