Sunday, September 04, 2011

Masih ada yang sayang

First of all, selamat hari raya to all readers of this blog. I know its been an ages tak update, blablabla. Typical reason for not updating. Duh. Oke. Let's get back to the story shall we? Raya hari tu cuti empat hari. Ah. Bukan selalu dapat cuti lama-lama. Hari ni kerja. Pergh. Tengok upright (tempat display kek) kosong gila. Manager awal-awal lagi da pesan pasal kek. Haih la Ika, thank you bagi kerja yang melambak. Tengah kesibukan buat kek itulah, customer panggil minta serve. Kepala dah pecah. Kek banyak belum siap. Siap tiga biji, tiga-tiga orang beli. Takkan nak marah customer beli? Sale kut. Tengah semak kepala datang seorang hamba Allah ni. Bila tanya kenapa, dia buat ayat touching; "Ye lah, aku datang je tak ada ice-cream free." Dengan berat hati nya, bagi la dia ais-krim satu. Cuba tahan suara marah, tanya dia "tak kerja ke?" Dia boleh pula menjawab; "Yelah, kalau tak ikhlas nak bagi, aku blah la." Dengar sahaja dia cakap macam itu, kepala terus meletup. Start semua orang kena sound. Budak lelaki tadi panic. Ambil kau. Orang tengah semak, boleh pula datang cari masalah. Silap besar la. Moral down sampai balik rumah. Tengah semak, bobby mesej; "Hye, saya rindu awak:" Alahai. Sejuk sikit hati. Sekurang-kurang nya ada yang masih sayang. Kawan baik Afiq Zaharin pun mesej. Ah. Masih ada lagi yang sayang. Tambah sejuk hati kecil ini. Sedang online, teman lama ajak IM di facebook. Bertanya khabar. Sedang chat berdua. Tiba-tiba dia kata rindu semua orang. Including me. Ya Tuhan, terima kasih tak terhinggakan. Untuk saat yang ranap ini, sekurang-kurangnya masih ada yang sayang. Terima kasih Allah.