Thursday, December 09, 2010

Baskin banyak pekerja part time sebenarnya

Baru seminggu. I mean, hari ini tepat seminggu saya kerja di Baskin Robin Bukit Raja, Klang. Ah. hari-hari kerja lebih masa. Sekarang dah perasan, budak-budak ini suka buli saya. Bila masuk kerja dengan saya, datang lambat. Lambat gila! Sengaja. Kerja sampai midnight fun, tapi penat.

Sekarang dekat Baskin macam kekurangan pekerja. Budak ni dah masuk practical, budak ni asyik nak cuti, budak ni nak berhenti, budak ni nak masuk belajar. Tetapi, our manager malas sangat nak ambil staff baru. Maybe sebab they all masih kerja dekat situ and they do part time, and kalau manager ambil pekerja baru, bankrupt la Baskin sebab bayar pekerja ramai tetapi sales kadang-kadang tak menentu.

Ouh yah, I did say about the ragging thing, saya sedikit impressed sebab belum sampai seminggu dah dua (2) kali saya diamanahkan buka kedai. heh. Terror lah kononnya. Tetapi oke lah tu, menjadi orang yang dipercayai. Hari ni pun kena buka kedai. (Untuk kali yang ketiga for the record). Ah, sebab kononnya, budak-budak lain yang kerja di Baskin selalu akan sangkut di dalam jammed di Bandar Klang, and Baskin mesti dibuka sebelum jam 10.30 supaya tak disaman oleh Jusco.

So, that's it! Cukup bulan, saya berhenti. Lepas ni, cari part time lain pula.

5 comments:

  1. ady-hehe..part time haagen dazs plak

    ReplyDelete
  2. ady-eskem dier stu scoop rm18
    ;)

    ReplyDelete
  3. Salam kak...saya nak tnya kalau saya extend kan result cgpa saya dia akan kira ikut sem yang saya extend jugak ke....saya amik diploma 5 sem tapi saya extend sampai sem 6???

    ReplyDelete