Wednesday, November 04, 2009

first november wasn't been too happy to start with

November. November. November. Busy. Busy. Busy. My life have been busy since the first day of November.

1st of November hari itu I got an examination. Heh. Imagine exam hari ahad. UiTM memang mengarut. Well. Tak mengapa lah. sekurang-kurangnya I got a place to study. Sambung cerita. Sibuknya belajar untuk paper CSA on 1st November itu, sampai I skip my breakfast and also my lunch. Tiba-tiba malam nya, I kena gastric. Wahahahahahaa! Padan muka. Tsk. -.-“

Bila masuk Dewan Al-Ghazali, *semua orang kata paper dekat BK. Kan bf saya betul cakap dekat dewan. Haizz~ * perut berbunyi-bunyi. Menandakan ‘LAPAR. LAPAR. LAPAR.’ Tak mengapa. Perjuangan perlu diteruskan Dart! Gambatte *apa ntah maksud ini. Hampeh.* pengawas itu cakap, ‘oke. Anda boleh mula menjawab sekarang.’ Bismillahirrahmanirrahim…~

Muka surat pertama..
Question 1; ‘alorh. Theory. Tadi skip chapter 1. Macam mana ini, tak apa, tinggal dulu. Tengok soalan 2.’ *skip, next!*

Question 2; ‘RADIX? Ape RADIX? Kopi RADIX? Haram apakah ini? Tak pernah dengar pun!’ *skip. Next!*

Question 3; ‘precision? Theory lagi. Adeh. Skip! Ouh. Pengiraan. Convert. Convert. Kenapa nombor macam pelik tak pernah nampak? Haizz~ tak mengapa. Jalan kerja sama sahaja.’ *at last! Ada juga yang boleh di jawab.*

Writing..
Calculating..
Writing..
Calculating..

Question 4; *had a glance at the clock.* ‘weih! Cepat nya dah sejam setengah! Question 4 apa ni? haaa~ yang ini pernah tengok. Overflow. Apa ye. Ouh. Adding 2 +ve numbers resulting –ve number.’ *1st theory yang di hafal.*

Writing..
Calculating..
Writing..
Calculating..

Question 5; ‘Lukisan! Huhu. macam mana ye gambar dia. Ouh! Get it!’ *lukis for both question (a) and (b)*

Sketching..
Writing..
Sketching..
Writing..

Question 6; ‘at last! Soalan favourite aku. At least ada juga yang aku tahu jawab semua.’

Writing..
Calculating..
Writing..
Calculating..

Question 7; ‘ini pun boleh jadi favourite. Alorh. Tinggal 45 minit lagi! Lukisan kejap lagi lah.’ *sudah 2 jam lebih menjawab exam.*

Writing..
Calculating..
Writing..
Calculating..

Question 8; ‘lorh. Leceh nya nak mengira. Lenguh dah~ whatthe? Kenapa tiba-tiba tak ada soalan symbol table? Alorh. Soalan (c) theory pula!' *pasrah~*

Writing..
Calculating..
Writing..
Calculating..

*30 minutes left* ‘sambung lukis soalan number 7. 5 marks yang membantu!’

Sketching..

Pengawas; ‘masa telah tamat. Letak pen anda sekarang.’

Siap! Even lompong-lompong. Tak menyempat nak mengejar masa. Tangan dah biru. Kesejukan punya pasal. Hampeh~

Surprisingly, soalan RADIX yang nombor dua tadi, satu kelas tak boleh jawab. Even budak yang paling nerd selalu ke kelas pun tak boleh nak jawab. Mana lah kami pernah jumpa base 18. tak logik!HAMPEH~

2 comments: