Friday, October 09, 2009

root canal's operation was succeed

Remember I told you guys about the story of my appointment on Thursday *which means today* which I need to undergo a surgery called root canal. *Surgery lah konon. Bajet hebat lah sangat.*

I told you guys the story along with the pictures oke?

This is me.
Waiting for my turn. hek~
Jantung saya dup dap dup dap macam bunyi kaki kuda berlari.
*Boleh ke bagi assumption macam itu?*

Before operation, kena dengar dulu penerangan dari doctor. aite?

First, letak gel dekat gusi.
Berangin je gel itu. Best. Best.

Next, bius!
Ouh. Mata dah berair. Sakit!

Bius pula dekat gusi belakang gigi.
Sakit gila!

Kumur. Kumur.
Darah! ;(

Sesi menggerudi menggunakan skru.
Masa ini, rasa macam dinding kena gerudi dengan mesin skru tu.
Haha!
Lama weih. Almost half an hour juga dia korek dalam gigi itu buang saraf.
Dia tarik saraf tu, bunyi macam tarik kertas ke apa ntah.
I couldn't describe the exact sound.
But! It's creepy. Seriously.

Siap! Penerangan about this session.

Description about my teeth.
Saraf di buang untuk beri ruang kepada nanah untuk surut sendiri.
Saraf da kena infection dengan bacteria.
Reason, tampalan tak kuat, bacteria dah masuk and terkena saraf.
Simple but make so much trouble to me!
;(

Sekarang bius dah hilang. Gigi rasa macam sengal-sengal. Berdenyut-denyut. Gusi sakit. Nak makan, saya perlu fikir 100x oke. Bukan 10x. Chait!
Next appointment would be held on 20th of October. Untuk letak endofile and tampal filling. Wish me luck for the next appointment.

Please note: by the way nabeel, this isn't funny. cerita betul tahu! Percayalah~

1 comment: