Sunday, September 13, 2009

saya tak nak membesar. ;(

I hate grown ups!


Woman : study dekat mana sekarang?
Me : UiTM
Woman : UiTM dekat mana?
Me : UiTM shah alam je.
Woman : Ouh. Dekat lah ye dengan rumah.
Me : (diam)
Woman : ambil course apa?
Me : networking
Woman : computer science ke?
Me : (angguk)
Woman : Ada peluang kerja ke computer science ni? Dengar cerita student computer science susah nak dapat kerja kan?
Me : Eh tak lah makcik. Teknologi sekarang semakin berkembang. Kalau tak ada kami, siapa nak cipta kereta terbang akan datang nanti?

Sungguh kolot. Bukan nak mengutuk. Suka suki kata saya susah nak dapat kerja nanti. Kalau bukan student IT, siapa yang nak kembangkan teknologi sekarang? Ceh. Sampai bila nak duduk bawah tempurung je? *curi peribahasa katak bawah tempurung* Kalau bukan student IT juga, siapa yang nak program kan computer? Siapa yang nak programkan telefon? Siapa yang nak cipta mesin basuh yang mak cik-mak cik guna itu? Heh. Kan saya dah berlagak. Sampai bila kita nak beli produk jepun? Nanti esok lusa negara lain dah maju, Malaysia juga lah yang ketinggalan.

Next time; Think before you SPEAK!


5 comments:

  1. cool down la...she's a makcik ok, u're the student.

    view and understand ur title my dear.

    I understand u felt like being suppressed by her questions but I hope u think u're intelligent and that's what I believe u are.

    Do u stay young forever? hehehehehe...not right.

    Nice title for the post but I admit that d content somehow triggered my inferior brain. heheheheheh. Thanks

    ReplyDelete
  2. tp kn byk je tgk owg cmptr sc nie menganggor..
    kena bukak bisnes sndwi laa..
    past u1 cmpny 1 owg jela diowg pkai..
    tu pon nk y master..

    n mcm2 lg la y ihsan pon dga owg ckp..

    eleh kos laen pon same coz student da rmai da skg.. ape laa.. die tatau ke dart pas abeh dgree pastu kawan n jage anak.. it upon die tatau ke ape la die tu.. kn dart kn kn (tgk 1st time ihsan bekap dart tau ) lalala~

    ReplyDelete
  3. leo; whe's not only a makcik2 di kampong. di cikgu sekolah. eceh. mencik betol. title itu mengambil phrase yg last skali. no offense.

    ihsan; sudah2. jgn nak merepek2 tbe2 bakap sy nie. pelik. sy mls nk argue2. ;)

    ReplyDelete
  4. ehehehehehh....

    did u feel offended by me?

    hurm...cikgu skolah ape?

    nice title u changed to...

    ReplyDelete
  5. leo; haha. xde lar smpai rasa offense kowt. heee~ ade lar cikgu skola. anak die nk amek scs comp. die tanak bg. the title? well,tenkiu ;)

    ReplyDelete