Wednesday, November 11, 2009

quick entry for 09.11.09

09.11.09 – cantik kan nombor ini? Well, this could be the most memorable date to our family. Tarikh ini, rumah kami kena rompak. Ouh yes. DI ROMPAK. *saja je nak repeat dua kali* Haizz~

Kejadian berlaku pada jam 2.30 petang. Pada ketika itu adik bongsu saya sahaja berada di rumah. Memandangkan saya, Wardati binti Za’im perlu ke UiTM untuk menduduki perperiksaan akhir semester maka, saya terpaksa meninggalkan adik yang berumur 11 tahun di rumah keseorangan. *terasa macam baca berita pula. Hek?* ouh well, luckily adik tiada apa-apa. Budak kecil, dia Cuma tahu menyorok. Fuh~ kalau tak menyorok, mungkin akan berlaku apa-apa padanya. Bahaya.

Perompak yang budiman itu telah merompak peti besi kepunyaan baba di dalam bilik tidur utama. *eh, kau tahu pula dalam bilik baba ada peti besi en.* well, technically, kalau kau nak rompak duit, kami tak kisah. Bak kata orang, ‘duit boleh di cari.’ Dokumen-dokumen dalam itu macam mana pula? Haizz~ menyusahkan orang sungguh lah perompak ini.

Luckily adik kesayangan tidak ada apa-apa. *and since when adik dah jadi adik kesayangan? Hee~ ;) *report polis sudah dibuat. Tapi, polis macam tak ada nak buat apa-apa pun. Kan best kalau jadi macam CSI tu. Datang investigate, tengok cap jari ape segala. Haizz~ Malaysia tak besar pun kalau nak cari perompak itu. Ouh I wish I could turn back time which I could save the day by coming back home early. Who knows I could spot the thief earlier ke kan? Haizz~

8 comments:

  1. 09.11.09??
    2 hari lepas kew kejadiannye??
    Tkujat gk membaca cerita kamo ini.

    ReplyDelete
  2. yes my darling. 2 hari lps shj. kerugian yg besar. haizz~

    ReplyDelete
  3. Yeke...
    Cian kamooo 1 famly.
    Speechless.
    Mesti kelam kelibut..
    Dgn dokumen2 yg ilang tu..

    ReplyDelete
  4. kinda kelam kabut gile. nk kne g sne sni settle passport, geran, tuka kunci uma, kunci kereta ape semua. teruk3~

    ReplyDelete
  5. kumin;x trauma pown. sronok die nk jadik horatio cane. hampeh nye adik~

    ReplyDelete