Thursday, March 18, 2010

sedih tapi boleh ketawa?

I miss my lappy. Urgh. Baru seharian dia dekat hospital I da rindu gila dekat dia. So, today ingat nak cerita benda-benda best. Tapi kalau dah lappy yang dipinjam dari baba ini tak berapa best sebab something’s wrong with the keyboard, tak ada mood larh nak cerita. Malas nak godek-godek. Sebab not in the mood to godek-godek laptop pinjam. Besides, pinjam. Buat cara pinjam lah kan. Hee. And now terpaksa menggunakan keyboard PC untuk menaip. Pity kan? -.-“

Well, remember I cakap I ada project and I’m looking forward to it. Hurm. Postponed lah dulu. Belum ada masa nak buat project itu. By the way, project lecturer bagi pun masih belum terbuat oke. Haish. Kenapa lah semester ini I macam quiet slow~ duh.

Last Thursday ada seminar CaiREX dekat Dewan Sri Budiman, UiTM. Seminar CaiREX ape? Seminar kerjaya untuk budak-budak final year. *Bunyi macam hebat dah jadi budak final year.* well, bukan nak cerita pasal seminar pun. Nak cerita pasal kejadian berlaku pagi itu sebelum mula seminar itu.

Hari itu, I drove pergi UiTM. Gatal sangat nak drive. Serves me right, I tak jumpa parking pun. Setiap tempat, pak guard jaga. Kiri kanan. Semua jalan masuk pak guard jaga. Ada lah dalam 3 kali I pusing kawasan DSB itu untuk cari parking. Kali yang ketiga I round, time tu dah pukul 9.30 pagi. I thought, pak guard dah blah kut. Sebab student semua dah masuk kelas kan kul 8.30.

Tiba-tiba, dalam jarak 4 meter depan I, I nampak lah seorang pak guard ini. Dia naik motor UiTM. Scooter karisma warna putih itu. I still remembered his face. Dia macam perasan I nak parking tempat staff, dia menuju ke rah i. dia nak berhenti belakang 1 kereta mungkin, tiba-tiba I nampak dia jatuh tergolek. Bukan jatuh biasa, jatuh macam ala-ala cerita Hindustan tu. Haha! :)

I tak berhenti. I tak berani. I tahu, kalau I berhenti, nanti dia saman ipula. Sebab, what’s my excuses driving dekat parking staff kan? So, I blah je terus. *jahat. Jahat.*

No comments:

Post a Comment