Sunday, August 02, 2009

surat untuk si gemuk pendek dan berlemak

Salam readers. *Tak pernah letak salam, kali ini letak salam lah. =) * Hari ini, bertarikh 2 Ogos 2009. Adik bongsu yang disayangi ramai di dalam rumah I iaitu Ahmad Hilmi bin Za'im telah genap 11 tahun. *Sekali lagi, rasa macam tulis berita. Betul tak grunge?* Oke. Oke. Most of my friends semua tahu how adorable my little brother is. And yet, he's growing up. *Oh I really can't accept this please.* So, I wrote this letter to him;

My dear adik yang gemuk, pendek, dan berlemak;

Please take note that awak sudah membesar dengan begitu cepat sekali. It's seems like yesterday that you still in my laps looking at the camera and all those peeps around you snap your picture. *Bajet handsome lah tu.* Yes well, you the only one that putih semasa lahir. Sebab kami semua tidak seputih anda. And it was end up like; "Adik bukan adik-beradik kami, sebab adik sahaja yang putih semasa lahir. Dan hidung juga tidak mancung macam kami. Juga rambut lurus sewaktu lahir."

Sedangkan Abang Boy juga mata sepet semasa lahir. Abang pula kulit gelap semasa lahir. Akak juga berambut lurus. Kak Nana the only one with dahi luas. Haha. All those things cuma mahu mengusik adik sahaja. Please don't worry, because you are my little brother and always be. ;)

But between kita semua, you're the only person yang tidak suka pergi camping dan akan menangis bila Akak trying to put all you're things in the backpack. Sila take note adik, adik sudah besar. Camping were suppose to be fun. And yet, you're crying like you're not going to see us again. Oh stop that oke.

Still remember, last month that you're going for a camp di Ulu Yam. and yet, I'm the one who pack all you're belongings that morning sebab adik cuma letak sehelai baju putih dan sehelai baju hijau juga tiga helai seluar tracksuit. Nasib baik Akak buka adik punya beg and looked at you're clothes yang tidak cukup itu. And I'm started to bebel-bebel sebab risau memikirkan what are you going to wear at night, or to salat, etc.

Cis! Please be so grateful to have me as your sister yang cukup sabar mengejutkan adik bangun pagi tanpa memukul adik like they do. Also the only sister yang meminta maaf jika marah pada adik. And the one who always make sure that you bring enough clothes to go for the camping thing. Haha! *Perasan.*

Please take note also, since kamu sudah membesar. You can't sleep with me anymore. Sila tidur di dalam bilik sendiri. Because you're annoys me with your mengigau thing. Especially bila I'm still not sleeping and suddenly you talk like you speaking with me or with someone I don't know. Cis! Sungguh scary oke. But somehow, that made you unique from other siblings I had.

So, here we are. My one and only annoying brother. Today you're 11th. Happy birthday to you. I know you're going to read this esecially when i tell you, "Akak kutuk adik dekat blog." And you're start to scold at me and call me "Akak, you're so damn skinny, I hate you." Yes, hate me now. Nanti malam jangan tidur dengan akak dalam bilik. Miahahahahaha! Padan muka budak gemuk pendek yang berlemak. Ouh, by the way, sila bersenam dengan lebih sedikit. Dan please, kurangkan makan anda. Akak semakin takut tengok kamu membersar dengan mendadak. *Even Kak Nana pun boleh kata kamu gemuk yang amat sangat.*

ouh. Please stop growing up adik. ;P
I know I can't stop that. Tsk. :')
*Bajet sungguh letak gambar sendiri pegang adik.*
Ouh. I like my hair. Masih panjang lagi. ;)
*Iklan sekejap oke.*

Yes. The most handsome boy in our family.

You're growing up too fast oke.
I love you so much adik.

6 comments:

  1. Dart, tu gambar Dart ke? Wahhhhh (namo komen lebih-lebih, cukup lah sekadar wah). Happy birthday to adik Dart.

    ReplyDelete
  2. ahah.rindu nk tgk bontot mantop dak gomok berlemak neh~

    ReplyDelete
  3. laa pnjng rupenye karangan kamo dart..

    so tnpe melengah2 kn mase..
    ea die pelok dart la..

    nak jgk.. besday ihsan bwu je lps kan kan dart kan.. =P

    ReplyDelete
  4. grunge: hoho. yep. dats me.

    kumin: haha. rindu, dtg cini pat2.

    ihsan: haha. jumpe dart dulu lar ihsan. nnt bru dpt. :P

    ReplyDelete
  5. "Akak, you're so damn skinny, I hate you."

    HAHAHAHAHAHAHAHAHAAHH

    ReplyDelete