Tuesday, September 08, 2009

kucing kurap

Dalam dua tiga hari ini ada seekor kucing yang ada kurap datang dekat rumah. Ever since rumah kami ada snowbell, and kami letak makanan snowbell di luar rumah, kucing itu datang and duduk di luar rumah kami dan makan snowbell punya food.

Sungguh tak senonoh. Kami tak suka dengan kucing itu. Masa mula-mula jumpa kucing itu, saya tengah jemur baju. Tiba-tiba terasa macam ada kucing bergesel-gesel dekat kaki. Dari kecil kalau snowbell nak buat macam itu, dia Cuma akan buat semasa dalam rumah. Sekali saya pandang, terkejut daya. Kucing kurap! Terus rasa nak termuntah. I don’t know why. Maaf kan saya kucing.

Even snowbell pun tak suka kan kucing itu. Bukti nya, snowbell tak keluar rumah pun selama kucing itu ada di rumah. Siap tidur dekat dalam rumah lagi. Kesian snowbell. And since kami tak suka kan kucing itu, tadi kami bertindak membuang kucing itu. Buang dekat dengan vet lar. Senang doctor itu rawat dia. Huhu.

Before nak buang itu, boy siap bawak kucing itu keliling tiang. A friend of mine cakap, pusing tiang 3x. Boy punya lah pandai, pergi pusing tiang 12x. haha! Tak boleh blah. So sekarang. Saya dengan happy nya pergi menjemur baju di luar rumah tanpa perlu risaukan kucing itu.

tengok snowbell.
kesian tahu?
sampai tidur dalam bath tub!

6 comments:

  1. neon; die salah tempat lor. sy tak suke kucing kurap. ;(

    ReplyDelete
  2. nabeel; x kejam. tinggalkn kt linik. oke lar tu. hihi~

    ReplyDelete
  3. xpatut taw..tp kalo aku pon..aku xske kucing lain kaco tempat kucing aku...

    ReplyDelete
  4. chek jasz; tak suke lar. mcm geli tgk kucing itu. snowbell pown x suke die. nk wat cmne. hukhuk.

    ReplyDelete