Thursday, December 31, 2009

End of the year

Hari ini saya telah melarikan diri dari rumah bersama dengan adik-adik untuk pergi having fun di luar kerana kemalasan untuk berada di rumah itu membuak-buak. *First time buat ayat panjang tanpa titik noktah. Cuba baca dalam satu nafas sahaja. Boleh tak? -.-" *

Mohd Aiman Daniel

So, kami keluar jam 10, pergi breakfast roti canai. After that, slowly drove to Jusco Bukit Raja untuk menonton wayang. Sekali sampai baru jam 12 lebih-lebih sikit. Tengok-tengok. Usha-usha. Movie apa lah yang sesuai untuk kanak-kanak berumur 7 tahun yang di bawa oleh auntie merangkap unofficial girlfriend dia ini. *Perasan. -.-" * Oke fine! Princess and the frog lah. Ouh, I like fairy tales. kenapa? Entah. Best tahu cerita fairy tales. Lagi-lagi kalau production of Walt Disney. huhu.

-source : google image

Analysis; cerita overall menarik. ada twist mengenai fairy tales kalau kita kissed a frog, the frog akan tukar menjadi a prince kan. But! itu kalau princess yang kissed. Kalau bukan princess? Haaa. Dengan katak itu tak bertukar manusia, dengan engkau jadi katak. Elok lah tu. Cerita ini best, morale dia, you can't just wish on something if you want it, you have to work hard to have it. Contoh, Tiana (watak utama lah ini) wish upon the stars mahu buka restaurant, dalam masa yang sama, dia kumpul juga duit untuk bayar kedai yang dia mahu buka restaurant itu. Interesting en?

Rating? 5/5! hah! susah nak bagi ini. tapi sebab saya suka fairy tale, ambil kau~ ;]

Habis movie di Jusco Bukit Raja, we're off to PAS *it's Plaza Alam Sentral* Kalau dah sampai ke sini, bowling lah. apa lagi. Haaa. First time ni ajak si kecil berumur 7 tahun bermain bowling. Bola paling ringan kami bagi, size 6, kasut paling kecil dia guna, size 1. Lihat sahaja aksi si kecil ini bermain. Total score for 2 game, 23. Average, 14. Not bad untuk kali pertama budak berumur 7 tahun.

Yes, adik tolong aiman pilih bola.

Tengok. Tengok. Dia tak slide bola itu, dia letak. Mana markah dia tak sikit. Asyik jatuh longkang. Tak mengapa. Masih kecil. Esok lusa practice lagi. *Rosak anak buah saya. sigh~ -.-" *

2 comments:

  1. haha..rajen ko dart..bgus2..mkcik yg berjaya..haha..kalo jd mak mst lg berjaya kan..huhu~

    ReplyDelete