Saturday, September 05, 2009

kata hati darty

Salam readers.

Entry hari ini. Mungkin tidak seceria entri-entri yang lepas. Maafkan saya. Cuma sedikit luahan isi hati. Oke, now where to start? Let’s start with what had happen lately. Well, sudah 3 malam saya tidur awal. Lepas berbuka maghrib itu, jam 8.30, saya dah tertidur. Lama pula tu. Until 4, and sometimes 5am baru saya terjaga.

Kelmarin saya tidur lagi jam 8.30malam. Pukul 12.30 tengah malam, saya terjaga. Saya mahu mandi. Mahu segarkan badan. But masa saya tengah mandi, saya menangis. There are lots of things in my mind. Saya rindu wanie. Saya mahu kembali pada masa lampau. Saya tak mahu buat things saya pernah buat. 


But most of all, saya tidak mahu kenal dengan lelaki itu. Saya tak boleh terima semua ini. Tak boleh terima bahawa saya akan berjumpa dengan dia lagi di sini. Leaving him behind dekat Arau hari itu sudah cukup melegakan hati saya. But, bila saya terserempak dengan dia di sini 2-3 kali, saya tidak sedia. I thought I was ready. But the fact is I’m not. Help me!


Saya penat belajar. Otak saya tepu. I need a vacation. I need a rest. Letih. Letih jadi Dart. Letih terima semua ini. Letih dengar orang mengata di belakang. Letih dengar orang panggil saya budak homesick. If saya homesick, saya sudah pindah ke sini dari part 2. Bukan part 4. There’s a lot of different there. Bukannya susah nak mintak transfer. Even dekan fakulti kawan Umi. But, semua tak paham. Semua tak tahu kenapa. Yang you guys tahu mengutuk saya. Menghina saya. Even lecturer pun dah kenal saya. Bercakap pasal saya yang pindah itu kerana sengaja. Mereka tak tahu. Tolong diam. Kamu menyakitkan hati saya.


Saya sudah letih sangat. Letih menjadi hipokrit. Pretending to be happy where the fact is I’m not. Letih lar. Sumpah letih. Saya mahu lari. Lari jauh dari sini. Tak kisah ke mana sahaja. As long as Wanie’s there for me. To here all my stupid thoughts. Haizz~


Baba, saya mahu ke Arau. Please. Saya perlu berjumpa dengan Wanie. Tolong paham. Saya perlu bercakap dengan dia. Dengan segera. I’m afraid if it’s too late, maybe there’s something stupid would happen. Saya takut nyawa saya mungkin terancam bila otak saya celaru. Saya takut bila drive saya akan lost my focus on the road. Semalam saya drive hendak ke kelas saya menangis lagi. Saya drive balik dari kelas, saya menangis lagi. Saya bawa kereta 160km/j. Saya tak sedar saya sudah bawa dengan laju. Sampai di tol baru saya perasan. 


Saya takut konsentrasi saya pada pelajaran hilang. Saya takut bila macam ini, saya pergi ke kelas Cuma sekadar mengisi kedatangan. But, bukan mendengar bebelan lecturer di depan. Saya takut saya akan tiada mood ke kelas. Bukan sahaja ke kelas malah ke UiTM. Please baba. Saya perlu ke sana. ;(



12 comments:

  1. nesa; tenkiu syg.

    odin; i will drve safely. tengs.

    nabeel; tenkiu.

    ReplyDelete
  2. even serabut otak jgn ganggu time drive..
    bahaya...

    ReplyDelete
  3. anonymous; mencuba utk tidak berfikir apa2 time drive. ;(

    ReplyDelete
  4. dart
    aku pena wat camko
    nanges2 tyme drive balik uma
    haha
    but then i know u know why
    ko punye hormon x balnce 2
    u have to think positive
    jgn pk bnde yg da lps
    sgt2 jgn
    especially tyme2 cani
    leyh gle watnye
    n sian ko jauh dr ur girlfren wanie i2
    pe kate ko cte kat org len gak
    ur mom ke
    tp the fact is sgt ssh nak crk org yg phm kt
    sgt ssh
    even adek sndr pown blom tn2 phm kt
    hey2 da2
    aku da mengarut
    mcm n blog aku je
    tp aku sgt riso akn ko
    kuat kan smgt ekk
    lg sket je nak abes ni
    huhu~

    ReplyDelete
  5. dna; yang. bkn aku nk pk kn sgt pown bnda nie. nk cte kt spe lg. ngn mak aku, bkn aku rapat pown. die tak pnah nk dgr cte aku. apetah lagi adik aku. aku 10x ckp nk g jumpe wanie, die kate x yah arr nk ngengade g jumpe wanie ape segala. cis. aku bengang btol. sikit lg nk beh? aku extend lg. nk beh sikit lg cmne weih. tensi dowh. ngn terjumpe sharil lagi. ko taw mksd aku ape kn. heh.

    ReplyDelete
  6. knp ng jumpe sharil??

    ReplyDelete
  7. anonymus; sukar menerima kenyataan yg aku masih boleh terserempak dgn dia. which i hate it!

    ReplyDelete