Friday, October 30, 2009

having breakfast with me

Hari ini saya breakfast sandwich buatan sendiri. Rupa bentuk nya agak tidak senonoh. Tapi full of khasiat zat besi dan galian penting yang sihat untuk tubuh badan kita. *eceh*

Well, I’m suppose to be studying CSA *Computer System Architecture*. What am I doing now? Pandai-pandai je cari alasan tak mahu study ye. Oke. Enough. Sebentar lagi saya study. Saya cuba. Saya promise. *Eceh. *

Berbalik kepada cerita asal. Sandwich saya mengandungi bahan-bahan berikut:

1. Roti



2. Salad



3. Olives



4. Mayonaise



5. Tuna



6. Cheese



7. Telur



Cara-cara untuk membuat sandwich yang sedap seperti Dart. Wah!

1. Rebus telur sebiji. *sebiji je dah cukup banyak.*
2. Letak planta pada roti and bakar. 2 keping oke. *kalau tak bakar roti pun tak apa. Depends*
3. Letak mayonnaise pada kedua-dua keping roti.
4. Tuna itu seeloknya dipanaskan. *Makan panas-panas lagi sedap.*
5. Letak tuna pada atas roti.
6. Letak olives yang dah di potong kecil-kecil. *optional*
7. Letak cheese di atas olives. Masukkan dalam microwave untuk 10 seconds. Bagi cheese tu cair. *baru meleleh babe makan!*
8. Pecah kan telur rebus dan lenyek bersama dengan mayonnaise. *untuk mengelakkan telur itu kering.*
9. Letak telur lenyek atas lapisan cheese tadi.
10. Letak olives atas telur. *optional.*
11. Letak salad atas sekali.
12. Letak lapisan roti yang terakhir. Siap! Makan!

Inilah hasil sandwich yang tidak cantik tapi sedap.
Sehingga saya makan dengan begitu comot.
Plus terasa mahu gelakkan diri sendiri kerana kehodohan makan breakfast. :P

Please note: olives itu adalah optional. Kalau rasa macam tak mahu letak, tak perlu letak. Ye lah, ramai yang tak suka makan olives ini since rasa dia itu masam + payau + pahit + blablabla. Indescribable. Saya pun tak tahu nak terang apa rasa nya. Tapi people says, makan olives elok untuk kesihatan. Boleh mengelakkan dari penyakit. Itu people kata. Buah baik, buah zaitun. Ada di sebut dalam al Quran pula tu. Tak salah kalau kita cuba makan. Prevention is better than cure aite? Yang penting, zaitun ini favourite saya! :)

2 comments: