Tuesday, December 01, 2009

sangat rojak

Tiba-tiba terasa macam malas gila nak update blog. Dah berapa hari dah macam ini. Nak update, tapi tak tahu nak tulis apa. Heee~ Mungkin kerana sibuk sedikit dengan raya. Ouh yah! Masih belum ucap selamat hari raya. ‘SELAMAT HARI RAYA KAWAN-KAWAN’ :P

Ouh well, life’s been busy lately. Hari raya tidak pulang ke kampong. Kami Cuma berada di Bukit Jelutong. Tapi raya di Bukit Jelutong pun seronok apa. Mana tak seronok, korban nya dibuat pagi Sabtu. Lepas korban ada macam jamuan pula. Kalau pergi makan dekat masjid, lauk semua daging. Haha! Ye lah, kan hari raya korban. 16 ekor lembu yang dikorbankan. Memang meriah. =)

Malam raya tu, we all pergi shopping di Jusco. SALE! SALE! It’s everywhere. Boleh tengok 50%, 30%. Ada yang 50% tu siap dengan additional 20% *maafkan sikap kewanitaan ku yang mengada-ngada kalau tengok sale terserlah di sini. :D* saya adalah membeli sedikit. Hehe.

On Sunday, sibuk sedikit. Kami pergi kenduri kahwin di Maktab Umi, then kelam kabut balik untuk pergi tengok wayang. Cerita apa? Twilight Saga; New Moon. Overall cerita, I gave you 3/5 stars. Kalau mahu tengok romance, boleh lah tengok cerita ini. Kalau nak tengok aksi, better not. Ingatkan ada lah berlawan-lawan, tapi sedikit je. Langsung tidak menarik. It’s more to macam mana Bella itu kecewa sampai macam mayat hidup duduk dekat rumah selepas Edward kata mahu pindah and tak boleh bawa dia sekali.

Lepas tu, tiba-tiba watak kawan baik dia since kecil and that is Jake, yang seorang warewolf dating nak mengurat dia. Heh? Boleh tak? Kenapa mesti orang yang asyik ada kuasa sahaja yang nak mengurat manusia biasa? Sigh~ Tapi saya paling suka tengok kakak Edward which is Alice that so cute dengan mata bulat itu and her hair was so beautiful dengan hitam berkilat itu. So, siapa yang belum tonton cerita itu, boleh lah pergi ke panggung wayang yang berdekatan.

Masih membaca? Terima kasih. Saya jarang taip macam ini panjang. Cerita banyak pula dikumpul kali ini. Teehee~ So today, I got this cute present. Which is from my other half, Mohd Hafizi bin Mokhtar. It’s an album and full of my pictures. Oke. Mine. Bukan both of us. *and if he put both of us punya pictures, mesti sikit. Sebab kami tak banyak picture.* Sekali buka, lolz. Malu betul. Tak apa, I’ll put all my pictures in it for sure. So here it is. The present. Thank you boyfriend for this. :)



please note; entry rojak yang punya banyak cerita. ;]

No comments:

Post a Comment