Saturday, August 06, 2011

Puasa

Salam.
Selamat Berpuasa to all of you. Pergh. Lama gila tak update. I do feels awkward when I start to write on this one. I know it's been a bit late, but still, Happy Fasting everyone. Nothing much on me.

How's fasting so far dear readers? It's been six days already right? Me? Puasa pertama dah bergegas berbuka di masjid. Habis nak macam mana lagi? Kerja di Baskin Robbins pada waktu pagi memerlukan saya menunggu budak shift petang masuk. Anyway, jam 7 juga saya pulang and berbuka minum air kosong di rumah. Ever since there was nobody's at home, berkejar saya ke masjid dengan Wanie. Jumpa Umi, makan and terawikh sekali. Best buka di masjid. lauk pun sedap. Asam pedas ikan pari, ayam goreng. Slurrrpppp. How cool is that? :)

Puasa kedua, tak sempat nak buka di Masjid. Ramai-ramai berbuka di Baskin. Mc Donald sahaja cukup. Fuh. Hectic sungguh. Tengah berbuka lah ramai customer yang tak reti bahasa datang membeli ais-krim. If they have sense of respect. They do understand. But those who doesn't? Adui. Letih betul. Puasa ke-3, again, di Baskin. But sempat menempah Laksa dari budak yang ke bazar. :D

Puasa ke-4. Again, balik rumah. Punya speeding, terus pergi masjid. Tapi tak sempat terawikh. Why? Wanie dah period. Plus, Adik on the way balik dari Terengganu. Have to pick him from the Airport. And the 5th day was the worst day. Saya period. Hoho. Sayang. Dah pukul 4 masa tu. Tapi nak buat macam mana. I need to be truth to myself. Best thing is, tak perlu rushing balik rumah. Drive slow pun tak apa. Haha. Makan nasi kukus. Staff shift petang belikan. Yummy~

Puasa ke-6. Even though hari ini tak puasa. Kekasih ajak berbuka di Steamboat. :) I Love you yang. Thank you belanja today. :)

So, what about you guys readers?

2 comments:

  1. ady~selamat brpuasa dart bila jepun suda x mnyerang lagi ;) nnt blh invite dtg raya cm aritu ya

    ReplyDelete