Tuesday, October 27, 2009

pelarian part 2

Ahad [25 oktober 2009]

Bangun seawal jam 6.45 untuk sembahyang subuh. Saya terlalu excited untuk makan nasi lemak di gerai roti canai, terus kejut Nanat jam 7.30 pagi. Tapi Nanat tak mahu bangun. Jam 8.00 pagi baru semua orang bangun. Siap! Siap! Terus keluar. Cuba teka kami heading to mana?

Eh. Lupa. Tadi nak beli nasi lemak kan? Haaa~ Kami pergi beli nasi lemak. After that, kami merayap ke Bukit Air. Huhu~ best gila kut mandi pagi-pagi air terjun. Sejuk meh! Dengan nasi lemak yang kami beli 11 bungkus. *Nafsu. Nafsu* mandi, gelak-gelak, we were like totally having fun! Ini dah macam orang kata, live life to the max arr~ *Poyos. Poyos*

Dalam jam 10 lebih, kami dah letih, balik lar rumah. Tak cukup nasi lemak 11 bungkus yang kami kongsi-kongsi beli tu, on the way balik, makan lagi apam balik. Lepas makan, semua tidur. Penat berenang punya pasal. Teruk. Teruk. Haha! But, I managed to get up early. Jam 2 petang dah bangun. Kerana kepanasan. Hoho. Lapar. Mandi sebentar. Kemudian pergi makan. Hue~ pizza di kangar punya service sangat lah tidak bagus. Lembab oke. Tapi topping dia penuh. Tak kedekut. Haha~ tiba-tiba rasa nak makan pizza lagi today. Haizz~

Driving Saga BLM best. Ringan sahaja rasa. Plus! Ini penting. Jimat minyak. Hee. Imagine 1 tank full cuma rm50 kalau guna Ron 95. Hek? Cuba drove Waja. Full tank almost rm90. Parah arr saya asyik nak minta baba duit minyak. Tak sampai 3 hari dah habis. Teruk. Kalau naik Saga BLM, dari rumah sewa ke kangar Cuma rm5 untuk pergi balik. *ingat motor apa?* tapi ini betul. Tak ada tipu punya. :| *muka serious*

Forget about the car. Every car ada baik buruk. Baik nya kereta itu, jimat minyak. Buruk nya, cepat rosak. Heh. Orang yang dah pakai sahaja yang tahu aite?

So malam semalam saya dah naik bas pulang ke shah alam. *cuma dua hari saya di arau* Oke. Otak sudah reformat. Fully recovered! Hopefully. :)

Hari ini timbang berat badan. Sudah naik 2 kg. menjadikan 42 kilos. Nampak sangat tinggal di Arau itu lebih bahagia. Wahahahaha! Till then, bye~ :)

4 comments:

  1. Saga BLM kepunyaan sapekah ?

    ReplyDelete
  2. odin; saga BLM kepunyaan exousemate kesygn. ngee~ mahu naikkah?

    ReplyDelete
  3. syokyer arau..
    rindu jugak la..kat arau tu..
    dulu duk kutuk2..hehe..

    ReplyDelete