Tuesday, June 28, 2011

Adil

Tuhan itu Maha Adil. Cuma manusia sahaja yang tidak pernah tahu berlaku adil.


Argh! Aku bencikan ketidak adilan. :|











*Tahan nafas*
*lepas perlahan-lahan*

Saya rasa, baiklah dilupakan tentang katil-idaman-yang-memang-takkan-menjadi-kenyataan.

Semua itu takkan berlaku.

Sunday, June 26, 2011

Tertipu dengan jam

Bangun tidur tengok jam dinding, ouh, pukul 7. awal lagi. tidur balik.
Bangun lagi, ouh. baru 30 minit. tidur balik.
Bangun lagi, hurm. takkan baru kul 9?
*jeling handphone*

What? dah pukul 11.30? Tengok jam bilik, pergh! Tak ada bateri rupanya.

Friday, June 24, 2011

Hari menggila

Hari ini mungkin hari gila sedunia. Pergh.

Reason:
  1. Adik pergi sekolah berbaju sukan, ditahan oleh cikgu dan tidak dibenarkan masuk ke kelas, juga dikunci dalam bilik disiplin. He called, mintak tolong hantarkan seluar sebelum pergi kerja. Seluar dihantar, tetapi rupa-rupanya zip rosak dan senteng. Cikgu suruh balik. Gila.
  2. Hari ini J-card Day di Jusco Bukit Raja. Free parking for all customer. Tetapi nak masuk Jusco department store and supermarket WAJIB ada J-card, siap pak guard check before masuk. Keadaan yang sesak gila sampai parking pun tak cukup. Customer siap beli barang berkotak-kotak. Macam borong jualan gudang. BIG SALE. What do you expect? Gila tu.
  3. Telefon Baskin Robbins Bandar Puteri minta fax inter-store cake semalam. Belum sempat cakap terima kasih dia dah hempas telefon. Uit? Orang belum habis cakap. Oke cool. Relax. At least jangan hempas phone. Orang dengar. Pantang betul.
  4. HQ Baskin Robbins call. Dia tanya manager, cuti. tanya assistant, tak ada assistant. Siapa in-charge? Ouh, malam baru ada orang in-charge. *Pang.* Hempas telefon lagi. Uit? Apa kes semua orang hari ini?
Argh? Why do they act so crazy today? Mereka semua mengalami PMS ke?

Thursday, June 23, 2011

Katil bujang

Baba kata katil yang saya nak tu tak sesuai. Meh nak bagi baba tidur dalam bilik ini bila ada katil queen. Haih.

The need of the bed. Oke.
  1. Bilik ini kecil, barang terlalu banyak. Jadi saya sebagai anak perempuan, perlukan ruang yang luas untuk bergerak ke sana ke mari. Oke.
  2. Katil itu ada underbed. Which is a suitable bed for my friends to have a sleepover. Oke. Specifically, Wanie la. Dah dia pun bukan ada hati nak duduk rumah sewa. Bosan katanya.
  3. Underbed juga boleh digunakan bila adik balik ke rumah, and tidur di dalam bilik saya. Oke. At least dia tak ada la nak tidur berdua-duaan dengan saya especially he is getting older.
  4. Even though adik semakin membesar, he can sleep at Nana's room. While she sleeps in mine. Itu lah gunanya underbed. Oke.
  5. Underbed tak digunakan sangat. So boleh simpan di bawah katil. That's why namanya underbed lah kan.
  6. If i'm getting married, the bed can be given to Adik or Nana. Tak kisah pun siapa. Tak pun letak je dalam bilik tu, and bila saya tidur dalam bilik itu, baru lah guna katil itu.
Otak dah jam nak fikir idea. Kejap lagi nak fikir sahur apa pula. Anyway, Baba please. I need the bed. Takkan nak letak single bed tanpa underbed sedangkan bukan saya seorang tidur dalam bilik ini? Oke apa alasan saya ni. Huhu.

Tuesday, June 21, 2011

Pecah katil

Merujuk kepada cerita bilik kecil, katil besar sebelum ini, saya telah membuat keputusan. By hook or by crook, saya akan buang juga katil besar dalam bilik saya. Even though masa saya cakap dekat baba nak single bed, baba replied back to me "Nanti hujung tahun kahwin, kena beli queen size balik."

Oke. That ain't funny at all.

So, semalam bermula la proses membuka katil dan mengemas bilik tidur. Starting jam 1 pagi, sampai 5 pagi. Berhempas pulas saya buka katil satu-satu, sementara wanie pula basuh bilik air. Haha. Rasa macam tulis ayat karangan pula. Don't you guys think so? Oke. Berbalik kepada cerita tadi. Now, rasa macam nak golek-golek je atas lantai bilik ini. Huargh! Syok ouh bilik dah luas balik!

Oke dah. Bila nak beli katil baru ni?

Sunday, June 19, 2011

King

One day, I will find my Prince.
But baba will always be my King!

Happy Father's Day to all daddies in the world. :)

Thursday, June 16, 2011

Bilik kecil, katil besar

Dua minggu dah hari-hari kerja pagi. Pagi-pagi nak buka kedai pun tak ada mood. Mata kuyu, asyik mengantuk je.

Bilik semak habis. Serabut katil besar-besar dekat tengah-tengah alam. Rasa nak buka semua skru then buang ke luar. Haih. Bila nak beli katil single ni? Ouh yah. Semalam balik kerja petang, pergi Ikea kejap. Saja nak usha katil. Pergh. Dah jumpa dah idaman kalbu. *cair* Oke. Tunggu baba balik, then ajak baba pergi beli katil pula. Buat apa katil besar-besar kalau bilik kecil. Nak pula anak dara, barang penuh satu bilik. Wa mana cukup der kalau bilik kecil-kecil nak letak semua barang wa duh.

Ouh! Ouh! Jatuh cinta sama ini katil. Sungguh.


And then, siap ada underbed. In case la kan, kalau kawan datang rumah ke, boleh tarik underbed. Eh tak payah kawan lah. Wanie datang pun dah cukup. :)


Terbaik katil ni. Dah la smart. Cantik pula. Yang paling penting, jimat ruang oke. Itu paling penting. Ouh. Baba cepat lah balik. Nak beli katil nie. Haih.

Sunday, June 12, 2011

Selamat Pengantin Baru Cik Tunang.

Shah Alam-Bukit Mertajam-Pulau Pinang-Shah Alam.

In the name of Allah, Most Gracious and Most Merciful.
Kami ke kenduri kahwin Wan Nursyafawati bersama Asmawi. Konvoi dua biji kereta. Bertolak jam 9 pagi, tiba jam 1 petang.



Bila dah sampai, terus masuk dalam rumah cari pengantin. Ya Tuhan, panas sungguh Pulau Pinang. Ingatkan Shah Alam dah cukup panas, never thought that Penang would be much more hotter. Ouh. By the way, pengantin pergi make-up, tapi kami pula yang duduk dalam rumah. Sangat tak malu. Tak ada orang yang jemput masuk pun sebenarnya. Haha.



Lama duduk, kami keluar makan. Elok je siap makan, pengantin sampai. OMG! She's gorgeous. Never seen her put on make up on her face. Well, she's beautiful indeed. Bersanding tak sampai 10 minit, lepas itu pengantin keluar makan. Bila dah pelamin kosong, kami pun menyemak la dekat pelamin. Haha. Sampai bosan duduk atas pelamin, kami pun tunggu pengantin masuk.



Ye la. Masing-masing nak bergambar dengan pengantin. Ouh yah. Saya pun nak bergambar dengan pengantin juga. Dah tentu tak boleh lepaskan peluang ni. Dekat facebook pun tulis engaged to: Capa Corp. Gambar dengan tunang harus lah ada kan. ;)



Anyway, Selamat Pengantin Baru Puan Wan Nursyafawati dan Asmawi. Semoga bahagia kekal ke anak cucu. Semoga hubungan yang dibina diberkati Tuhan kekal sampai tua, sampai bila-bila. ;)

Tuesday, June 07, 2011

Belajar cuba berkongsi cerita

Antara benda paling saya risau ialah bila adik perempuan saya mula mendiamkan diri. Sebab kalau buat salah sikit, dia akan melenting macam orang kena sawan. Lebih risau sebab dia sebenarnya ada masalah tetapi dia tak pernah mahu berkongsi.

Mula risau kalau dia berkata dengan nada mendatar seperti menanggung beban yang terlalu berat. What else can i do though if she doesn't want to share anything with me?

Kadang-kadang kita tak nampak, Tuhan jadikan orang disekeliling kita untuk kita berkongsi. Bukan simpan sendiri. Kadang-kadang kita juga tak sedar. Bila nanti suatu hari, kawan-kawan yang kita sayang lama-lama akan tinggalkan kita lebih-lebih lagi waktu kita jatuh dan tiada siapa nak hulurkan tangan untuk bantu kita bangun. Rupa-rupanya yang akan kutip kita di bawah itu, keluarga kita sendiri. Kan?

Haih. Perempuan. Perempuan.

Monday, June 06, 2011

Jet lag belum habis

Jet lag belum habis, dah kena kerja. Cool. Biological clock, please be nice to me oke? I'm begging you.

Boo, kenapa ko pergi kerja buat tayar tu ha? Adui la. Letih aku bercuti belum habis lagi. Hukhuk. :'(

Another escapade

Just got back from London. Another escapade if you ask me. Haha.

Going to London for 9 days. Having a love-hate moment with family. You know which part of hate do I refer to. This comes when you had 4 beds, but 5 people in a room. Haha.

Anyway, I do enjoy the trip this time. Very much. Especially when I needed to lie about my age. I'm supposed to act as a teenager. Either 16, 15, or 17 y.o. All because i'm smaller than my brother. Really funny when you're holding a ticket stated child rather than adult.

Had a little shopping of myself. Things were very expensive there. You can barely buy anything there. Haih.

Anyway, I wont upload much picture this time as I don't get a chance to ask my parents for pictures from their camera. So, here is me at City of Bath.