Wednesday, March 23, 2011

Penipu kelas pertama

Status di facebook semalam agak kontroversi. Where I had stated about men. Which quote "Lelaki. Mereka pelakon dan penipu kelas pertama."

Amboi. Laju je lelaki-lelaki ini comment. Mula-mula nak gelak. But at one time. Rasa meluat lak. Haih. Orang Malaysia ini memang cepat melatah kan? Baru tulis sikit. Belum condemned habis-habisan. Kenapa perlu argue? Obviously, kalau tak buat, kenapa nak melatah? Bak kata orang, tak ada angin, masakan pokok bergoyang? Siapa makan cili, terasa la kepedasannya.

Kalau dah tak buat, tak perlu argue. By the way. I'm just saying in general. Tak perlu nak sound kata tuhan itu pemaaf lah apa lah bagai la. Tak ada apa pun berlaku pada saya sebenarnya. Tak ada siapa pun menipu saya. Kenapa nak sound macam lah I ni anti-lelaki. Well hello! Saya tak cakap pun perempuan semuanya suci. Yep. Saya pun pernah menipu. Well who doesn't?

Nah! Baca balik apa korang tulis. Yep. Manusia memang takkan mengaku salah sendiri. They blame others for their mistake. Ibaratnya macam hidup seharian, berjalan tersepak batu, batu yang salah. Diri sendiri tak nak mengaku salah tak nampak batu.


[click to enlarge]

7 comments:

  1. my comment is in there,but thank god,still look like a joke,ha3..sokey la,kih3..

    ReplyDelete
  2. ahaha..betul2..kalo tak buat knp perlu pertikaikan..lol~

    ReplyDelete
  3. hidup yang penuh pancarobah. dipikirkan balik.. ada betul nya dan ada kurangnya. itu lah manusia. itu la hati. hidup nie penuh dgn pertanyaan. jawapan nya semua hampir sama; Yes , No , maybe .

    bagi aku sebagai lelaki. its ok if u saying that. bcos u also need the truth. need the answer. the best answer is Wallahu'lam

    ReplyDelete
  4. dane; haha. yep. still looks like a joke. :)
    kak fik; hue. tu la psl.
    teha; ouh i lap u la.
    pisek; yup. taw xpe.

    ReplyDelete
  5. all i can say u really know how to troll :)
    dan ramai jugak yang makan .. haha

    ReplyDelete
  6. haha. biasa la. bosan2 tak de kerja.

    ReplyDelete