Sunday, September 27, 2009

the fortune teller

Hari ini tensi. Tensi in the meaning of hypertensi! Masalah. Gaduh. Serabut. Runsing. Benci! Hikhik. All in one! So, to make my life happier, I played a game. Eceh. Facebook kan ada banyak game. Hari ini I tried fortune teller. So let the pictures tell you the stories. ;)













wardati za'im.
bukit jelutong.

my bad hair day

Sabtu; 26th September 2009. Today. It wasn’t been a great day for me. Oke. I think today’s my bad hair day kut. Haizz~ kecewa. Benci. Haram betul. Haizz~

And the story begins.

Pagi. *Awal pagi = jam 3 a.m *
Gaduh. Gaduh perkara biasa.
Kecil hati. Kecil hati juga perkara biasa.
Tapi saya? bukan perkara biasa.
Hampir setahun, mahu terima cinta yang saya tahu, saya might get hurt. Haizz~
Penat.
Tengah hari. *bukan tengah hari. Petang mungkin.*
Drive to KL Sentral.
Parking. Touch n go.
Tunggu. Dia yang gaduh pagi itu.
LRT. Taking LRT to Taman Bahagia.
Touch n go lagi.
Raya. Raya di rumah teman.
Pasta. Pasta dia masak sedap.
Pulang. Touch n go? Hilang!
Gila. Merenk. Sewel. Carut. Migraine. Semua ada.
Selongkar handbag.
Scanning rumah teman.
Selongkar kereta.
Last place; LRT.
Missing. Haizz~ mampus!
Baba. He’d call. Marah. Haizz~ malang! ;(
KL Sentral. Problem. Kaunter. Tanya.
Paid. By ticket; RM22. Problem fixed! :’)
Putrajaya. Hantar dia. Jauh gila.
Lambat bagi direction.
Dia. GPS yang tidak bagus. Co-pilot yang patut dipotong gaji.
Ngamuk. Marah! Padan muka~
Pulang. Shah alam. Sesat! ;(
Jalan gelap. Pusing bangi. Takut. Siot. Tsk. ;(
30 minit. Putrajaya. Shah alam. Gila! :P
Made it~ hoorrraaayyy! ;)

Wardati Za'im
Bukit Jelutong.
Home sweet home.
Mahu mandi. ;)

Saturday, September 26, 2009

Kadir's Open House

Raya. Raya. Raya. Raya. *Letih lar. Dah berapa hari entri pasal raya.* oke. Fine! Entry pasal open house pula. Hari ini, bersamaan dengan 25th September, saya dijemput ke rumah cik nabila kadir as known as my bedmate *bukan matricmate lagi dah sebab tidur sekatil kan. Haha! :P * gila kowt. Gila! Kalau dah berjumpa, semua macam orang hilang akal. Oke. Talk about open house. Food = superb babe! Tak tipu. Sedap. Even dapat makan spaghetti *weih. Eja macam ini ke? *sahaja kan? But superb juga lah.

Oke. Orang paling last datang. Eh. Tak. Tak. Ada lagi last. Hoho. Kami group second last. But sempat lah jumpa dengan ollieyanna, niena, farah and partner masing-masing. Haha! Sian kau Bil. Partner jauh di Sarawak tok. Hikhik. Tak mengapa. Nanti kau jumpa dia lagi.

Talking about partners. Farah did said something as; ‘semua dah tak couple dengan boyfriend dulu.’ Ouh yes. Semua sudah broke up. With old partners dulu. Semua sudah serik. Semua tidak mahu lelaki sebaya. Penat. Penat. Tidak matang. *Bukan mengutuk. Tapi fact.* Makanya, kami memilih tua. Oke. Tidak tua sangat. Tua sedikit. Haha!

So, here are those pictures. Winks. ;)

farah. me

farah. bil. me

farah. me. bil. diba

erk. ramai. malas nak taip nama. haha!

weih. sampai malam nie melepak!

Thursday, September 24, 2009

random pictures and i mean it

Hari ini saya mahu upload gambar sahaja. Tak mahu bercerita banyak oke?



Raya pertama.
On my way back to Kedah. :)


Raya kedua.
On my way to rumah tok nek. :)


Raya ketiga.
Ke rumah tok cik dekat Bukit Tembaga. :)


Belakang rumah Tok Long.
Raya kedua.


P. Ramlee moden with PSP.
Seluar dia iron tajam gila.
My lil bro. :)


Malam raya main mercun.
Yep! Thats me. :P


Gotcha. Gambar lama.
Terjumpa dekat rumah tok long.
Which 1 is baba?


Here he is.
Look at those pants. Huhu~


Ini gambar tok wan.
He's the one yang kiri sekali.

Before closing this entry, ini gambar mesin padi.
Siapa yang tak tahu, itu lah dia mesin nya.
*look at those cotton candy up in the sky.*

oke. proper view of cotton candy yang cantik~ :)


And here it goes.
Gambar raya tahun ini.
Without abang and nana.
Selamat Hari Raya. :)



Monday, September 21, 2009

peristiwa hari raya

First day of raya.
Saya balik kampung.
Kedah.
Lepas zohor baru balik.
Tapi singgah di skinchan.
*weih. Macam mana eja nama tempat ini?*
Lepas itu ke Parit Buntar.
Saya tidak makan banyak.
Sumpah saya cakap.
Dua buah rumah, saya tak makan banyak.
Tapi sekarang saya tak boleh nak tidur.
Perut saya sakit.
Saya ceri beri.
Saya terasa nak muntah.
Sekarang sudah subuh.
Saya masih terjaga.
Kaki kesejukan.
Badan menggeletar.
Perut kepedihan.
Huk. -.-“ Help!

Sunday, September 20, 2009

Malam raya saya ketawa

Semalam saya ke subang parade. Boy belum beli baju raya dia. As for me, his big sister; saya perlu menjalankan tugas membeli memilih baju raya untuk anak dinasour itu. *Dipanggil anak dinasour kerana dia lebih besar dari umi dan baba.*

Habis parkson kami pusing. Tak ada yang berkenan di hati. Pergh! Letih. Letih. Sedang bising-bising suruh dia pilih baju itu, tiba-tiba dia bisik. ‘Boy baru rasa macam mana perasaan shopping. Ambil baju, test, tak nak, letak.’ Haha! Stupid kau boy~

Letih pusing teman boy shopping. Dari jam 3 lebih, sampai jam 5. So, penat. Siap sempat snap picture tunggu dia depan fitting room. Tengok! Huh~ saya punya kasut belum beli. Tsk. -.-“ Tengah jalan-jalan. Terjumpa baba. Pastu cakap nak beli kasut bila? Baba sengih je. Huk. Tiba-tiba macam nak menangis. Mata da bergenang. Terus text Mr Him. Dia kata, bersyukur lah masih boleh sambut raya. Ouh. Oke. Thank you. That’s helps a lot. ;)



Baba bagi duit. RM150. Dia suruh pergi cari kasut sendiri. Tapi dekat situ, tak ada satu pun yang saya berkenan. Last-last, balik semula dekat baba and umi. Lepas itu, they all kata nak balik dah. Whutthe? Kasut saya? Tsk. -.-“ rasa macam nak marah juga. Sebab dah berhari-hari mintak baba duit nak pergi beli kasut sendiri. Tapi tak bagi juga. Tiba-tiba baba tanya pasal kasut crocs yang saya nak itu ada ke tak dekat subang parade. (angguk). Then, off to butik crocs. Saya terus capai kasut yang saya nak. And pergi bayar. Sekali auntie tu kata RM230. Erk?

“baba! Tak cukup duit. -.-“ “ Baba pun datang lah. and paid for it. Ouh. Thank you baba. Thank you. Thank you. Thank you. ;) so guys, here it is, my new crocs.




Malam tadi saya sedang kupas bawang untuk umi buat nasi dagang. Saya menyanyi lagu rocket – yuna. The best part is, saya tak ingat lirik. Bila saya pandang baba, dia gelakkan saya. ceh~ malu je. Haizz. Sabar. Sabar. Ever since saya Cuma ada sehelai baju raya, umi ke PKNS dengan baba malam tadi. They bought me another baju kurung. Cantik. Warna hijau and biru. So today, saya akan pakai baju kurung itu, supaya match up dengan baba and adik-adik. Hihi. ;P

Well, Selamat Hari Raya semua! ;)

Friday, September 18, 2009

persiapan raya ke?


Nana! Baik kau berterima kasih pada aku sekarang. Aku lipat baju kau 3 bakul. Plus baju baba. Plus baju adik. Alone! Tahu tak? Aku repeat, alone! Fuh~ letih weih. Tahun ini, aku nak duit raya. No mercy oke.

Ouh. Ouh. Salam semua. Siapa yang dah pulang ke kampung angkat tangan! Ramai. Ramai. Oke. Saya pulang ke kampung pada hari raya pertama nanti. Umi kata, senang. Tak ada nak kalut dekat jammed nanti. Hue. Tahun ini raya di Kedah. Oke lah tu. Daripada tak balik raya langsung kan.

Wargh! Penat lar. Well, tadi baru sahaja lipat baju 3 bakul. And then terus ambil vacuum and vacuum satu rumah. Pergh. Gila berdebu rumah ini bila semua orang sibuk tak ada masa nak mengemas kan. Fuh~ kejap lagi nak kemas katil pula. Banyak pula selimut atas katil itu. Ada 4 helai. Yang guna nya 2 sahaja. Itu pun kalau adik guna. Kalau tidak, guna satu. Ceh. And then, kerja hari ini settle! Esok mengemas lagi. Kata nak raya kan. Huhu. kena lah kemas-kemas rumah. Huhu.

Well, sekali lagi, selamat hari raya aidilfitri. Maaf zahir dan batin semua. Kalau main mercun itu, sila lah berhati-hati. Ingat lah orang yang tersayang. Sekian, terima kasih. ;)

Wardati Za’im
Bukit Jelutong


Thursday, September 17, 2009

selamat hari raya semua


Ada lagi dua hari lagi kita semua akan menyambut hari raya aidilfitri. Wah! Semua status orang dekat YM, Facebook,Myspace, Friendster, semua pun tulis selamat hari raya, maaf zahir dan batin. Huhu.

So, how’s persiapan raya so far? Saya? ouh. Baju raya, ada sepasang. Baju yang dah lama tempah. Hue. Alhamdulillah. Cukup lar tu en. Heee. Daripada tak ada langsung kan. Kasut raya belum beli. Raya tahun ini macam tak ada semangat. Hurm. Malas nak cerita lagi lah. dah banyak dah entri cerita pasal mood yang tengah emo ini. Hihi.

But, entry kali ini saya; Wardati binti Za’im ingin menyusun lah sepuluh jari. Memohon ampun dan maaf jika ada terkasar bahasa. Tersilap kata. Sepanjang penglibatan dalam dunia cyber ini. Mana lah nak tahu, ada entry-entry yang terover sikit and ada readers yang terasa hati ke baca itu. Sorry lah banyak-banyak. Semua itu secara tidak di sengajakan. Saya cuma manusia biasa. Tidak akan terlepas dari membuat kesilapan. Hue.

Please Note; Maaf lah. Entry sangat pendek. Masih mencari mood untuk menulis.

wardati za'im
bukit jelutong

saya tidak mahu boyfriend macam ini


Salam semua readers.

How’s today? Hope everything fine kayh. Lately entry sungguh emo. Pardon me. Mungkin situasi diri ini yang agak tidak stabil kebelakangan ini. Fuh~ hari ini mahu berbicara tentang isu yang sedikit sensitive. Which kalau boleh, saya tidak mahu cakap pun pasal ini. Tapi, bila sudah terpaksa; jari ini laju sahaja menekan keyboard walaupun saya tahu, saya perlu ke bawah untuk menyapu sampah serta mop lantai. Tak apa lah. Take a break, have a kit kat. Weih! Puasa! Tak boleh. Tak boleh. Urgh. Still reading? Oke. Oke. Let’s proceed.

I had known this little girl. Dia ada boyfriend. Tapi dia complaint dekat saya pasal boyfriend dia. Hurm. Complaint macam mana tu? Dia kata, boyfriend dia susah nak mengaku dia as a girlfriend. Huk? Kenapa? Well, dia pun tak tahu. She did ask him about it. But, boyfriend dia jawab; ‘saya belum besedia’. What? Bersedia untuk apa? Bersedia untuk menerima hakikat bahawa kamu akan kehilangan peminat-peminat kamu? Duh~ tolong lah.

Saya tak suka. Saya tak suka bila seorang lelaki, punya teman wanita. Tapi tidak mengaku teman wanita dia. Huh. Kenapa tak mahu mengaku? Sebab malu? Kalau malu, kenapa pilih dia? Kenapa bukan orang lain? Tiba-tiba saya teringat lagu wani ardy; letter to saviour. Lagu itu quote macam ini;


Sometimes I feel so worthless 
Now don't you go and blame me 
you gave me hopes 
But I'm the only one 
who’s working it
-wani ardy; letter to saviour.


Yeah. Kamu bagi dia hopes. But fake. Kamu kata sayang. Kamu kata cinta. Tapi kalau orang tanya pada kamu, dia girlfriend kamu? Kamu jawab tidak. On top of that, kamu siap underestimate dia lagi. Kamu kata, ‘kenapa dia? Kenapa bukan orang lain? Kenapa nak bagi orang yang macam itu jadi girlfriend aku?’ lihat! Kalau dia itu bukan yang terbaik. Kenapa kamu pilih dia? Kenapa susah sangat nak kata, ‘Ya! Dia girlfriend aku.’

Saya menulis. Bukan kerana kamu lelaki perlu bagitahu semua orang bahawa kamu punya dia. Tapi sekurang-kurang nya, jangan lah kamu underestimate dia. Wanita yang pada kamu terbaik untuk dijadikan teman hidupmu. Hati wanita itu kaca. Dia tahu, hati nya pecah. Bukan kah kamu memilih dia, untuk menjaga hatinya dengan baik?

Dia mengelak. Tidak mahu berjumpa teman-teman mu. Kenapa? Katanya; dia tidak bersedia mahu berdepan dengan kawan-kawan kamu. Tapi hatinya?
'mesti dia malu mahu mengaku aku girlfriend dia.’ Kenapa? ‘sebab kawan-kawan dia cantik. Tak macam aku. Tiada apa yang boleh dibanggakan.’ Apa kata kamu? Jika dia bawa kamu bersama, berjumpa dengan teman-teman mu and bila meraka tanya; ‘Eh, ni boyfriend kau ye?’ But she replied; ‘bukan lah.’ apa yang kamu rasa? Tak kecil hati kah?

Kalau saya punya boyfriend; saya tak mahu dia yang macam ini. And if he done something like this, saya tidak teragak-agak untuk lepaskan dia. Sebab? Saya lebih sayangkan hati saya. Daripada pecah hancur berkecai mendengar dia tidak mengaku. Lebih baik saya sayangkan dia sebagai kawan. Sekurang-kurang nya, tak terasa sangat sakitnya itu. Kerana saya tahu limit saya untuk sakit hati jika sebagai teman jika dia cakap; ‘ini bukan girlfriend aku.’

Wardati za’im
Bukit jelutong.


Wednesday, September 16, 2009

try to put yourself in my shoes

Hari ini tiada mood. Kenapa? banyak betul benda buat saya serabut. Saya penat. Saya letih. Haizz~ saya rasa tak ada mood sangat-sangat lah. Senang cerita. Ouh. Nak raya pun tak ada mood. Kerja satu apa pun tak siap lagi. Weih! Bila nak pergi arau ni? Saya dah tak boleh nak terima semua ini. Aduyai. Saya dah nampak sinar-sinar cahaya yang saya akan failed subjek project proposal. Jangan tanya kenapa. tapi keyakinan dan instinct saya kuat menyatakan saya akan fail. Huh.

Saya benci lah macam ini. Kenapa weih. Kenapa? wargh! Help! Period lambat lagi kut. Ini bukan masalah period. Ini masalah serabut. Nana pergi Jordan. Meninggalkan 3 bakul baju dia yang tak dilipat. Then? Expect me to lipat lah? Weih. Assignment aku pun terkejar-kejar weih. Itu pun banyak tak siap lagi. Kau tunggu lah. Kalau aku rajin, aku pergi lah lipat. Kalau tak, tunggu aku dah habis final nanti baru lipat.

Semalam bengang. Kenapa bengang? Tak nak cerita. Malas. Nanti semua orang tahu kenapa saya bengang. Saya mahu simpan. Simpan dalam hati sahaja. Eh. Eh. Dah call Wanie semalam. Dah cerita dekat dia. Sampai kredit dah habis. Punya lah nak kata sangat-sangat stress.

Saya ada banyak lagi assignment nak kena buat. Project-project yang memerlukan saya pergi berdiskusi dengan syafa, zu, and ida. Duh~ nak kena minta izin baba tidur rumah syafa lagi. Aduyai. Malas betul lar. Nanti baba bising tak bagi. Leceh betul lah nak buat kerja macam ini. Dulu dekat arau sebab I’m the only person yang duduk rumah lain, saya pergi rumah coursemate, terpaksa balik pukul 2-3 pagi. Naik motor lagi. Dah nak buat macam mana? Terpaksa. Bukan ku pinta jadi sebegini.

Duduk rumah, ingat senang lah sikit. Gerak ke sana sini buat kerja. Lagi susah adalah. Haizz. Itu dah naik kereta. Belum kalau saya naik motor. Tak boleh keluar rumah langsung kut. Sem ini, kalau banyak lagi fail paper sebab carrymark rendah sebab banyak assignment and project tak memuaskan, saya tak nak cakap banyak lah. saya mahu berhenti belajar. Eh. Boleh ke? Tapi saya plan nak sambung master. Aduyai~ masalah. Masalah. Benda simple. Kenapa mesti jadi rumit? Wargh! Tension argh! Mahu vacation. Lepas raya, by hook or by crook. Mahu ke arau berjumpa wanie. Kalau tak dapat pergi. I rather being coma than being stress like this. Huk~ T.T

Hukhuk. Tolong! Tolong! Ouh please. Stop asking me to be patient. Because you wouldn’t know how it feels like putting yourself in my shoes.

wardati za'im
bukit jelutong

Tuesday, September 15, 2009

saya suka maxis

Saya suka maxis. Kenapa? Hee. Sebab maxis bagi girlfriend saya call free untuk sehari as a bonus hari jadi. Mesti you guys kata, ‘alarh; biasa lah tu, semua orang pun dapat bila birthday.’ Tapi, birthday Wanie is on 3rd March. Bukan 10th September.

Masa 3 march hari itu, dia dapat juga call free itu. Lepas itu, 10 September; dia dapat lagi. Mungkin CEO maxis itu tahu yang saya memerlukan Wanie saat ini kan, dia bagi Wanie call free. Start jam 12 malam on 10th September itu, dia call saya sampai satu jam setengah. Sampai dah tak ada apa nak cakap dah. Haha. Siap dia nak call lagi malam before habis call free itu. Itu pun sebab saya sibuk, dia tak jadi nak call. Hehe. Tapi petang dia dah call lagi. Almost an hour juga. Sampai panas handphone saya. Haha.

Ouh. I love you lah maxis. ;P

Monday, September 14, 2009

from Malaysia with ♥


Hello readers.

How was ramadhan so far? Huhu. Kejap je lagi dah nak raya. Tak sampai seminggu lagi. Talking about raya, tahun ini kurang seorang lagi ahli di rumah ini untuk menyambut raya bersama-sama.

Well. Nana sudah fly ke Jordan to continue on her study. She’s flown on 12 September hari itu. Hue. Flying alone. Boleh Nampak air muka dia macam berubah sikit. Well, kami tidak menangis semasa dia pergi itu. Why? Because I know, satu hari nanti cepat sahaja dia call baba untuk balik ke Malaysia. Hoho.

Tak mengapa lah berjauhan sekejap. Eh. Eh. Medic sekejap je ke? Paling sekejap berapa tahun en? 5 tahun ke 6 tahun? Urgh. I dunno. Saya belajar cuma 4 tahun. Itu pun dah nak habis degree ni. In the future mungkin akan sambung master. Itu plan sahaja. Semua ketentuan kehendak Dia juga kan?

So nana, belajar lah rajin-rajin. Remember lah pesanan aku, jangan kahwin dulu. Lelaki melayu di sana terhad. Nanti tak pasal-pasal kau kahwin dulu, dah nama nya langkah bendul. Aite? If there is anything you wanna talk about with me, you know how to find me. Skype dah ada; call sahaja! Eh. Eh. Video call lah. Baru aku boleh tengok kau dah makin gemuk ke, or semakin kurus ke. Mana nak tahu kan. ;P

Take a good care of yourself. We love you and we always do! ;)


Sunday, September 13, 2009

saya tak nak membesar. ;(

I hate grown ups!


Woman : study dekat mana sekarang?
Me : UiTM
Woman : UiTM dekat mana?
Me : UiTM shah alam je.
Woman : Ouh. Dekat lah ye dengan rumah.
Me : (diam)
Woman : ambil course apa?
Me : networking
Woman : computer science ke?
Me : (angguk)
Woman : Ada peluang kerja ke computer science ni? Dengar cerita student computer science susah nak dapat kerja kan?
Me : Eh tak lah makcik. Teknologi sekarang semakin berkembang. Kalau tak ada kami, siapa nak cipta kereta terbang akan datang nanti?

Sungguh kolot. Bukan nak mengutuk. Suka suki kata saya susah nak dapat kerja nanti. Kalau bukan student IT, siapa yang nak kembangkan teknologi sekarang? Ceh. Sampai bila nak duduk bawah tempurung je? *curi peribahasa katak bawah tempurung* Kalau bukan student IT juga, siapa yang nak program kan computer? Siapa yang nak programkan telefon? Siapa yang nak cipta mesin basuh yang mak cik-mak cik guna itu? Heh. Kan saya dah berlagak. Sampai bila kita nak beli produk jepun? Nanti esok lusa negara lain dah maju, Malaysia juga lah yang ketinggalan.

Next time; Think before you SPEAK!


final destination 4 juga berbuka puasa

Saya sudah tengok cerita Final Destination 4! *sounds berlagak tak? ;P* Hue~ Saya ke Jusco Bukit Tinggi. Tujuan utama ialah menemani teman ku bershopping raya. Kesudahan nya kami cuma menonton wayang. Which means; tiada satu pun baju di situ yang menarik minat dia. Haizz. Tak mengapa lah. Suka hati kamu lah.

Final destination 4? What can I say about it anyway? Let’s see. Jalan cerita nya menarik. Banyak lah kematian and all those bloods, kemalangan and segala apa itu. Huhu~ tapi; ada satu yang tidak menarik minat saya. Jalan cerita nya terlalu cepat. Baru nak geli geleman tengok orang itu mati, the next dah ada orang mati lagi. Ceh! Tak syok lah part tu. Bukan tak syok sebab takut. Tak syok sebab tak sempat nak jijik. Huhu~ tak cukup effect kat jantung saya lagi kut. Hikhik.

Selepas ke movie, me and my classmate, ada majlis berbuka puasa. dekat restoran pepohon rendang. Kinda best juga lah food dekat situ. Huhu. Picture? Well, ada banyak gila picture yang dah di snap oleh jurufoto-jurufoto yang tidak bertauliah. Haha~ *sorry capa and bobby~*

Here are some of them. Sorry lah. Ada sesetengah gambar I look like an innocent stupid girl yang sangat poyo nak mati. And some of them, saya seperti gadis yang sumpah tak ayu langsung, yang ternganga mulut seperti tidak menunjukkan saya ini seorang anak gadis. Eceh~




i was caught in the act masa mula-mula sampai ;)
yeah. girls of my class. *saya macam cacat. am i?*

gadis-gadis, sila ambil tempat anda.
*cacat weih dart!*

sesi membaca doa.
here it is; i was caught in the act lagi.
ameen. ;)
saya tak suka berebut.
jadi saya tunggu giliran untuk buffet bersama zu. ;)
tiba masanya saya mengambil makanan. ;P
motif gambar ini untuk snap gadis-gadis lah kan.
mereka sungguh ayu. cuba perhatikan awek bertudung kelabu di sudut kanan atas sekali.
spastik weih! sumpah tak ayu langsung!

ouh here is hisyam.
why do i have to snap a picture with him?
simple. sebab dia je yang sudi.
*berani kau tak sudi snap picture dengan aku.*

gambar ini saya rasa seperti itu bukan saya.
betul tak?
syafa~
but look at me at the back. haha!
yeah. beramai-ramai.
but still tidak cukup classmate lagi ni.
nak snap dengan hisyam sahaja.
tapi mereka itu menyibuk lah!

Thursday, September 10, 2009

09;09;09

090909. Sorry. Lambat sedikit posting about this unique number. Well, bukan apa, mr dunhill tercinta pada my classmate. *untuk apa lagi, MPI lah*

Oke. Lets talk about 090909. Kalau hari ini bukan bulan puasa, sedah tentu ramai yang berkahwin pada tarikh ini. Lebih-lebih lagi artis-artis tempatan kita yang suka kan perhatian. Pasti mereka akan letak harga hantaran, RM9090, 90. Kahwin pula pada jam 09:09 pagi atau, 09:09 malam. Or there will be engagement day of them ke. Who knows?

So, today is my friend’s birthday. Amee, selamat hari lahir! 090909 number yang cantik. Hope kau panjang umur dan dimurahkan rezeki. Serta mendapat segala apa yang diimpikan. Since hari ini birthday Amee, rajin sahaja dia call saya selama sejam dari kul11pm until 12am. Ceh. Call free baru lah nak cari. Kecil hati betul.

Today juga, my friend punya boyfriend meninggal dunia. Accident motor. He was on his way to industrial training. Dia mahu mengelak kereta. And he’s unconscious. Then terbaring atas jalan raya. But the trailer di belakang tak sempat nak brek. Lalu menghentam badan dia. I couldn’t describe how he is. Cause his girlfriend pun tak nak cerita.

Haizz~ bahaya betul sekarang ini. Semua bahaya. Naik motor bahaya. Naik kereta bahaya. Ajal maut di tangan Allah. Sekali kita terlupa, and kita tersedar, bersyukur lah. Tuhan masih sayangkan kita. Mahu kita bertaubat. Jika Dia cepat mengambil nyawa kita, bersyukur juga. Dia masih sayangkan kita juga. Kerana dengan cara itu, Dia mahu menyelamatkan kita dari berbuat kejahatan lagi.

Wednesday, September 09, 2009

hello you

Hello dunia.

Few days back. I’m so stress out. Those hormones made me want to cry all the time. But weekend. I’m cured. I’m trying to forget all those shits that keep on buzzing inside my head. By trying to keep myself as busy as I could. So that I won’t be able to think about going back to arau for seeing wanie.

Today. Those shits came again. Which made me; Wardati binti Za’im, crying all over again. Sialan sungguh. *Pardon me for those words.* I have a note to him;

Hello you.

Could you please, stay away from my life? So that I would be able to delete the partition of me and you inside my memory without having an error. Sialan kau. Berambus lar. Tak paham ke?

Tuesday, September 08, 2009

kucing kurap

Dalam dua tiga hari ini ada seekor kucing yang ada kurap datang dekat rumah. Ever since rumah kami ada snowbell, and kami letak makanan snowbell di luar rumah, kucing itu datang and duduk di luar rumah kami dan makan snowbell punya food.

Sungguh tak senonoh. Kami tak suka dengan kucing itu. Masa mula-mula jumpa kucing itu, saya tengah jemur baju. Tiba-tiba terasa macam ada kucing bergesel-gesel dekat kaki. Dari kecil kalau snowbell nak buat macam itu, dia Cuma akan buat semasa dalam rumah. Sekali saya pandang, terkejut daya. Kucing kurap! Terus rasa nak termuntah. I don’t know why. Maaf kan saya kucing.

Even snowbell pun tak suka kan kucing itu. Bukti nya, snowbell tak keluar rumah pun selama kucing itu ada di rumah. Siap tidur dekat dalam rumah lagi. Kesian snowbell. And since kami tak suka kan kucing itu, tadi kami bertindak membuang kucing itu. Buang dekat dengan vet lar. Senang doctor itu rawat dia. Huhu.

Before nak buang itu, boy siap bawak kucing itu keliling tiang. A friend of mine cakap, pusing tiang 3x. Boy punya lah pandai, pergi pusing tiang 12x. haha! Tak boleh blah. So sekarang. Saya dengan happy nya pergi menjemur baju di luar rumah tanpa perlu risaukan kucing itu.

tengok snowbell.
kesian tahu?
sampai tidur dalam bath tub!

Monday, September 07, 2009

hari minggu itu

Hari minggu yang cerah. Oke. Bukan hari minggu. Ini sudah isnin. Tapi still hari cuti kan? Saya drove ambil boy balik tuisyen bahasa arab dekat library semalam. And I saw lots and lots of cotton candy up in the sky. Sempat snap a picture sahaja. Since saya tengah driving pun kan. And itu pun gambar yang tidak begitu menarik. Seeing all those cotton candy, buat saya terasa seperti berada di atas jalan ke kangar dari arau. Scenery itu sangat cantik. With all those paddy field. Tsk. -.-“



Haizz. To make sure saya tidak selalu teringatkan araustralia yang menjadi kenangan itu, saya bertindak dengan rasional untuk mengemas rumahku syurgaku. *poyo! -.-“ * These are the to-do list yang saya da made up untuk operasi mengemas rumah. Wink. Wink. ^^.


  1. Basuh pinggan mangkuk yang orang lain makan semasa bersahur.
  2. Buang sampah walaupun tahu pada hujung minggu lori sampah takkan datang ambil.
  3. Vacuum lantai bawah, juga di dapur.
  4. Kemas bahagian bawah yang penuh dengan ain-kain perca umi jahit baju kurung untuk raya.
  5. Kemas baju yang sudah dilipat di depan tv.
  6. Vacuum tingkat atas yang penuh dengan habuk-habuk dan debu-debu.
  7. Basuh crocs.

Ouh. Talking about basuh crocs. Hari ini begitu rajin membasuh crocs setelah setahun membeli crocs itu. *plus minus setahun lah.* and I got some pictures of sesi menyental crocs itu sehingga it looks like new!


sesi membasuh crocs.
sebelah kiri itu yang sudah dibasuh.
sebelah kanan masih belum. ;)
selesai membasuh. sesi menjemur. ;)