Sunday, October 30, 2011

Little Things: Things I bring along

Kerana kebosanan yang tidak terhinggakan, saya, Dart, telah bertindak menyelongkar beg sendiri.

Yep. Bosan punya pasal.

Anyway, people kept asking me, what are the things I bring along inside my bag? Ye lah, beg besar gabak. Semua orang sibuk lah nak tanya. Dah lah besar gabak, tak kasi orang lain carry pula tu. Now today, lets take a peak inside my bag.


Here we go :
  1. Botol air TGV cinemas.
  2. Make-up bag (grey bag) which includes:
    • Socks
    • Comb
    • Perfume
    • Toothpaste
    • Body shop lotion
    • Minyak cap kapak
    • Hurix cool inhaler untuk kegunaan di kala selsema
    • Bob pins
    • Razor
    • Listerine
    • Hand sanitizer
    • Compact powder
    • Eyeliners
    • Mascaras
    • Lip ice
    • Mirror
  3. Pencil case
  4. Kotex
  5. Purse
  6. Baskin Robbin's planner
  7. Pendrives
  8. Calculator
  9. Wet wipes
  10. Watson's strawberry body wash
  11. L'occitane wild cherry lotion
  12. Medicine's bag (blue with red stripes bag) which includes:
    • ubat gastrik
    • ubat kahak
    • ubat selsema
    • panadol menstrual
    • hurix's fluaway capsule
    • woods
    • strepsils
    • pain killer
    • antibiotic
    • flagyl (ubat sakit gigi)
    • panadol actifast
  13. Baskin robbin's apron
  14. Handphones
  15. Panasonic DMC-F3 which I used to take this photo
So, dah! Tu je la yang ada dalam beg. Lepas ini tak payah tanya-tanya kenapa beg besar gabak tu. Malas nak keluar kan everything tunjuk apa yang ada. Haha

Monday, October 24, 2011

Little Things: Another root canal

Lama gila tak tulis blog. Kes malas je nie sebab tu tak berupdate blog ni.

Anyway, minggu lepas, saya buat another operation root canal treatment. Kali ni gigi graham pula. Nicely done. Semua gigi pun nak buat root canal. Masalah la macam ni. Doktor siap suruh operate gigi bongsu. Sebab gigi bongsu tak nak keluar.Kopak la kawe gini deh!

Lepas seminggu buang akar, datang lagi untuk endofill and permanent filling. Elok lepas dia bius, dia buang temporary filling, tiba-tiba darah banyak gila keluar. Ah sudah. Even doktor pun panic. Siap dia sebut, tak kering lagi macam mana nie? Obviously, selama seminggu tu confirm dia nak bagi darah kering. Tapi apalah nasib, gigi ku darah tak kering.

So, operation kedua mengambil masa yang agak lama juga la. Lepas pergi operation gigi, jumpa wanie. Jalan-jalan tengok wayang. Konon nak lupakan sakit gigi. Tapi macam tak berhasil.Balik rumah, malam tu dah tak sedap badan. Nice. Subuh badan makin panas. Gigi pula makin sakit. Nice. Nice.

Hari ini seharian ketiduran. Sebab demam panas. Dah abang pula. Umi suruh masak bubur, ada ke pula dia buat jadi macam whipped potato da. Tak senonoh. Tapi effort ada. boleh bagi 2 setengah bintang la. Now dah tak bole nak tidur, sebab tidur banyak siang tadi. Adui. Semak. Semak.

Friday, October 07, 2011

Little Stories: Alone

Salam. I don't know how to start on this entry. I feel awkward ever since I haven't update for so long. How are you guys out there? How’s life? How’s everything? Does it go fine? Things a little bit different around me. It does feel different. Remember a boy, asking me for marriage? Well, there won’t be anything between us now. I hope. Let’s forget about that. Start a new story shall we?

One night, there was a girl. She looked in the mirror inside her room. She saw a skinny-tanned-paled girl. In the middle of the room. She was alone. Sitting there. She’s looking deep, deep enough inside her own eyes. Then, she looked around. No one’s there. Again she looked at herself. She’s alone. So, days by day, I met a few people. I learn something about them. Some of them were being too jealous about things they were not supposing to. Some of them were being too honest. Some of them put on 100% trust on a person. Yeah. They do exist.

Have you ever noticed that, after all your hard work by day, at the end of the day, you’re only on your own? I did. Me. Sitting alone in my room. Looking at myself. No matter how many friends you had. At the end of the day, there will only be you. Unless you could find a mate. That you could share your life with.