Sunday, March 14, 2010

Sale is everywhere!

Malaysia banyak betul sale kan? I was wondering. Ini kah sebabnya tourist suka datang Malaysia selain daripada pantai-pantai dan pulau-pulau yang cantik?

Sekarang ada Grand Prix Sale. Kenapa ye namanya Grand Prix Sale? Pelik lar. Well, siapa yang tak setuju Malaysia banyak sale? Let me tell you the facts about sale dekat Malaysia ini. Malaysia ada 3 bangsa kan? India, Cina, Melayu. Every races, have their own celebration. India - Deepavali; Chinese - Tahun Baru Cina; Melayu - Hari Raya. Hah! Itu belum campur perayaan-perayaan yang kecil-kecil. Macam Chap Goh Mei, Thaipusam, Hari Raya Aidiladha. Hah! Banyak lah perayaan kalau nak dihitung dengan jari.

So, setiap perayaan, mesti ada sale. Confirm! Kalau ditambah, tolak, darab dan bahagi, semua ada 3 kali sale sepanjang tahun. Lepas itu, campur dengan sale cuti sekolah, yang orang selalu sebut, Back to School punya sale. Lepas itu, tambah pula sale tengah tahun. Sometimes people called it Mega sale. Hah! And bila sampai akhir tahun, Year End Sale pula. Kira lah berapa kali sale. Saya pun dah tak terhitung dengan jari dah. Uncountable.

Sale ini seronok. Paling seronok orang perempuan lah kan? Time ini lah nak beli macam-macam. Saya tengah tunggu bila mood saya nak sampai ini? Mahu shopping! Mahu shopping! Bila mood nak ada ini? Sigh~~ -.-"

2 comments:

  1. wah!....promote malaysia....kalau bagitahu PM boleh dapat title Dato' nie....hahaha

    ReplyDelete
  2. bwahahahahaha! it's sales everywhere. mcm mne sy tak teruja! huahua~ :)

    ReplyDelete