Sunday, September 20, 2009

Malam raya saya ketawa

Semalam saya ke subang parade. Boy belum beli baju raya dia. As for me, his big sister; saya perlu menjalankan tugas membeli memilih baju raya untuk anak dinasour itu. *Dipanggil anak dinasour kerana dia lebih besar dari umi dan baba.*

Habis parkson kami pusing. Tak ada yang berkenan di hati. Pergh! Letih. Letih. Sedang bising-bising suruh dia pilih baju itu, tiba-tiba dia bisik. ‘Boy baru rasa macam mana perasaan shopping. Ambil baju, test, tak nak, letak.’ Haha! Stupid kau boy~

Letih pusing teman boy shopping. Dari jam 3 lebih, sampai jam 5. So, penat. Siap sempat snap picture tunggu dia depan fitting room. Tengok! Huh~ saya punya kasut belum beli. Tsk. -.-“ Tengah jalan-jalan. Terjumpa baba. Pastu cakap nak beli kasut bila? Baba sengih je. Huk. Tiba-tiba macam nak menangis. Mata da bergenang. Terus text Mr Him. Dia kata, bersyukur lah masih boleh sambut raya. Ouh. Oke. Thank you. That’s helps a lot. ;)



Baba bagi duit. RM150. Dia suruh pergi cari kasut sendiri. Tapi dekat situ, tak ada satu pun yang saya berkenan. Last-last, balik semula dekat baba and umi. Lepas itu, they all kata nak balik dah. Whutthe? Kasut saya? Tsk. -.-“ rasa macam nak marah juga. Sebab dah berhari-hari mintak baba duit nak pergi beli kasut sendiri. Tapi tak bagi juga. Tiba-tiba baba tanya pasal kasut crocs yang saya nak itu ada ke tak dekat subang parade. (angguk). Then, off to butik crocs. Saya terus capai kasut yang saya nak. And pergi bayar. Sekali auntie tu kata RM230. Erk?

“baba! Tak cukup duit. -.-“ “ Baba pun datang lah. and paid for it. Ouh. Thank you baba. Thank you. Thank you. Thank you. ;) so guys, here it is, my new crocs.




Malam tadi saya sedang kupas bawang untuk umi buat nasi dagang. Saya menyanyi lagu rocket – yuna. The best part is, saya tak ingat lirik. Bila saya pandang baba, dia gelakkan saya. ceh~ malu je. Haizz. Sabar. Sabar. Ever since saya Cuma ada sehelai baju raya, umi ke PKNS dengan baba malam tadi. They bought me another baju kurung. Cantik. Warna hijau and biru. So today, saya akan pakai baju kurung itu, supaya match up dengan baba and adik-adik. Hihi. ;P

Well, Selamat Hari Raya semua! ;)

9 comments:

  1. ololoo comey nye kasot dia yea...
    pkai sliper jepon tamo yea...
    dart manje =P

    ReplyDelete
  2. ihsan; aip! tak baek perli2 sebegitu. sy tidak manje. :P

    ReplyDelete
  3. jasz; tenkiu dear.

    odin; slamat ari raya odin

    ReplyDelete
  4. alaa ne perli laa..
    nyakat dart je...
    dart slalu nyakat ihsan..
    bia ihsan lak y nyakat dart.. =P

    ReplyDelete
  5. ihsan; hoho. x bole nyakat sy. :P ihsan x kn berjaya dpt nyakat dart. :P

    ReplyDelete
  6. rndu gile kat baim bahahahhaha

    ReplyDelete
  7. fayi; eh2. knp rindu baim nie? ceh! mara taqin nanti.

    ReplyDelete