Thursday, June 23, 2011

Katil bujang

Baba kata katil yang saya nak tu tak sesuai. Meh nak bagi baba tidur dalam bilik ini bila ada katil queen. Haih.

The need of the bed. Oke.
  1. Bilik ini kecil, barang terlalu banyak. Jadi saya sebagai anak perempuan, perlukan ruang yang luas untuk bergerak ke sana ke mari. Oke.
  2. Katil itu ada underbed. Which is a suitable bed for my friends to have a sleepover. Oke. Specifically, Wanie la. Dah dia pun bukan ada hati nak duduk rumah sewa. Bosan katanya.
  3. Underbed juga boleh digunakan bila adik balik ke rumah, and tidur di dalam bilik saya. Oke. At least dia tak ada la nak tidur berdua-duaan dengan saya especially he is getting older.
  4. Even though adik semakin membesar, he can sleep at Nana's room. While she sleeps in mine. Itu lah gunanya underbed. Oke.
  5. Underbed tak digunakan sangat. So boleh simpan di bawah katil. That's why namanya underbed lah kan.
  6. If i'm getting married, the bed can be given to Adik or Nana. Tak kisah pun siapa. Tak pun letak je dalam bilik tu, and bila saya tidur dalam bilik itu, baru lah guna katil itu.
Otak dah jam nak fikir idea. Kejap lagi nak fikir sahur apa pula. Anyway, Baba please. I need the bed. Takkan nak letak single bed tanpa underbed sedangkan bukan saya seorang tidur dalam bilik ini? Oke apa alasan saya ni. Huhu.

No comments:

Post a Comment