Sunday, January 17, 2010

katak biru ku

Tadi masa sibuk mengusha gambar-gambar di dalam handphone, baru teringat nak post satu entry. No wonder malam tadi rasa macam missing something semasa saya sibuk posting pasal UiTM kesayangan ramai tetapi bukan kesayangan saya itu meletakkan palang automatic di fakulti.

Hari ini saya wrote entry yang yang missing malam tadi. Haa! Ini bukan cerita tipu. Ini betul-betul. This sem, saya ke kelas menaiki katak biru. Uh. Apa itu katak biru? Ouh katak biru ku kesayangan baba juga Nana. Here she is. Panggil she tahu, sebab kereta kan bini kedua kepada seorang lelaki. Makanya dengan itu, ini bini kedua baba lah. Haaa!

First week selepas kelas start, saya drove mini cooper kesayangan semua ini. Sampai dekat junction seksyen 6, tiba-tiba mati. Hampeh. Kenapa? Why? Mengapa mesti mati di tengah jalan? Habis semua kereta dan motor yang lalu memandang kereta kesayangan di tepi jalan. Sigh~ -.-“


Ever since katak biru ini mati di seksyen 6, Ariff Iskandar a.k.a kawan di kala susah dan senang datang melihat. Saya state lagi sekali, melihat. Bukan membantu oke. Apa lah kau ni Arep. Lepas itu, semua housemates Arep datang to the rescue. Wooot! Wooot! Mula-mula Remy berhentikan kereta. Katanya nak hantar girlfriend dia pergi kerja. Oke fine. Lepas tu, tak datang-datang. Thank you Remy. Tunggu kena dekat mini cooper kau pula!

Lepas Remy,Zul datang bawak jumper lagi you. Lepas zul, Epy pula melintas. Tapi dia suruh buang je katak biru ku. Hampeh betul. Lepas itu, Onnie. Haa! Tengok! Semua pun nak ada. Kalau boleh angkut dengan rumah itu, rumah-rumah sekali datang melihat saya. Haha! Tapi mereka datang melihat je. Buntu weih! Kereta old-school ni. Bukan kereta baru nak main suka-suka call ‘pomen’. Masa tu, call baba. Ada dekat 6-10 kali call. Tak angkat-angkat. Think positive; ‘dalam toilet ni.’

After an hour dekat tepi jalan, akhirnya baba sampai to the rescue. Sekali baba usik fius je. Aduyai~ Nampak sangat noob gila bab kereta. Fail sungguh! Booo dekat dia sebab tak tahu pasal kereta!

10 comments:

  1. hahaha katak biru yg sgt comel nesa selalu nmpk melilau lilau kt sekolah amek baim hahaha

    ReplyDelete
  2. tak baek tau condemn baba sendiri..
    hehe..=)

    ReplyDelete
  3. nesa; haa. kutuk2. katak biru kesygn nie tahu?

    (-.-"); x kondem. kenyataan.

    ecah; kenangan tahun baru, sem baru babe.

    ReplyDelete
  4. good luck babe.. dan perancangan reunion kite ke genting masih terbengkalai.......

    ReplyDelete
  5. CAM kenal jer sticker blh kiri no plat tuh...

    ReplyDelete
  6. ecah; semua diam seribu bhs. n ke genting skang kne book tiket. x bole main pergi. ceh~

    armin; knal ke? hurm. sticker guard bjra.

    nesa; ah! kutuk juga!

    ReplyDelete
  7. hohoho
    stu umah ke dtg,din ngn mamat hnsem tu xdtg pon
    hahahahaha
    -ngeee-

    ReplyDelete
  8. ye lar. din tido lg pg tu. yg mamat ensem mne ntuh yg x dtg tu. perasan.

    ReplyDelete