Sunday, June 20, 2010

Kaum Lelaki Berbangsa Melayu

Kadang-kadang kita ada terbaca di dada akhbar tentang anak gadis melayu yang lari berkahwin dengan lelaki Indonesia atau Bangladesh atau mungkin juga Pakistan. Kadang-kadang apa yang keluar dari mulut kita ialah; “Lelaki Melayu dah pupus ke nak sangat kahwin dengan warga asing tu?” Kadang-kadang kita baca juga kisah artis-artis wanita sekarang yang lebih ramai memilih lelaki berdarah Inggeris berbanding lelaki berdarah Melayu.

Apa perasaan anda sebagai lelaki yang secara totalnya berdarah Melayu? Atau mungkin lah kacukan bugis sikit, atau minang sikit, atau jawa sikit?

Persoalannya sekarang, kenapa ramai sangat wanita Melayu memilih lelaki bukan Melayu?

Ah. Iklan. Ayat saya dari atas tadi macam nak tulis karangan SPM. Mungkin SPM dahulu tidak sehebat ini. -.-“ Okeh. Sambung..

Kenapa perempuan Melayu jarang memilih lelaki Melayu?

Sekarang kita tengok di akhbar-akhbar tempatan. Sudah berapa lama cerita tentang pembuangan bayi menghiasi dada akhbar sekarang? Balik-balik buang bayi. Tak habis-habis. Kalau ditahan reman orang yang bertanggungjawab membuang bayi itu, rata-ratanya perempuan Melayu. Lelaki yang betanggungjawab membuntingkan perempuan itu macam mana? Terlepas macam tu sahaja? Tak adil! Patut dimandulkan sahaja lelaki yang lepas tangan macam itu. Pengajaran sikit. Buat anak reti, bertanggungjawab, tak mahu.

Ah. Kalau cerita buang anak tak pernah habis, cerita remaja dirogol teman lelaki pun takkan habis juga kan. Yes, perempuan itu selalunya bodoh. Termakan pujuk rayunya lelaki. Tapi sepatutnya lelaki itu lebih pandai kerana akalnya 9, nafsunya 1, bukan? Tetapi kenapa lelaki yang merogol perempuan itu tak boleh berfikir dengan waras bahawa dia tidak patut membuat perkara sebegitu terhadap perempuan itu?

Mana nak cari lelaki yang betul-betul waras dan pandai menghormati perempuan sekarang? Susah betul. Taip panjang-panjang bukan sebab nak condemn lelaki Melayu. Tetapi cuma mahu berkongsi pendapat. Sebab semalam ada orang add dekat ym. Katanya mahu berkenalan. It’s doesn’t matter if he really wants to be a friend. But it does matter when it comes to things that not necessarily to said to someone you’ve not knowing. Ibaratnya kamu mesej seorang perempuan yang baru kenal 5minit, then kamu cakap, “Saya rasa saya suka awak lah, jom kita kahwin.” Apa gila kau ini bukan cerita movie selamat pagi cinta bila kali kedua kau jumpa perempuan itu dia mesti kahwin dengan kau. Merepek.

I’ve cut the conversation separuh dari sesi perkenalan di atas sehingga lah kepada ini;

zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:28:39): u cun ke?
bRokeN heaRt (6/18/2010 16:28:53): x
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:29:05): haha
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:29:07): jujurnye?
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:29:13): mungil?
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:29:15): haha
bRokeN heaRt (6/18/2010 16:29:21): no
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:29:28): aiks?
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:29:30): da tu?
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:29:32): hehe
bRokeN heaRt (6/18/2010 16:29:40): aneroxia
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:29:49): hahaha
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:29:59): tk scocok la ngn i cani
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:30:02): i tough
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:30:09): heee~
bRokeN heaRt (6/18/2010 16:30:12): i x suka laki tough
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:30:19): nnti peluk u..lemas
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:30:21): laa..nape plak
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:30:25): laki elok la tough kan?
bRokeN heaRt (6/18/2010 16:30:34): i dunno
bRokeN heaRt (6/18/2010 16:30:37): i just hate it
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:30:52): heheh
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:30:57): kurus2 tk sedap la u?
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:30:59): ape la u ni..
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:31:00): hihii
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:31:08): nnti yg len2 pun kurus je
bRokeN heaRt (6/18/2010 16:31:24): kalo tough2
bRokeN heaRt (6/18/2010 16:31:29): nnt kawen jd lg gemok
bRokeN heaRt (6/18/2010 16:31:30): lg boroi
bRokeN heaRt (6/18/2010 16:31:33): gila x best
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:31:35): hahaa
bRokeN heaRt (6/18/2010 16:31:37): nk muntah tgk
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:31:41): ape punye formula la u ni
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:31:47): kalau kawen,ngn tough2
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:31:50): prempuan jgk puas kan
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:31:53): mane de gemuk
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:31:57): u kene la jage ~
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:31:58): hihi
bRokeN heaRt (6/18/2010 16:32:20): duh~~
bRokeN heaRt (6/18/2010 16:36:09): i suka bdn mcm penagih dadah
bRokeN heaRt (6/18/2010 16:36:19): kurus mcm tu
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:36:24): hehe
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:36:57): nnti adek drg pun kurus je?
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:36:57): u suke ke?
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:36:57): lalalala~
zeck.zzulqarnain (6/18/2010 16:36:58): ahaha
bRokeN heaRt (6/18/2010 16:37:20): ah
bRokeN heaRt (6/18/2010 16:37:21): bye


Lelaki Melayu macam kau yang start bercakap pasal lemas bila dipeluk, kemudian masuk kepada ayat yang lain-lain pun kurus, then beralih kepada puas, dan masuk kepada ‘adik’ yang pada aku, kau definasikan sebagai alat sulit lelaki., ah! Lelaki Melayu bodoh macam kau cuma tahu nak malukan kaum lelaki sahaja. Dan ya! Aku dah block kau dari ym aku. Tak perlu nak cuba ym lagi.

Please note: Kalau suatu hari nanti kau membaca blog aku ini wahai zeck.zzulqarnain, aku nak cakap, aku takkan mintak maaf atas apa yang aku tulis tentang kau. Kalau kau nak deny pun, archive ada lagi. Lelaki macam kau, menambahkan kepupusan Kaum Lelaki Melayu sahaja.

13 comments:

  1. ewwww. nampak sangat lelaki melayu ni pervert terhebat. mana tak perempuan melayu menyampah dengan lelaki melayu.

    ReplyDelete
  2. wau..die ni comel..tp ganas la...ape la...ade gak mcmni punye manuisa...hahahahhahaa

    ReplyDelete
  3. iffah; sungguh. tu lar yg aku nk smpaikan sbnrnye. heee.

    ali; sape comel tp ganaz tu? aku ke? haha. ni menyuarakan pendapat.

    ReplyDelete
  4. Salam kenal dari blogger indonesia nich.

    ReplyDelete
  5. PERVERT...

    kenapa tak print screen....kejam sikit...hahaha

    ReplyDelete
  6. omg. orang ini pernah add saye! dah block jugak. gile.

    ReplyDelete
  7. radzi; da print screen. lambat sgt nk upload gmbr. last2 copy paste je.

    yah;die kate amek dr forward email. probably dr forward email yg kte dpt thru spe2 yg dlm grup batchsebelas tu. then, the chain will go, forward2 lg.

    ReplyDelete
  8. isk. same. same sangat. thru forward email! ergh. gile.

    ReplyDelete
  9. haha. kn btol. teruk2. lps nie, spe dpt forward email, sila jgn forward!

    ReplyDelete
  10. hoho
    cik dart,klu cik knal mamat tu,cik langgar je dgn katak biru tu
    ~~lalalalala~~

    ReplyDelete
  11. Reading through that snippet of your conversation with that guy made me throw up a little in my mouth

    ReplyDelete